Επιστολή του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στον Υπουργό Οικονομικών για την εκχώρηση ακινήτων του Ιονίου στο Υπερταμείο

Τον πλήρη κατάλογο των ακινήτων που ευρίσκονται στην επικράτεια της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και αποτελεί πρόθεση ή απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, να περιέλθουν στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. και την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε., ζήτησε με επιστολή του στον Υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. περισσότερα . . .

Με 12.500.000 ευρώ χρηματοδοτεί η ΠΙΝ τον δήμο Κέρκυρας, μέσω του ΠΔΕ, για την εκτέλεση δυο σημαντικών έργων

Δυο σημαντικά έργα, συνολικού π/υ 12.500.000 ευρώ χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων.

Ειδικότερα με απόφαση του Υφυπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στάθη Γιαννακίδη, εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων τα ακόλουθα έργα, για τα οποία δικαιούχος είναι ο δήμος Κέρκυρας. περισσότερα . . .

141.300,01 ευρώ από την ΠΙΝ για την εκτέλεση εργασιών αποκατάστασης από τους σεισμούς στο κτίριο του Διοικητηρίου, στο Αργοστόλι

Τη δημόσια σύμβαση κατασκευής του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΑΠΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ», στο Αργοστόλι, με π/υ δημοπράτησης 141.300,01 ευρώ (με ΦΠΑ) και τελικό ποσό σύμβασης, 84.147,81 ευρώ (με ΦΠΑ), υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Το έργο εκτελείται από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων δυνάμει της συλλογικής απόφασης ΣΑΕΠ 022 Τροπ [0] της 7-9-2017 του Υπ.Οικονομίας, Ανάπτυξης & Τουρισμού (αρ.96217/7-9-2017, ΑΔΑ689Χ465ΧΙ8-77Τ) που περιλαμβάνει και το έργο : «ΕΡΓΑ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΑΥΤΟΤΕΛΩΝ ΠΟΡΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ» με ΚΕ 2012ΕΠ02200006. περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια ζητά την ανάκληση των δηλώσεων, στην εφημερίδα Documento, του Υπουργού Μεταφορών και Συγκοινωνιών Χρήστου Σπίρτζη, για τη «σύλληψη» όλων των υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Μεταφορών & Επικοινωνιών Κέρκυρας και το «κλείσιμο» όλων των Σχολών Οδήγησης στο νησί

Την ανάκληση των όσων φέρεται ότι δήλωσε, σε αποκλειστική συνέντευξή του στην Εφημερίδα Documento, στις 16.09.2018, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σπίρτζης, για την υποτιθέμενη όπως είπε «σύλληψη όλων των  υπηρεσιακών παραγόντων του Τμήματος Μεταφορών &Επικοινωνιών της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων καθώς και το κλείσιμο όλων των Σχολών Οδήγησης στην Κέρκυρα», ζητά η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. περισσότερα . . .

Ενημέρωση για την επένδυση στο Σκορπιό

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σχετικά με την μελλοντική επένδυση στο νησί Σκορπιός του συγκροτήματος των Εχινάδων , επένδυση που προωθείται από την εταιρεία «ΜΥΚΗΝΑΙ Α.Ε», έχει εκδώσει την υπ. Αριθμ.πρωτ.: οικ. 94051/14525/,  (02/11/2017), με την οποία εκτός των άλλων επιβάλλονται 22 πρόσθετοι περιβαλλοντικοί όροι για την διατήρηση της αειφορίας του νησιού και την συμμόρφωση με τις διατάξεις που διέπουν τις περιοχές Natuta. περισσότερα . . .

Αυτοψία στη ακτή «Ναυάγιο» της Ζακύνθου από τον Περιφερειάρχη με ειδικούς επιστήμονες

NAYAGIO 1

«Θα οροθετηθεί ζώνη επικινδυνότητας και θα επιτραπεί η προσέγγιση των τουριστών σε συγκεκριμένο σημείο» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Την οριοθέτηση ζωνών επικινδυνότητας και τη προσέγγιση των τουριστών σε συγκεκριμένο σημείο στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου ανακοίνωσε στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, μετά και την αυτοψία που έκανε στην περιοχή μαζί με τον Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Ευθύμιο Λέκκα και τον Γεωλόγο, του Ινστιτούτου Γεωλογικών Μεταλλευτικών Ερευνών( ΙΓΜΕ), Λάμπρο Πυργιώτη. περισσότερα . . .

Η απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησή των συμβούλων από τη Ζάκυνθο, Νίκο Ποταμίτη και ο Τζώρτζη Συγούρο, από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, «ΑΝΑΣΑ»

29683618_126774741503094_2036378414625062912_o

Την απάντησή του στην επιστολή της ανεξαρτητοποίησης των συμβούλων, από τη Ζάκυνθο, Νίκο Ποταμίτη και ο Τζώρτζη Συγούρο, από το συνδυασμό της πλειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, «ΑΝ.Α.Σ.Α», έδωσε σήμερα κατά τη διεξαγωγή του εκτάκτου Περιφερειακού Συμβουλίου, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και  επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», Θεόδωρος Γαλιατσάτος. περισσότερα . . .

Ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής από και προς Κέρκυρα -Διαπόντια Νησιά

Ψήφισμα για τη διακοπή της ακτοπλοϊκής γραμμής από και προς Κέρκυρα -Διαπόντια Νησιά, εξέδωσε, σήμερα Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018 ,το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του.

Αναλυτικά το Ψήφισμα αναφέρει:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο εκφράζει την έντονη ανησυχία  για τη διακοπή της συγκοινωνίας από Κέρκυρα προς τα τρία Διαπόντια Νησιά (Μαθράκι, Οθωνοί- Ερείκουσα) και αντίστροφα. περισσότερα . . .

33.950.000 ευρώ στην ΠΙΝ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ). Τα 25.100.000 ευρώ θα διατεθούν από την ΠΙΝ σε έργα του οδικού δικτύου

Με 33.950.000 ευρώ επιπλέον χρηματοδοτήθηκε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μετά από απόφαση του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Η νέα αυτή χρηματοδότηση, ανακοινώθηκε από το Περιφερειάρχη Ιονίων νήσων, Θεόδωρο Γαλιατσάτο, στο έκτακτο Περιφερειακό Συμβούλιο που έγινε το μεσημέρι της Τετάρτης, με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων. περισσότερα . . .

Με το δ.σ. του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία και το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς

ΔΤ Μέλισσα 1

Με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία και το ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ»  συναντήθηκε τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018 ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς στις εγκαταστάσεις του ΚΔΗΦ «ΜΕΛΙΣΣΑ» στην Κέρκυρα .

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου  Σπύρος Ζουμπουλίδης  και τα μέλη του ΔΣ  Ζωή Κακαρούγκα και  Αλέκος Κυπριανός . περισσότερα . . .