Τοποθέτηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην 46η Γενική Συνέλευση της CPMR για το μέλλον της Ευρώπης Θ. Γαλιατσάτος : «Τα νησιά θα πληγούν ιδιαίτερα από την χαλάρωση της πολιτικής συνοχής. Για το μέλλον της Ευρώπης υπάρχει μόνο μια επιλογή, αυτή της συνεργασίας, της συνεννόησης της ειρήνης ,της δημοκρατίας και εν τέλει της ευημερίας των πολιτών»

CPMR,GALIATSATOS

Στην 46η Γενική Συνέλευση της CPMR  (Conference of Peripheral Maritime Regions – Διάσκεψη των Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης)που ολοκληρώνεται σήμερα στη Μαδέρα της Πορτογαλίας συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

περισσότερα . . .

Στην Πορτογαλία ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων για την 46η Γενική Συνέλευση της CPMR

Στην Πορτογαλία μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, προκειμένου να συμμετάσχει στην 46η Γενική Συνέλευση της CPMR που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδέρα από τις  17-19 Οκτωβρίου 2018.

Η 46η Γενική Συνέλευση της CPMR, στην οποία συμμετέχουν επικεφαλής περιφερειών, εκλεγμένοι πολιτικοί, εκπρόσωποι της ΕΕ και αξιωματούχοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, διοργανώνεται στη Μαδέρα ύστερα από πρόσκληση του κ. περισσότερα . . .

«Μάγεψε» τους παρευρισκόμενους το 4ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου που διοργανώθηκε φέτος από την ΠΙΝ, στη Λευκάδα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίου, που διοργανώνεται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για τέταρτη συνεχή χρονιά.

Πέντε παιδικές χορωδίες, από Ζάκυνθο, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Παξούς και Λευκάδα, με συνολικά 200 παιδιά, ένωσαν τις «αγγελικές» τους φωνές και χάρισαν σε όλους τους παρευρισκόμενους μία μοναδική μουσική βραδιά. περισσότερα . . .

Τον «Οδυσσέα» Κεφαλονίτη που ξεκίνησε με το καγιάκ του από την Κεφαλονιά για να «κατακτήσει» την Κωνσταντινούπολη επιβραβεύει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Αν ο Οδυσσέας ζούσε στη σημερινή εποχή σίγουρα δε θα χρησιμοποιούσε σχεδία για να φτάσει στον προορισμό του αλλά ίσως ένα καγιάκ. Αυτό τόλμησε να κάνει ο Κεφαλονίτης επιχειρηματίας Γιώργος Ποταμιάνος, ο σύγχρονος «Οδυσσέας του Ιονίου»,  που ξεκινώντας με το καγιάκ του από την Πεσσάδα Κεφαλονιάς  στις  14 Σεπτεμβρίου, έχει διασχίσει ήδη το Ιόνιο, πέρασε τη Μάνη και τα Κύθηρα, τα Μάταλα της Κρήτης και από χθες βρίσκεται στη Ρόδο. περισσότερα . . .

Το δημόσιο κατηγορώ του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων για το ξεπούλημα του Ερημίτη από το ΤΑΙΠΕΔ

galiatsatos

Θ. Γαλιατσάτος : «Εάν τα μέλη της διοίκησης του ΤΑΙΠΕΔ δεν είχαν την κάλυψη της ιδιότυπης νομικής ασυλίας θα ήταν υπόλογοι απέναντι στην ελληνική δικαιοσύνη με βαριές κατηγορίες»

 Η δήλωση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων όπως δημοσιεύτηκε στο ενημερωτικό δημοσιογραφικό siteProtagon:

Το Protagon επικοινώνησε με τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο υποβάλλοντας ερωτήματα σχετικά με την ιδιωτικοποίηση και εάν θεωρεί ότι είναι υπέρ ή κατά του δημοσίου συμφέροντος. περισσότερα . . .

1.637.331,96, από την ΠΙΝ για την ένταξη της Πράξης «Δράσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Παξών»

Την  ένταξη της Πράξης «Δράσεις Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αστικών Στερεών Αποβλήτων στο Δήμο Παξών» συνολικού προϋπολογισμού  1.637.331,96, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής. περισσότερα . . .

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων,  στη χθεσινή 18η Συνεδρίαση, (Σάββατο 6 Οκτωβρίου), που έλαβε χώρα στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλονιάς,  καταδίκασε, ομόφωνα, την ενέργεια βεβήλωσης μνημείων των αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στην Κεφαλονιά

 

Ακολουθεί το πλήρες Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

 

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, καταδικάζει τη θρασύδειλη ενέργεια φασιστοειδών να βεβηλώσουν τα μνημεία των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης στα Βαλσαμάτα, τις Βινάριες, τα Χιονάτα και του Δ.Σ.Ε. περισσότερα . . .

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων,  στη χθεσινή 18η Συνεδρίαση, (Σάββατο 6 Οκτωβρίου), που έλαβε χώρα στην αίθουσα Αντιόχου Ευαγγελάτου στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου Κεφαλονιάς,  ψήφισε ομόφωνα να σταματήσουν οι διώξεις και να παρθούν άμεσα μέτρα υπεράσπισης της πρώτης κατοικίας και περιουσίας

 

Ακολουθεί το πλήρες Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με το θέμα των πλειστηριασμών και με δύο ομόφωνες αποφάσεις του (27.11.2016 και 20.01.2018) , έχει ζητήσει τη θέσπιση μέτρων απόλυτης προστασίας (μεταξύ αυτών και του ακατάσχετου) της πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 300.000 ευρώ, τη δημιουργία αυτοτελούς νομοθετικού πλαισίου για το θέμα, την ορθολογική διαχείριση συνολικά του ζητήματος των δανείων καθώς και του πλαισίου των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, ειδικότερα όταν αφορούν ανθρώπους με μικρά εισοδήματα, ανέργους, βαριά ασθενείς ή ανάπηρους και εν γένει για όσους μπορεί εύκολα να αποδειχθεί ότι έχουν πληγεί από την κρίση των τελευταίων χρόνων. περισσότερα . . .

Θετικά, αλλά με προϋποθέσεις, γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο I.N. για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο Σκορπιό

00

Θετικά, αλλά με προϋποθέσεις, γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο I.N. για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) στο Σκορπιό

 

 

Θετικά ,αλλά με πέντε (5) προϋποθέσεις, γνωμοδότησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων για τη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΣΜΠΕ) για την επένδυση, κατασκευή & λειτουργία πολυτελούς τουριστικής μονάδας VIP EXCLUSIVE CLUB στη νήσο Σκορπιό. περισσότερα . . .

Θετικά γνωμοδότησε για την επαναχάραξη των ορίων στους δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο

Θετικά γνωμοδότησε για την επαναχάραξη των ορίων στους δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιά, το Περιφερειακό Συμβούλιο

 

 

Το Περιφερειακό Συμβούλιο , κατά τη διεξαγωγή της συνεδρίασης του  στην Κεφαλονιά, έκρινε  με θετικό τρόπο την προοπτική της επαναχάραξης των ορίων στους δήμους Κέρκυρας και Κεφαλονιάς. περισσότερα . . .