Επιλογή Σελίδας

Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Κεφαλονιάς ενημερώνει ότι, σύμφωνα με την ΥΑ αρ.609/16822/14-2-17  οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση αδειών νέας φύτευσης οινοποιήσιμων ποικιλιών αμπέλου, υποβάλλουν ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.Α.Α.Τ, αίτηση- υπεύθυνη δήλωση  από 27 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ  27 ΜΑΡΤΙΟΥ.

Οι αιτήσεις υποβάλλονται ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.minagric.grΨΗΦΙΑΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ > ΑΙΤΗΣΗ ΑΔΕΙΩΝ ΦΥΤΕΥΣΗΣ ΑΜΠΕΛΟΥ > ΣΥΝΔΕΣΗ ΧΡΗΣΤΗ (όταν δεν υπάρχει ήδη εγγραφή στις ψηφιακές υπηρεσίες του ΥΠΑΑΤ γίνεται νέα εγγραφή).

Οι ενδιαφερόμενοι στην ψηφιακή αίτηση  θα επισυνάπτουν σε ψηφιακό αρχείο τα απαιτούμενα δικαιολογητικά όπου θα τους ζητηθούν σύμφωνα με τις οδηγίες συμπλήρωσης της εφαρμογής και επιπλέον συντεταγμένες (Χ,Ψ) ΕΓΣΑ87 που θα περιγράφουν το τεμάχιο. Αιτήσεις που δεν έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά ή αυτά δεν είναι έγκυρα όπως ορίζεται από την υπουργική απόφαση δεν θα είναι αποδεκτές.

Η αιτούμενη για άδεια νέας φύτευσης έκταση (ιδιόκτητη ή ενοικιαζόμενη) μπορεί να αντιστοιχεί σε ένα ή περισσότερα αγροτεμάχια και ως ελάχιστη αιτούμενη έκταση ανά αγροτεμάχιο ορίζεται το 1 στρέμμα.

Η κατανομή των αδειών νέας φύτευσης εφόσον τα αιτήματα υπερκαλύψουν τη διαθέσιμη προς χορήγηση έκταση θα γίνει με κριτήρια προτεραιότητας και συντελεστές βαρύτητας και συμμόρφωσης όπως ορίζει η υπουργική απόφαση.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα γραφεία της Υπηρεσίας ή στο τηλέφωνο 26713 60576, κα Αντωνάτου Μαρία.

αρ. 13/01-03-2017 δελτίο τύπου γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κεφαλονιάς – Ιθάκης }