Έντεκα νέα έργα έρευνας για την στήριξη & ανάδειξη των προϊόντων της Ιόνιας γης ενέταξε στο ΕΣΠΑ ο Περιφερειάρχης

11 έργα Έρευνας στον τομέα της Αγροδιατροφής συνολικού προϋπολογισμού 2.017.858,0€ εντάχθηκαν σήμερα στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 με απόφαση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου.

περισσότερα . . .

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με το νέο Διοικητή του ΝΑΣΚΕ

Επίσκεψη στον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο πραγματοποίησε ο νέος διοικητής του ΝΑΣΚΕ (Ναυτικός Σταθμός Κέρκυρας), πλωτάρχης Κων/νος Πετρούλιας, με την ευκαιρία της ανάληψης των νέων καθηκόντων του, συνοδευόμενος από τον απερχόμενο διοικητή, αντιπλοίαρχο Θεόδωρο Γραμμένο.περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνεχίζει τις δράσεις της για άρση των αποκλεισμών και κοινωνική ένταξη των Ρομά

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, το Ιατροκοινωνικό Κέντρο Κέρκυρας και ο σύλλογος Ρομά Κέρκυρας διοργάνωσαν άλλη μια δράση, αφιερωμένη αυτή τη φορά στα παιδιά, η οποία πραγματοποιήθηκε στον οικισμό Λιβάδι Ρόπα από την ομάδα θεάτρου σκιών «ΚΟΥΜ ΚΟΥ ΑΡΤ» του Ηλία Μπουργουτζή.  Την εκδήλωση παρακολούθησαν πάρα πολλά παιδιά με τους γονείς τους και είχε εξαιρετική επιτυχία.περισσότερα . . .

Συνάντηση του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ με τον Περιφερειάρχη για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος

naok2

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκαν σήμερα ο πρόεδρος Τηλέμαχος Γαβαλάς και τα μέλη του Δ.Σ. του ΝΑΟΚ, προκειμένου να ζητήσουν τη στήριξή του και την ενεργή βοήθειά του στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος, κυρίως από την εμπλοκή του ΤΑΙΠΕΔ στη λειτουργία των εγκαταστάσεών του. Ο κ. Γαβαλάς ενημέρωσε ότι ο ΝΑΟΚ λειτουργεί έξι αθλητικά τμήματα, συμμετέχει ανελλιπώς στα πρωταθλήματα και πραγματοποιεί αποστολές με δυσβάστακτο κόστος. “Καλύπτουμε τις υποχρεώσεις μας με την ψυχή στο στόμα”, είπε χαρακτηριστικά και υπογράμμισε ότι η ασφυκτική οικονομική κατάσταση από την μια πλευρά και οι διαρκείς πιέσεις του ΤΑΙΠΕΔ, δια του ΟΛΚΕ, έχουν φτάσει την κατάσταση στον Όμιλο προ αδιεξόδου.περισσότερα . . .

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση έργου στον αρχαιολογικό χώρο της σχολής Ομήρου – Αγ. Αθανασίου Β. Ιθάκης

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε τη σύναψη προγραμματικής σύμβασης Πολιτισμικής Ανάπτυξης, για την υλοποίηση προγράμματος έργου “Για την ανάδειξη και επισκεψιμότητα, προστασία και συντήρηση των αρχαίων μνημείων στον αρχαιολογικό χώρο της Σχολής Ομήρου – Αγ. Αθανασίου Βορείου Ιθάκης, δια έργων καθαρισμού, συντήρησης, σχεδίασης, φωτογράφισης, καταγραφής και αρχειοθέτησης σε Η/Υ των ευρημάτων, αρχαιολογικών ανασκαφών στην Ιθάκη”, μετά από εισήγηση του αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας – Ιθάκης Παναγή Δρακουλόγκωνα.περισσότερα . . .

Εγκρίθηκε η προγραμματική σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό του Δημοτικού Σταδίου Λευκίμμης

180.000ευρώ από την ΠΙΝ για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα και παρεμβάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

περισσότερα . . .

Για τη νέα επένδυση στο Ikos Dassia ενημερώθηκε ο Περιφερειάρχης και η περιφερειακή αρχή

20170615_130416

Συνάντηση εργασίας αναφορικά στη νέα επένδυση ‘IkosDassia’ στην Κέρκυρα είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Περιφέρεια με το Δ.Σ., τον ΠρόεδροκαιτονΔιευθύνονταΣύμβουλοτηςIkosResortsκκ.ΣταύροκαιΑνδρέαΑνδρεάδητην Πέμπτη16Ιουνίουστις12:00στηναίθουσατηςΠεριφέρειαςστηνπεριοχήΑλυκές. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ‘Ikos’ παρουσίασε τη φιλοσοφία της εταιρίας και τις πρωτοβουλίες συμβολής της στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα πρώτα σχέδια του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘IkosDassia’.περισσότερα . . .

Εγκάρδια υποδοχή του Περιφερειάρχη από την Επτανησιακή Συνομοσπονδία στην Αθήνα

IMG_20170608_182457

Σε εγκάρδιο κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος με τον Πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της Επτανησιακής Συνομοσπονδίας, στα γραφεία του Κυθηραϊκού Συνδέσμου Αθηνών, στο κέντρο της Αθήνας. Οι εκπρόσωποι των Επτανησίων αποδήμων υποδέχθηκαν τον Περιφερειάρχη και συζήτησαν μαζί του για τα προβλήματά τους, έθεσαν ζητήματα που απασχολούν τα Ιόνια Νησιά και κατέθεσαν υπομνήματα.περισσότερα . . .