1.245.000€ για άμεσες επεμβάσεις στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου και τη σύνταξη σχεδίου ολοκληρωμένης διαχείρισης περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Σχέδιο Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και άμεσων επεμβάσεων στις πυρόπληκτες περιοχές της Ζακύνθου, ενέταξε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, με συνολικό προϋπολογισμό 1.245.000 ευρώ, μετά τη σχετική έγκριση του Αν. Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση.περισσότερα . . .

Παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της υδρογεωλογικής μελέτης για τον ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Νότιας Κέρκυρας: Δεν κινδυνεύει ο υπόγειος υδροφόρος ορίζοντας

galiatsatos_xyta

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Είμαστε ανοικτοί στο διάλογο, με δημοκρατικούς όρους, αλλά δεν θα ανεχθούμε ύβρεις και απειλές

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η παρουσίαση της μελέτης υδρογεωλογικών συνθηκών στην εγκατάσταση του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ Λευκίμμης, που πραγματοποίησε η Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωρικού Σχεδιασμού της ΠΙΝ, μετά από διαδοχικές αυτοψίες στην περιοχή, σε περίοδο περίπου ενός έτους. Στην παρουσίαση μετά από πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κ. Νικολούζος, η αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Ν. Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ι. Νήσων Χρ. Μωραΐτης, ο πρόεδρος του ΤΕΕ Κέρκυρας Νίκος Τρίαντος, οι αντιπεριφερειάρχες Δ. Στραβοράβδης, Αλ. Μιχαλάς, Γ. Φοντάνας, η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κέρκυρας Μ. Μουζακίτη, οι αντιδήμαρχοι Αρ. Μπαλής και Σπ. Ασπιώτης, ο πρ. Περιφερειάρχης Σπ. Σπύρου, ο περιφερειακός σύμβουλος Αλ. Δεσύλλας, επικεφαλής της παράταξης “Κίνηση Επτανησίων Πολιτών”, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και Πρόεδροι και μέλη Δημοτικών και Τοπικών Συμβουλίων των Δ.Ε. Μελιτειέων, Κορισσίων και Λευκκιμμαίων και ο γραμματέας της Επιτροπής Πολιτών κατά του ΧΥΤΑ Νότιας Κέρκυρας Τέλης Κοτινάς.περισσότερα . . .

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας οι εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τον Ιωάννη Καποδίστρια, που διοργανώνει η ΠΙΝ

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Ως Ιόνιοι οφείλαμε τιμές στον Πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδας και σκοπεύουμε να κάνουμε θεσμό τις εκδηλώσεις σε ετήσια βάση

περισσότερα . . .

Ποιοτικά και εντός χρονοδιαγράμματος οι εργασίες στο τείχος του ΝΑΟΚ και την παραλιακή της Γαρίτσας Κέρκυρας

galiatsatos_garitsa

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Η σημερινή περιφερειακή αρχή υλοποιεί ένα ακόμη έργο στην Κέρκυρα, από αυτά που λίμναζαν επί χρόνια.

περισσότερα . . .

Ακόμη δύο δράσεις από την ΠΙΝ, ύψους 4.550.000 ευρώ για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών (πλημμύρες, πυρκαγιές, σεισμοί)

031017

Τις εντάξεις δύο πράξεων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος για την θωράκιση και καλύτερη αντιμετώπιση των νησιών από τις φυσικές καταστροφές (σεισμούς, πλημμύρες και πυρκαγιές). Ο Περιφερειάρχης ανακοίνωσε την ένταξη αυτών των έργων, συνολικού προϋπολογισμού 4.550.000 ευρώ, σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με τον Περιφερειακό Διοικητή Ιονίων Νήσων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αρχιπύραρχο Ευθύμιο Γεωργακόπουλο.περισσότερα . . .

3ο Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων: 200 παιδιά από τα Ιόνια ένωσαν τις φωνές τους και μάγεψαν τη Ζάκυνθο

Πραγματοποιήθηκε με τεράστια επιτυχία η 3η διοργάνωση του Φεστιβάλ Παιδικών Χορωδιών Ιονίων Νήσων το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στη Ζάκυνθο. Οι μικροί χορωδοί άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την εκδήλωση στο κατάμεστο θέατρο Σαρακηνάδου. 200 μικροί χορωδοί από την Κέρκυρα, τους Παξούς, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο τραγούδησαν, συνεργάστηκαν μεταξύ τους, γνωρίστηκαν και παρουσίασαν ένα άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με τη φρεσκάδα και την χαρά που μόνο η νεολαία στα νησιά μας μπορεί να μας προσφέρει, δήλωσε φανερά ικανοποιημένος με το αποτέλεσμα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.περισσότερα . . .

Η απόφαση της Επιτρόπου του Ελεγκτικού Συνεδρίου δικαιώνει τις θέσεις της ΠΙΝ για την μετεγκατάσταση του Ναυτικού Οχυρού στον Ερημίτη

  • Θ. Γαλιατσάτος: Αντί να εισπράττουμε από την επένδυση, πληρώνουμε κιόλας

  • Δηλώσεις του Περιφερειάρχη και για τις “επενδύσεις” σε Ζάκυνθο και Οξειά

    περισσότερα . . .