Η ΠΙΝ στη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής (IMC) της CPMR στην Ισπανία

ispania 1a

      Την ενδυνάμωση του ρόλου των Περιφερειών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, πρότεινε η      Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στη διήμερη συνεδρίαση του Πολιτικού Γραφείου της   Διαμεσογειακής Επιτροπής (IMC) της CPMR, που διεξήχθη στη Μούρθια της Ισπανίας

Οι στρατηγικές πρωτοβουλίες, η πολιτική συνοχής και το μέλλον της Ευρώπης ήταν τα κύρια θέματα της διήμερης συνεδρίασης, του Πολιτικού Γραφείου της Διαμεσογειακής Επιτροπής της Διάσκεψης των Παράκτιων Περιφερειών “ CPMR” ( Conference of Peripheral Maritime Regions ), που πραγματοποιήθηκε στην Καρθαγένη, στην περιφέρεια Μούρθια της Ισπανίας, από τις  14 μέχρι και τις 15 Φεβρουαρίου, από τις Περιφέρειες μέλη της CPMR .περισσότερα . . .

Η θεατρική παράσταση “Το Φιόρο του Λεβάντε” έρχεται στην Κέρκυρα στις 24 Φεβρουαρίου

theatro1

Το Φιόρο του Λεβάντε” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Καμπίτση, ταξιδεύει στην Κέρκυρα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, μετά τη μεγάλη επιτυχία που είχε στη Ζάκυνθο.  Ο Νιόνιος Νιονάκης, ο Ζακυνθινός Επτανήσιος Σπουργίτης, με την κιθάρα του, την “μπουγαρινιά” του, την εξυπνάδα του, την φινέτσα του, τη γαλιφιά του και την τραγουδιστή καλλιτεχνική του ομιλία, θα μας μεταφέρει σε μια άλλη νοσταλγική, αλησμόνητη εποχή…”.περισσότερα . . .

Συνάντηση Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Θ. Γαλιατσάτου, με τον απερχόμενο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ιονίων νήσων, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο

ΓΕΩΡΓΑΚΟΠΟΥΛΟΣ1

 

Με τον απερχόμενο Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων νήσων, Ευθύμιο Γεωργακόπουλο, συναντήθηκε σήμερα, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Η συνάντηση, είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα και έγινε με αφορμή την ανάληψη των νέων καθηκόντων του κ.Γεωργακόπουλου , στη Διεύθυνση της Περιφερειακής Διοίκησης της Ηπείρου.περισσότερα . . .

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου, Ιονίων Νήσων, Κώστα Τσιγγέλη

Στην Κέρκυρα σήμερα, Σάββατο,10.02.2018, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, στις Αλυκές, κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραϊτη, η έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος για το θάνατο του Περιφερειακού Συμβούλου Ιονίων Νήσων Κώστα Τσιγγέλη.περισσότερα . . .

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

Συλλυπητήριο Ψήφισμα Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων για το θάνατο του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς – Ιθάκης Πέτρου Αλιβιζάτου

Στην Κέρκυρα σήμερα, Σάββατο,10.02.2018, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας στις Αλυκές, κατά την τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ψηφίστηκε ομόφωνα, μετά από εισήγηση του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραϊτη, η έκδοση Συλλυπητήριου Ψηφίσματος για το θάνατο του πρώην υφυπουργού Πολιτισμού -Τουρισμού (ΥπΠΟΤ) και βουλευτή, της ΝΔ, Κεφαλονιάς – Ιθάκης Πέτρου Αλιβιζάτουπερισσότερα . . .

Τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

λιμνοθαλασσα

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος : «Όλοι μαζί,πρέπει να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη της περιοχής και τη διατήρηση του φυσικού μας πλούτου».

Τη λιμνοθάλασσα Κορισσίων, στην περιοχή Τάγιο, στις νοτιοδυτικές ακτές της Κέρκυρας, που αποτελεί έναν σπουδαίο υδροβιότοπο του νησιού, αλλά και εν δυνάμει, «οικονομικό πνεύμονα» της περιοχής, επισκέφθηκε την Πέμπτη, το μεσημέρι, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεοδωρος Γαλιατσάτος συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή και τον Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα, Γιάννη Φοντάνα .περισσότερα . . .

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της Κερκυραϊκής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης «Κ.Ε ΦΑΙΑΚAΣ»

φωτο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ ΜΕ ΦΑΙΑΚΕΣ 1

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Η Περιφέρεια στηρίζει τις πρωτοβουλίες και τη δράση των Αθλητικών Σωματείων, Συλλόγων και Ενώσεων του τόπου μας, ώστε να αναπτυχθεί, περισσότερο, το αθλητικό πνεύμα και η αθλητική παράδοση του Ιονίου»

Συνάντηση Περιφερειάρχη με εκπροσώπους της Κερκυραϊκής Ένωσης Καλαθοσφαίρισης «Κ.Ε ΦΑΙΑΚAΣ»περισσότερα . . .

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας».

 

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Η ανάδειξη της ιστορικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς αποτελεί μοχλό ανάπτυξης του τόπου μας».

2.000.000 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΙΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΟΠΟΛΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

Με στόχο την αποκατάσταση, την συντήρηση και τη διατήρηση των ιστορικών, πολιτιστικών και θρησκευτικών μνημείων στα Ιόνια νησιά, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ενέταξε, στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της ΠΙΝ, μετά από έγκριση από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, ένα σημαντικό έργο για την ανάδειξη και αποκατάσταση περιοχών της Παλαιόπολης Κέρκυρας, συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ.περισσότερα . . .

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ- ΝΟΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

 

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΟΔΙΚΟΥ ΑΞΟΝΑ ΒΟΡΡΑ- ΝΟΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ, ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 250.000 ΕΥΡΩ, ΕΝΤΑΧΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Θ. Γαλιατσάτος : «Δίνουμε λύσεις στα προβλήματα που ταλάνιζαν επί χρόνια τον τόπο μας . Υλοποιούμε άμεσα τις δεσμεύσεις που λάβαμε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο Ιονίων νήσων»περισσότερα . . .

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Ματσούκα

ΦΩΤΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗΣ

 

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Ματσούκα

Συνάντηση με το νέο Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Ιονίων Νήσων, Ιωάννη Ματσούκα, που μετά την θητεία του στη θέση του Αστυνομικού Διευθυντή Κέρκυρας, προήχθη, με το βαθμό του Ταξίαρχου, στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων νήσων, είχε σήμερα, στο γραφείο του, στην έδρα της Περιφέρειας, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος.περισσότερα . . .