Την ένταξη στο ΕΠ Ιονίων Νήσων του έργου «Αποκατάσταση ΧΥΤΑ και σύστημα Μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγανησίου Λευκάδας», π/υ 659.086€ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

Tην ένταξη στο Ε.Π. Ιονίων Νήσων 2014-2020 του έργου «Αποκατάσταση ΧΥΤΑ και σύστημα Μεταφόρτωσης μεταφοράς στερεών αποβλήτων Δήμου Μεγανησίου Λευκάδας» υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

περισσότερα . . .

Υπέρ της απλής αναλογικής το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, αυστηρή κριτική στον «Κλεισθένη 1»για την μη κατάργηση των Αποκεντρωμένων και την έλλειψη σαφούς πλαισίου χρηματοδότησης της Αυτοδιοίκησης

Συνάντηση συνεργασίας του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, με κλιμάκιο της Περιφέρειας Κορυτσάς, Αλβανίας

συναντηση με περιφερειαρχη Κοριτσας

Συνάντηση συνεργασίας, είχε σήμερα το μεσημέρι ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, στο γραφείο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, στις Αλυκές Κέρκυρας, με την Περιφερειάρχη Κορυτσάς  Αλβανίας, κα Άννα Βερούσι (Ana Verushi).

Στη συνάντηση, όπου συμμετείχαν οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Ιονίων Νήσων, Σπύρος Γαλιατσάτος, Αλέκος Μιχαλάς, και Γιάννης Φοντάνας καθώς  και κλιμάκιο της Περιφέρειας Κορυτσάς, αναπτύχθηκε το πλαίσιο συνεργασίας των δύο Περιφερειών κυρίως, στον τομέα του τουρισμού και του αγροτουρισμού, καθώς και οι κοινοί στόχοι των Περιφερειών .περισσότερα . . .

Πρόσκληση έκτακτης συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 167-169 του Ν. 3852/2010 και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012, σας καλούμε σε έκτακτη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018 και ώρα 14:30 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής:

ΚΕΡΚΥΡΑ: Αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων (Αλυκές Ποταμού).περισσότερα . . .

Με το νέο δ.σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων

ξενοδοχοι2

Συνάντηση με το νέο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Κέρκυρας, είχε το μεσημέρι της Τετάρτης, στο γραφείο της Περιφέρειας, στις Αλυκές, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος  Γαλιατσάτος.

περισσότερα . . .

Ξεκινά την Τετάρτη 2 Μαΐου η νέα ακτοπλοϊκή σύνδεση που θα συνδέσει για πρώτη φορά τα νησιά του Ιονίου

SVSTH FVTO

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: «Γίνονται πράξη οι εξαγγελίες και οι δεσμεύσεις του Αναπτυξιακού Περιφερειακού Συνεδρίου των Ιονίων Νήσων»

 Σάρκα και οστά παίρνουν οι προσπάθειες του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, να ξεκινήσει η πρώτη ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, την άνοιξη του ’18, γεγονός που είχε εξαγγείλει, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Αναπτυξιακό Περιφερειακό Ιονίων νήσων, ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής.  Τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, που για πρώτη φορά θα ενώσουν όλα τα νησιά του Ιονίου, θα ξεκινήσουν την Τετάρτη 2 Μαΐου και θα πραγματοποιούνται με το επιβατικό πλοίο «HIGH SPEED AZIMUT JOY CRUISES». Στη συνάντηση που είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με τον πλοιοκτήτη του πλοίου, ενημερώθηκε για τη συχνότητα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, που ξεκινά με ένα δρομολόγιο αυτή την εβδομάδα, δύο την επόμενη και σταθερά τρία ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τη μεθεπόμενη εβδομάδα.περισσότερα . . .

Με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

spathis2

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς και Ιθάκης, Σταύρο Σπαθή, είχε το μεσημέρι της Παρασκευής, στο γραφείο της Περιφέρειας, στις Αλυκές, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Στη συνάντηση, στην οποία συμμετείχε και ο Υπεύθυνος Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς- Ιθάκης, Κωνσταντίνος Πρέντζας,  αναλύθηκαν θέματα τουριστικού ενδιαφέροντος που αφορούν τα νησιά της Κεφαλονιάς και της Ιθάκης, ενώ τέθηκαν προτάσεις εκ μέρους του Προέδρου του Επιμελητηρίου που αφορούσαν στην εγκεκριμένη από τον Περιφερειάρχη, Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση (ΟΧΕ) για την περιοχή της Παλικής, όπου ήδη με απόφαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του ΠΕΠ Ιονίων Νήσων 2014-2020, δρομολογήθηκαν οι διαδικασίες για την υλοποίηση της. Τέλος, στη συνάντηση αποφασίστηκε η ανάληψη από κοινού, πρωτοβουλιών, Περιφέρειας, Δήμων και Επιμελητηρίων του Ιονίου, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και τις μαρίνες των Ιονίων νησιών και τη διεκδίκηση από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ),του συμβόλου ποιότητας, της «Γαλάζιας Σημαίας», για όσο το δυνατόν περισσότερες ακτές του Ιονίου.περισσότερα . . .

Παραδίδεται από την ΠΙΝ στους πολίτες, το νέο λιμάνι της Ερείκουσας προϋπολογισμού 7.327.237€.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ

Ευρεία σύσκεψη για την παρουσίαση και τα εγκαίνια του νέου λιμένα Ερείκουσας, στα Διαπόντια νησιά, πραγματοποιήθηκε σήμερα, παρόντων όλων των εμπλεκομένων φορέων, στο γραφείο του Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στην έδρα της περιφέρειας στην Κέρκυρα. Στη σύσκεψη,  αποφασίστηκε το πλαίσιο των εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν εν’ όψη των εγκαινίων του νέου λιμένα Ερείκουσας, για τις 9 και 10 Ιουνίου, καθώς και ο τρόπος και ο τόπος διεξαγωγής τους . Το έργο «Επέκταση Λιμένα Ερείκουσας», που αρχές του Ιουνίου θα παραδοθεί επίσημα στους πολίτες, είχε ενταχθεί από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιονίων Νήσων 2014-2020 με προϋπολογισμό 7.327.237€.περισσότερα . . .

Συνάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων με το Συνήγορο του Πολίτη

pottakis1

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα  στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Συνήγοροςτου Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.

περισσότερα . . .περισσότερα . . .