Επιλογή Σελίδας

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Η σημερινή περιφερειακή αρχή υλοποιεί ένα ακόμη έργο στην Κέρκυρα, από αυτά που λίμναζαν επί χρόνια.

Το εργοτάξιο στη θέση ΝΑΟΚ και την παραλιακή της Γαρίτσας επισκέφθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή και στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας της ΠΙΝ.

Αρχικά ο κ. Γαλιατσάτος συναντήθηκε με τον υπεύθυνο της αναδόχου κοινοπραξίας και συζήτησε μαζί του την πορεία του έργου, τις δυσκολίες που συνάντησαν στην εκτέλεση του, πολύ σημαντικού για την Κέρκυρα, έργου και τα περαιτέρω βήματα. Στη συνάντηση παρούσα ήταν και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου, η οποία εποπτεύει τη διεξαγωγή των εργασιών στον τομέα ευθύνης της.

Η συνεργασία μας τόσο με την Εφορεία Αρχαιοτήτων όσο και με την ανάδοχο εταιρεία είναι πολύ καλή και οι εργασίες πραγματοποιούνται ομαλά, ποιοτικά και εντός χρονοδιαγράμματος”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, υπενθυμίζοντας ότι το έργο λίμναζε επί πολλά χρόνια και τώρα προχωρά για την υλοποίησή του. Ο κ. Γαλιατσάτος ενόψει και των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που θα εφαρμοστούν στο τέλος του μήνα για την ασφάλεια και την ορθή ανάπτυξη του εργοταξιακού χώρου, έδωσε κατευθύνσεις και συζήτησε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου κοινοπραξίας, προκειμένου να ληφθούν, σε συνεργασία με την Τροχαία Κέρκυρας, όλα τα μέτρα που απαιτούνται για την ασφάλεια των διερχόμενων και την απρόσκοπτη συνέχιση του έργου.

Υπενθυμίζουμε ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ψήφισε τις ρυθμίσεις για την περιοχή, οι οποίες θα τεθούν σε ισχύ στο τέλος Οκτωβρίου – αρχές Νοεμβρίου και έχουν ως εξής:

Κλείσιμο του ενός ρεύματος κυκλοφορίας λόγω κατάληψης από τον ανάδοχο του έργου και συγκεκριμένα του τμήματος προς την πλατεία στο τμήμα από τη διασταύρωση με την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Αλ. Δεσύλλα.

Σταδιακή κατάληψη του ενός ρεύματος του οδοστρώματος ξεκινώντας από την οδό Αγωνιστών Πολυτεχνείου.

naokΓια τις εν λόγω ρυθμίσεις έχουν ενημερωθεί ο Δήμος Κέρκυρας και η Τροχαία.