Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώθηκε ο έλεγχος, για την “άτακτη” διαχείριση των οικονομικών της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Κεφαλονιάς & Ιθάκης και εκδόθηκε το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών. Σύμφωνα με αυτό παραπέμπονται ως υπεύθυνοι δύο υπάλληλοι της πρώην Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης (απολυμένοι σήμερα) και απαλλάσσονται όλων των κατηγοριών όλοι οι υπόλοιποι. Για την υπόθεση το προηγούμενο διάστημα είχαν εξεταστεί από τη δικαιοσύνη στην Κεφαλονιά δεκάδες υπάλληλοι, πολιτικά πρόσωπα και ιδιώτες, προκειμένου να χυθεί άπλετο φως στην οικονομική διαχείριση της πρ. Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

Με την παράδοση του βουλεύματος στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (ως διάδοχο σχήμα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ενημέρωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίασή του.

Με το κλείσιμο της υπόθεσης και την απόφαση της Δικαιοσύνης γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι έπεσαν στο κενό οι προσπάθειες ορισμένων να εμπλέξουν την Περιφερειακή Αρχή στην εν λόγω υπόθεση. Όσοι έσπευσαν λοιπόν να υιοθετήσουν και αναπαράγουν κατά το δοκούν, κατηγορίες και υπονοούμενα άνευ στοιχείων, θα βρεθούν στη δυσάρεστη θέση της αναγκαστικής διόρθωσης. Το προηγούμενο διάστημα ελλείψει άλλων αντιπολιτευτικών μέσων, συγκεκριμένοι κύκλοι προσπάθησαν μέσω της συνεχούς “υπενθύμισης” της θητείας του Περιφερειάρχη Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ως Αντινομάρχη Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού, να τον εμφανίσουν ως εμπλεκόμενο στην υπόθεση, εκφράζοντας παράλληλα και την “αγωνία” “να ολοκληρωθεί η έρευνα και να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο αυτό”.

Η δικαιοσύνη απάντησε σε όλους και οι προσπάθειες σπίλωσης έπεσαν στο κενό. Για τους ανησυχούντες δε, να υπενθυμίσουμε ακόμη μια φορά ότι η παρούσα περιφερειακή αρχή όχι μόνο δεν σκοπεύει να “κουκουλώσει” κανένα σκάνδαλο, αλλά αντιθέτως έχει παραδώσει όλους τους φακέλους εκκρεμών (επί χρόνια) υποθέσεων στη δικαιοσύνη, η οποία θα κρίνει και θα αποδώσει ευθύνες.