Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπρόσωπους του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους»

48172053_945894298941055_3643186591284854784_n

Με εκπροσώπους του Συλλόγου «Ερημίτη Πλους», συναντήθηκε σήμερα (Τρίτη), το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της συζήτησης που αναπτύχθηκε ήταν η πορεία της υπόθεσης για την  προστασία του Ερημίτη  και οι προσπάθειες που γίνονται για να μην υλοποιηθεί η «καταχρηστική» ιδιωτική επένδυση  στην περιοχή, από την εταιρεία της NCH Capital. περισσότερα . . .

Συνάντηση του Περιφερειάρχη με τον Πρόεδρο και τη Μαέστρο της «Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας»

48053044_370383870199326_358862728242135040_n

Με τον Πρόεδρο, Δημήτριο Γκέκα και τη Μαέστρο της «Κερκυραϊκής Καντάδας $ Μαντολινάτας», Ροζίτα Ανεμογιάννη, συναντήθηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και της «Κερκυραϊκής Καντάδας & Μαντολινάτας», για την πραγματοποίηση Συναυλίας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , τον ερχόμενο Μάιο. περισσότερα . . .

Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην ανακοίνωση της ΛΑΣΥ για την κατασκευή νέου σχολείου στην Παλλική της Κεφαλονιάς

galiatsatos

Αναφορικά με την κατασκευή νέου σχολείου στην Παλλική και τις σχετικές ενέργειες της Π.Ι.Ν., θα ήταν χρήσιμο όλοι να γνωρίζουν τα εξής:

Βούληση και επιθυμία της Π.Ι.Ν. ήταν και είναι να προχωρήσει η κατασκευή αυτή άμεσα.

Προς το σκοπό αυτό ο Αντ/ρχης των Π.Ε. περισσότερα . . .

Στην Κέρκυρα θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου η εναρκτήρια συνάντηση του έργου «OCTaNE»» – Open City TechNology Enabler

OCTANE

Η Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου «OCTaNE», που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με προϋπολογισμό για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 160.710,00€, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο επικεφαλής δικαιούχος του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και το Consorzio per Lo Sviluppo Dell “Conca Barese ενώ συμμετέχει ακόμη ένας Έλληνας εταίρος – εκτός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – το Ιόνιο Πανεπιστήμιο. περισσότερα . . .

Δυο σημαντικά έργα για τη Ζάκυνθο, συνολικού π/υ 554,198,21 ευρώ εντάχθηκαν στο ετήσιο πρόγραμμα δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

ΓΗΠΕΔΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

Δυο σημαντικά έργα για τη Ζάκυνθο, συνολικού π/υ 554,198,21 ευρώ εντάχθηκαν  στον προϋπολογισμό της ΠΙΝ για το 2018 μετά και την ομόφωνη έγκριση της 11ης τροποποίησης του Ετήσιου Προγράμματος Δράσης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων για το τρέχον έτος από τα μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου. περισσότερα . . .

Εγκρίθηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων η προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή Καταφυγίου Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί

Την έγκριση του σχεδίου προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, Π.Ε. Λευκάδας και του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Λευκάδας  για την υλοποίηση του έργου «ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΣΚΑΦΩΝ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», π/υ 3.070.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. ( θα βαρύνει το πρόγραμμα INTERREG) αποφάσισε ομόφωνα κατά τη σημερινή έκτακτη συνεδρίασή του το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων . περισσότερα . . .

58 επικουρικοί και αγροτικοί γιατροί υποστηρίζονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων

Την αύξηση του μηνιαίου οικονομικού βοηθήματος σίτισης και διατροφής στους επικουρικούς και αγροτικούς γιατρούς του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, των Διαποντίων Νήσων, καθώς και των γιατρών στο ΠΕΔΥ αποφάσισε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.

Ειδικότερα το Π.Σ αποφάσισε  την αύξηση του επιδόματος από τα 200 ευρώ στα 350ευρώ μηνιαίως . περισσότερα . . .

560.000 ευρώ από την ΠΙΝ για την κατασκευή υδατοδρομίων σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Κεφαλονιά και Ιθάκη

20181210_150759

Τη χρηματοδότηση για την κατασκευή υδατοδρομίων  σε Λευκάδα, Μεγανήσι,  Κεφαλονιά και Ιθάκη, αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, στην έκτακτη συνεδρίαση του, μετά και την αύξηση της χρηματοδότησης της ΠΙΝ, για την εκτέλεση έργων, στο τρέχον έτος 2018, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους,(ΚΑΠ -  ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ). περισσότερα . . .

Τη Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018 θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη η έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

(ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ)

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 167-169 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα  πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10     Δεκεμβρίου 2018 και ώρα 14:30 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών  Ενοτήτων ως  εξής:

 

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε. περισσότερα . . .

Θ. Γαλιατσάτος: «Το Αναπτυξιακό όραμα της ΑΝ.Α.Σ.Α και της Περιφερειακής Αρχής κατοχυρώνεται θεσμικά με το νέο Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων»

ΧΑΡΤΗΣ ΙΟΝΙΑ

Υπογράφηκε από τους αρμόδιους υπουργούς το Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ολοκληρώνοντας έτσι ένα μεγάλο κύκλο δημόσιας διαβούλευσης που έλαβε χώρα το προηγούμενο διάστημα και αποτυπώνοντας με τον πιο επίσημο τρόπο το αναπτυξιακό όραμα της ΑΝ.Α.Σ.Α και της σημερινής Περιφερειακής Αρχής. περισσότερα . . .