Επιλογή Σελίδας

perifereiarxis_mantzarosΜε τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο συναντήθηκαν ο Πρόεδρος Ιωάννης Τριβυζάς και ο Επιμελητής της Φιλαρμονικής Εταιρίας “Μάντζαρος” Γεράσιμος Μουρμούρης.

Στη συνάντηση οι κ.κ. Τριβυζάς και Μουρμούρης ενημέρωσαν τον Περιφερειάρχη για τα επόμενα σχέδια της Φιλαρμονικής και τις προσκλήσεις που έχει λάβει για να εκπροσωπήσει την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά στο εξωτερικό.

Μια από αυτές τις προσκλήσεις αφορά στη μετάβαση της Φιλαρμονικής στην Πάφο της Κύπρου, η οποία έχει αναδειχθεί “Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2017”, προκειμένου να λάβει μέρος στις εκδηλώσεις που διεξάγονται. Υπενθυμίζεται ότι η Πάφος είναι αδελφοποιημένη πόλη με την Κέρκυρα.

Η μετάβαση των μουσικών της Φιλαρμονικής θα γίνει στο διάστημα 21-23 Απριλίου 2017 και οι εκπρόσωποι της “Μάντζαρος” ζήτησαν τη συνδρομή και υποστήριξη του Περιφερειάρχη προκειμένου να υλοποιηθεί η εκδήλωση στην κυπριακή πόλη, καθώς το κόστος για την Φιλαρμονική είναι δυσβάστακτο.

Ακόμη από το Δ.Σ. της Φιλαρμονικής μελετάται και η μετάβαση στην Μόσχα, μετά από πρόσκληση, προκειμένου να δοθεί συναυλία και παρέλαση στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ρωσίας. “Όλα εξαρτώνται από τα οικονομικά μας και από τη στήριξη που θα έχουμε από την Αυτοδιοίκηση και τους φορείς της Κέρκυρας” δήλωσαν χαρακτηριστικά οι κ.κ. Τριβυζάς και Μουρμούρης.

Ο κ. Γαλιατσάτος συνεχάρη την Φιλαρμονική για το έργο της και τις ενέργειες που προάγουν τον πολιτισμό των Ιονίων Νήσων, διατηρούν την παράδοσή μας και διαφημίζουν και προβάλλουν τα νησιά στο εξωτερικό με τον καλύτερο τρόπο, και δήλωσε τη στήριξή του στα σχέδια της Φιλαρμονικής. Το επόμενο διάστημα και μετά από τις απαραίτητες γραφειοκρατικές διευθετήσεις θα κατατεθεί αίτημα στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή προκειμένου η ΠΙΝ να συνεισφέρει στην προσπάθεια της Φιλαρμονικής “Μάντζαρος”.

Τέλος τη συζήτηση απασχόλησε και η πορεία των εργασιών για την προμήθεια εξοπλισμού, την κατασκευή χώρου ηχογράφησης και τη δημιουργία μουσείου στο κτίριο της Φιλαρμονικής, το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ.