Επιλογή Σελίδας

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου δέχεται αιτήσεις για διεκδίκηση θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, μέχρι και τις 23 Απριλίου 2015, μόνο ηλεκτρονικά, μέσω της ιστοσελίδας του: www.ouc.ac.cy. Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο είναι κρατικό πανεπιστημιακό ίδρυμα, διεθνώς αναγνωρισμένο και εφαρμόζει αποκλειστικά τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.

Συνολικά, για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 προσφέρονται :

· 3 Πτυχιακά Προγράμματα Σπουδών,

· 21 Μεταπτυχιακά Προγράμματα επιπέδου Μάστερ (17 στην Ελληνική και 4 στην Αγγλική γλώσσα),

· περιορισμένος αριθμός θέσεων για διδακτορικούς φοιτητές σε μεγάλο αριθμό ερευνητικών αντικειμένων,

· διαδικτυακά σεμινάρια με αντικείμενο τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Για περαιτέρω πληροφόρηση, μπορείτε να ενημερώνεστε μέσω του ηλεκτρονικού συνδέσμου: http://www.ouc.ac.cy/web/guest/university/programme

Παρέχεται, επίσης :

-Αριθμός υποτροφιών σχεδόν σε κάθε Πρόγραμμα Σπουδών,

-Έκπτωση 10% στο κόστος της κάθε Θεματικής Ενότητας (Θ.Ε.) που θα επιλέξει να παρακολουθήσει ο φοιτητής για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016,

-Επιπλέον έκπτωση 5% σε όσους φοιτητές αποπληρώσουν ολόκληρο το ποσό των Θ.Ε. κατά τη χρονική περίοδο καταβολής της προκαταβολής (Μάιο)

Η φοίτηση στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Α.Π.ΚΥ.) διεξάγεται εξ αποστάσεως. Η μόνη υποχρέωση φυσικής παρουσίας αφορά στην τελική, γραπτή εξέταση της κάθε Θ.Ε. Το Πανεπιστήμιο φροντίζει να δημιουργεί εξεταστικά κέντρα στην Ελλάδα (Αθήνα και Θεσσαλονίκη), προκειμένου να διευκολύνει τους φοιτητές του από Ελλάδα, οι οποίοι αντιστοιχούν σε ποσοστό πλέον του 50% του συνολικού αριθμού φοιτητών του Α.Π.ΚΥ.

Το Ανοικτό Πανεπιστήμιο παρέχει τη δυνατότητα διεκδίκησης θέσης στα Προγράμματα Σπουδών του, σε όσους έχουν την πεποίθηση ότι :

· Η απόκτηση γνώσης οδηγεί στον εμπλουτισμό των επαγγελματικών προσόντων και συμβάλλει στη βελτίωση της πρακτικής εξάσκησης των καθηκόντων ενός εργαζομένου.

· Η διά βίου μάθηση τονώνει την κοινωνική, προσωπική και συναισθηματική εικόνα ενός ατόμου, προσδίδει αυτοπεποίθηση και σε πολλές περιπτώσεις δίνει νόημα και ουσία.

· Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση αποτελεί τη σύγχρονη, καινοτόμα και πρωτοποριακή απάντηση στις ανάγκες της κοινωνίας. Η εξέλιξη της τεχνολογίας, οι συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε όλους τους τομείς και οι γρήγοροι ρυθμοί που επικρατούν, οδηγούν τα άτομα στην αναζήτηση μιας ευέλικτης μεθοδολογίας φοίτησης.

Είναι σημαντικό, επίσης, να αναφερθεί ότι ο αριθμός των προσφερόμενων θέσεων στα πλείστα Προγράμματά μας (πτυχιακά – μεταπτυχιακά) είναι «ανοικτός». Θα γίνουν, δηλαδή, δεκτοί όλοι όσοι συμπληρώσουν και υποβάλλουν την αίτησή τους, επισυνάψουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ανάλογα με το Πρόγραμμα, και πληρούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί.

Για οποιεσδήποτε επιπλέον διευκρινίσεις, παρακαλούμε να επικοινωνείτε με την ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση : admissions@ouc.ac.cy

Ανακοίνωση