Επιλογή Σελίδας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στο πλαίσιο της προώθησης και ανάδειξης του επτανησιακού πολιτισμού και της επτανησιακής πολιτιστικής ταυτότητας, αλλά και στο πλαίσιο της θέσπισης πανιόνιων δράσεων πολιτισμού, τόσο στις παραδοσιακές όσο και στις σύγχρονες μορφές του, διοργανώνει Πανιόνια διήμερη συνάντηση, στην συνεδριακή αίθουσα του IONIAN BLUE στη Λευκάδα, το Σαββατοκύριακο 4&5 Μαρτίου 2017.

Η συνάντηση αυτή θα προσδιορίσει, με τη συμμετοχή όλων των τοπικών δημιουργικών δυνάμεων, το πλαίσιο της δράσης και των πρωτοβουλιών που είναι αναγκαίες σήμερα, ώστε ο επτανησιακός πολιτισμός, σε όλες του τις μορφές, παραδοσιακές και σύγχρονες να προσδιοριστεί και να προωθηθεί με τρόπο που να ξεφεύγει από τον κατακερματισμό δυνάμεων και πρωτοβουλιών.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πιστεύει ότι είναι παραπάνω από αναγκαίο στην εποχή μας, να συμβάλουμε όλοι, αυτοδιοίκηση, φορείς, συλλογικότητες, άτομα:

-Στην προστασία του επτανησιακού πολιτισμού από τη λήθη ή την φτηνή τουριστική εκμετάλλευση

-Στην ενίσχυση των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας που παράγουν σύγχρονο πολιτιστικό έργο που συνδέει το χθες με το σήμερα

-Στην ενίσχυση της αποκεντρωμένης πολιτιστικής δημιουργίας και στο συντονισμό των διάσπαρτων σήμερα εκδηλώσεων

-Στην ενίσχυση της συνοχής των τοπικών κοινωνιών των νησιών μας και όλης της Περιφέρειας μέσω του πολιτισμού και της τέχνης.

Η διήμερη πολιτιστική συνάντηση γίνεται με τη διοργάνωση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, σε συνέχεια των επιμέρους συναντήσεων με τους τοπικούς πολιτιστικούς φορείς που διεξήχθηκαν το προηγούμενο διάστημα σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα.

Την κεντρική εισήγηση θα κάνει ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενώ εισηγήσεις για κάθε Περιφερειακή Ενότητα θα καταθέσουν οι Αντιπεριφερειάρχες της ΠΙΝ κ.κ. Πανδή, Χαλικιάς, Δρακουλόγκωνας και Νιοτόπουλος καθώς και ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης.

Στην Πανιόνια Πολιτιστική Συνάντηση θα λάβουν μέρος εκπρόσωποι από πολιτιστικά σωματεία και συλλόγους από όλα τα νησιά της ΠΙΝ, οι οποίοι αναμένεται να καταθέσουν τις θέσεις και τις ιδέες τους, συμβάλλοντας στον προβληματισμό και τα συμπεράσματα της διημερίδας.