Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θ. Γαλιατσάτου με κατοίκους και επαγγελματίες στη Σκάλα Κεφαλονιάς

DSC_4229-1920x1280

Με κατοίκους και επαγγελματίες στην Σκάλα Κεφαλονιάς συναντήθηκε την Κυριακή 17 Φεβρουαρίου 2019, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο επίσκεψης στην Κεφαλονιά για να παρακολουθήσει την πορεία έργων που πραγματοποιούνται στο νησί. Τον Περιφερειάρχη συνόδευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής Σπύρος Γαλιατσάτος. Στη γόνιμη συζήτηση που ακολούθησε τέθηκαν τα ζητήματα της οδοποιΐας, και συγκεκριμένα του περιφερειακού δρόμου που συνδέει τη Σκάλα με το οδικό δίκτυο του νησιού καθώς και των βελτιωτικών παρεμβάσεων που έχει πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. Επίσης ο περιφερειάρχης ενημέρωσε αναλυτικά για το προωθούμενο έργο της επισκευής-ανακατασκευής του επαρχιακού δρόμου Πόρος-Σκάλα-Ρατζακλί.

περισσότερα . . .

Στο πλευρό των εργαζομένων του ομίλου ΔΕΗ ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

IMG_20190214_140733

Για τα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο ενημέρωσαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο, ο πρόεδρο Σπύρος Αργυρός και τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης Τεχνικών (ΕΤΕ) Ομίλου ΔΕΗ Κέρκυρας. Οι τεχνικοί της ΔΕΗ εργάζονται υπερβάλλοντας εαυτόν, καθώς για όλη την Κέρκυρα υπάρχουν μόλις 11 άτομα εργαζόμενοι στα συνεργεία για βλάβες, ζημιές, αποκαταστάσεις ηλεκτροδότησης κλπ.

περισσότερα . . .

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

μπουταρης γαλιατσατος 3

Με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο πλαίσιο τηςειδικής εκδήλωσης που διοργάνωσε σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Κέρκυρας ο Δήμος Θεσσαλονίκης με θέμα τον τουρισμό.

Η συνάντηση έλαβε χώρα παρουσία της Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτας Πανδή και του δημάρχου Κωνσταντίνου Νικολούζου. περισσότερα . . .

Στην ανακατασκευή αίθουσας Λαογραφικού Μουσείου στους Αυλιώτες Κέρκυρας προχωράει η ΠΙΝ

IMG_20190211_133452

Συνάντηση με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων , Θεόδωρο Γαλιατσάτο είχε το μεσημέρι, στην έδρα της Περιφέρειας στις Αλυκές, το δ.σ  της Εταιρείας Λαογραφίας Ανθρωπολογίας και Ιστορίας Αυλιωτών Κέρκυρας.

Τα μέλη του προεδρείου ζήτησαν τη συνδρομή της ΠΙΝ, προκειμένου να διαμορφωθεί σε αίθουσα λαογραφικού μουσείου  και αντικειμένων ιστορικής και λαογραφικής  Αυλιωτών  το πρώην κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αυλιωτών, κατασκευής 19ου αιώνα. περισσότερα . . .

Τη χρηματοδότηση του έργου για την ολοκλήρωση των εργασιών στο κτίριο του παλαιού νοσοκομείου, ώστε να μεταστεγαστεί ο 1ος Πυροσβεστικός σταθμός Κέρκυρας αναλαμβάνει η ΠΙΝ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, η Ένωση Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος νομού Κέρκυρας.

Αντικείμενο της συζήτησης  που αναπτύχθηκε ήταν το μακροχρόνιο πλέον πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο 1ος Πυροσβεστικός Σταθμός Κερκύρας με την μη αποπεράτωση των εργασιών που προβλέπονται για την μεταστέγασή του στο κτήριο του παλαιού Νοσοκομείου, στο οποίο στεγάζονται ήδη οι Διοικητικές υπηρεσίες της Π.Υ. περισσότερα . . .

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας στον απολογισμό έργων και δράσεων από τον Περιφερειάρχη

DSC_4044

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Κέρκυρας πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο ειδικής συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, ο απολογισμός έργων και δράσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το 2018, από τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

Ο Θ. Γαλιατσάτος υπενθύμισε ότι κάθε χρονιά έκανε απολογισμό, ότι δεν παρέλειψε ούτε μια φορά να κάνει αυτοκριτική, να ενημερώσει για τα έργα και τις δράσεις της ΠΙΝ και να λογοδοτήσει. Ο σημερινός απολογισμός, είπε, «λαμβάνει χώρα στο τελευταίο έτος της θητείας της Περιφερειακής Αρχής για την περίοδο 2014 – 2019. Μια περιφερειακή θητεία για την οποία, οι συνεργάτες μου κι εγώ, καταβάλλαμε κάθε δυνατή προσπάθεια να παράγουμε θετικό έργο, να αποκαταστήσουμε ανισότητες του παρελθόντος, να απαλείψουμε τα κακώς κείμενα προηγούμενων χρόνων, να ανακουφίσουμε τις ανάγκες των ασθενέστερων, να βάλουμε ένα λιθαράκι για την ανάπτυξη και την ευημερία των νησιών μας».

περισσότερα . . .

Καταδίκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο για τις αθλιότητες σε βάρος του Περιφερειάρχη

Την άμεση απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου και την καταδίκη από το Περιφερειακό Συμβούλιο προκάλεσε ανάρτηση του ιστότοπου CorfuTv News, περί δήθεν οφειλής του Περιφερειάρχη στην εφορία.  Χρησιμοποιώντας καταγγελία του περιφερειακού συμβούλου Χρήστου Άνθη, ο οποίος μιλώντας στο Περιφερειακό Συμβούλιο έκανε λόγο αορίστως για «εκείνους που οφείλουν στην εφορία 900.000 ευρώ», το CorfuTv News προχώρησε σε αθλιότητες κατονομάζοντας ως οφειλέτη τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Γαλιατσάτο.

περισσότερα . . .

Το Σχολείο Δεύτερη Ευκαιρίας των Φυλακών Κέρκυρας επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί στις Φυλακές Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το διευθυντή των Φυλακών και το διευθυντή του ΣΔΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το σχολείο, τα οποία καθιστούν δυσχερή την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του. περισσότερα . . .

Συμφωνία ΠΙΝ – δ.σ Γηροκομείου Κέρκυρας για την ανέγερση νέου δημοτικού γηροκομείου

IMG_20190208_122522

Με τον δήμαρχο Κέρκυρας και πρόεδρο του Δημοτικού Γηροκομείου – Κέρκυρας Κωνσταντίνο Νικολούζο συναντήθηκε, σήμερα στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το οξύ κτιριακό πρόβλημα που αντιμετωπίζει το ίδρυμα, το οποίο στεγάζεται εδώ και χρόνια σε ένα παλαιό και ακατάλληλο μισθωμένο κτίριο στο Πέραμα. περισσότερα . . .

Οι Επτανησιακές γεύσεις ταξιδεύουν για μια εβδομάδα στο Μέγαρο του Ο.Η.Ε. στη Βιέννη

κατάλογος

Από Επτανησιακές γεύσεις θα «πλημμυρίσει» την ερχόμενη εβδομάδα το Μέγαρο του ΟΗΕ στη Βιέννη.

 

Περίπου 4.500 εργαζόμενοι από 130 χώρες θα γευθούν τις μοναδικές παραδοσιακές γεύσεις και τα αρώματα των νησιών του Ιονίου,  ενώ παράλληλα σε όλους τους χώρους των εστιατορίων θα υπάρχει τουριστική προβολή των Επτανήσων προβάλλοντας με τον καλύτερο τρόπο το τουριστικό προϊόν της ΠΙΝ σε ένα κοινό υψηλής οικονομικής καταναλωτικής δυνατότητας. περισσότερα . . .