Επιλογή Σελίδας

Συνάντηση εργασίας αναφορικά στη νέα επένδυση ‘IkosDassia’ στην Κέρκυρα είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Θεόδωρος Γαλιατσάτος και η Περιφέρεια με το Δ.Σ., τον ΠρόεδροκαιτονΔιευθύνονταΣύμβουλοτηςIkosResortsκκ.ΣταύροκαιΑνδρέαΑνδρεάδητην Πέμπτη16Ιουνίουστις12:00στηναίθουσατηςΠεριφέρειαςστηνπεριοχήΑλυκές. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ‘Ikos’ παρουσίασε τη φιλοσοφία της εταιρίας και τις πρωτοβουλίες συμβολής της στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα πρώτα σχέδια του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘IkosDassia’.

Εκ μέρους της Περιφέρειας, στη συνάντηση πήραν μέρος ο Περιφερειάρχης κ. Θεόδωρος Γαλιατσάτος, η κα Νικολέτα Πανδή, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Κέρκυρας ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιώτικης Πολιτικής, ο κ. Αλέξανδρος Μιχαλάς, Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής, ο κ. Διονύσιος Στραβοράβδης, Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Διοίκησης, ο κ. Διονύσιος Τσούκας, Αντιπεριφερειάρχης Ενέργειας&Περιβάλλοντος,οκ.ΙωάννηςΦοντάνας,ΑντιπεριφερειάρχηςΠρωτογενούςΤομέα, ο κ. Χρήστος Μωραΐτης, Πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Αναστάσιος Σαλβάνος, ΠεριφερειακόςΣύμβουλος,ηκαΜάνδηλαΕλένη,ΓενικήΔιευθύντριαΣυντονισμού&Έργων,ο κ. Καραλής Νικήτας, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης και η κα Κούλα Κυριάκη, Υπάλληλος Διεύθυνσης Συντονισμού &Έργων.

Εκ μέρους της ‘IkosResorts’ συμμετείχαν οι κ. Σταύρος Ανδρεάδης, Πρόεδρος ‘IkosResorts’, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, Διευθύνων Σύμβουλος, ο κ. Δημήτρης Κοντός, Γενικός Διευθυντής Λειτουργιών, ο κ. Αντώνης Αβδελάς, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων & Marketing, ο κ. Λεωνίδας Κυρόπουλος, Γενικός Διευθυντής Ανάπτυξης, ο κ. Μιχάλης Ζάγκας, Οικονομικός Διευθυντής, ο κ. Σάββας Σιδηρόπουλος,ΓενικόςΔιευθυντής,οκ.ΓιώργοςΣπανός,ΔιευθυντήςIkosDassia’ καιηκα.ΔέσποιναΤζιντζιού,ΕπικοινωνιακόςΣύμβουλος.

Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. της ‘Ikos’ παρουσίασε τη φιλοσοφία της εταιρίας και τις πρωτοβουλίες συμβολής της στην ενίσχυση της τοπικής κοινωνίας. Ακολούθησε ενημέρωση σχετικά με τα πρώτα σχέδια του νέου ξενοδοχειακού συγκροτήματος ‘IkosDassia’.

20170615_130421ΌπωςδήλωσεοΠεριφερειάρχηςΙονίωνΝήσωνκ.ΘεόδωροςΓαλιατσάτος«ηάφιξητης ‘IkosResortsστηνΚέρκυρασημαίνει, σύμφωνα με τις εξαγγελίες της, στήριξηκαιενεργήεμπλοκήτωνγύρωκοινοτήτων,ενώ τα τουριστικά οφέλη θα εκτείνονται και πέρα από τις ίδιες τις ξενοδοχειακές μονάδες τονώνοντας τηνοικονομίατηςπεριφέρειας.Toμείςόπωςηγεωργία,παραγωγήπρώτωνυλών,μεταποίηση, εμπόριο,υπηρεσίες,ηπροώθησητωντοπικώνπροϊόντων,θααναπτυχθούνδείχνονταςθετικό πρόσημο. Επιπλέον, θα δημιουργηθούν 650 μόνιμες και εποχιακές θέσεις άμεσης απασχόλησης με 8μηνη διάρκεια. Η επένδυση είναι ζωτικής σημασίας καθώς αφενός πρόκειται να επιμηκύνειτηντουριστικήπερίοδοκαι να αυξήσει τιςαεροπορικέςπτήσεις και αφετέρου να ενισχύσειτην πρωταγωνιστικήθέσητηςΚέρκυραςκαιτωνΙονίωννήσωνστοντουριστικόχάρτητηςχώρας. Η επένδυση αυτή κινείται στην κατεύθυνση που περιγράφει ο Στρατηγικός Σχεδιασμός της ΠΙΝ, ώστε να γίνουν τα Νησιά του Ιονίου “Ελκυστικός Προορισμός και Βιώσιμος Τόπος”.