Τον κώδωνα του κινδύνου, για τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής που θα πλήξουν ιδιαίτερα τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές «έκρουσε», αναφερόμενη κυρίως στις προκλήσεις για την νότια Ευρώπη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο συνέδριο της CRPM (Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης), που διεξάγεται στις Βρυξέλλες με θέμα την «πράσινη και γαλάζια οικονομία»,.

cprm
Παρέμβαση με μηνύματα από την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στο συνέδριο της CRPM για την «πράσινη & γαλάζια οικονομία» στις Βρυξέλλες

Τον κώδωνα του κινδύνου, για τα νέα δεδομένα της κλιματικής αλλαγής που θα πλήξουν ιδιαίτερα τις παράκτιες και νησιωτικές περιοχές «έκρουσε», αναφερόμενη κυρίως στις προκλήσεις για την νότια Ευρώπη, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, στο συνέδριο της CRPM (Διάσκεψης των Παραθαλάσσιων και Απομακρυσμένων Περιφερειών της Ευρώπης), που διεξάγεται στις Βρυξέλλες με θέμα την «πράσινη και γαλάζια οικονομία»,. περισσότερα . . .

Επίσκεψη στο εργοστάσιο επεξεργασίας απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι του Δήμου Δώδώνης του Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, στα Γιάννενα, την Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, συνοδευόμενος από τον Πρόεδρο της Βουλής (και βουλευτή Ιωαννίνων) Κώστα Τασούλα ,τους Υπουργούς Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκο , Περιβάλλοντος Κωστή Χατζηδάκη , Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μ. Βορίδης και των δύο Περιφερειαρχών Ηπείρου κ.Αλέξανδρου Καχριμάνη και Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κ. ΡΟΔΗ ΚΡΑΤΣΑ-ΤΣΑΓΚΑΡΟΠΥΛΟΥ ,στις δηλώσεις της ανέφερε, ότι η Κέρκυρα θα γίνει πρότυπο επεξεργασίας στερεών αποβλήτων, παράδειγμα προς μίμηση, όπως τα Ιωάννινα.
Ο Πρωθυπουργός μετά την επίσκεψη των σχετικών χώρων είχε ευρεία σύσκεψη με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ.Αλέξανδρο Καχριμάνη ,τους βουλευτές Ιωαννίνων και με στελέχη της διαχείρισης του εργοστασίου και με την συμμετοχή των Υπουργών που τον συνόδευαν. περισσότερα . . .

Η κοινή αντιμετώπιση των προβλημάτων της Κέρκυρας στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων με το Επιμελητήριο της Κέρκυρας

Την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων κ. Κράτσα – Τσαγκαροπούλου επισκέφθηκε ο Πρέσβης της Σερβίας στην Ελλάδα Ντούσαν Σπασόγιεβιτς

2

Τους στενούς ιστορικούς αλλά και σύγχρονους δεσμούς φιλίας που ενώνουν το Ιόνιο με τη Σερβία επιβεβαίωσαν κατά τη σημερινή εθιμοτυπική συνάντηση που είχαν η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου με τον Πρέσβη της Σερβίας στην Ελλάδα, Ντούσαν Σπασόγιεβιτς, στην έδρα της ΠΙΝ, στις Αλυκές Ποταμού. περισσότερα . . .

Στον αγιασμό δυο σχολείων στην Κέρκυρα παρέστη η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων. Θερμή υποδοχή από μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

received_231550134457890
Ευχές για μια καλή, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά έδωσε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, η οποία παρέστη σήμερα το πρωί στις τελετές αγιασμού δυο σχολείων της Κέρκυρας, όπου της επεφύλασσαν θερμή υποδοχή μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί.
Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων ευχήθηκε στα παιδιά, υγεία και όρεξη για δουλειά για μία δημιουργική και αποδοτική σχολική χρονιά επισημαίνοντας και το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν οι θεσμικοί φορείς, οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς στην καλύτερη δυνατή λειτουργία των σχολείων και στην διαπαιδαγώγηση των παιδιών. περισσότερα . . .

Το Εγχειρίδιο Ιστορίας Ιονίων Νήσων παραδόθηκε και επισήμως στην εκπαιδευτική κοινότητα από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων – Όλοι παρόντες στο κάλεσμα του Θ. Γαλιατσάτου, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο

IMG_20190831_115128

Αντίτυπα του Εγχειριδίου Ιστορίας Ιονίων Νήσων παραδόθηκαν σήμερα συμβολικά από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο στον Περιφερειακό Δ/ντη Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων Πέτρο Αγγελόπουλο, στην τελετή που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων της ΠΕ Ζακύνθου. Στην τελετή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου και Στροφάδων κ. Διονύσιος, ο Δήμαρχος Ζακύνθου Παύλος Κολοκοτσάς, ο αντιπεριφερειάρχης Διονύσης Μπάστας, ο νέος αντιπερεριφερειάρχης ΠΕ Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Θοδωρής Καμπίτσης και Τζώρτζης Σιγούρος, οι νεοεκλεγέντες περιφερειακοί σύμβουλοι Κων/νος Καποδίστριας και Αικατερίνη Μοθωναίου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και της εκπαιδευτικής κοινότητας.

περισσότερα . . .

Συγκίνηση στην τελετή παράδοσης – παραλαβής της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Φάκελο με τα πεπραγμένα της θητείας του, τα εν εξελίξει έργα και δράσεις της ΠΙΝ και τα οικονομικά στοιχεία παρέδωσε ο Θεόδωρος Γαλιατσάτος

1

Τη νέα Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου υποδέχθηκε σήμερα στο γραφείο του ο απερχόμενος Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, για την τελετή παράδοσης – παραλαβής της ΠΙΝ.  Ο κ. Γαλιατσάτος δήλωσε ότι αν συγκριθεί το 2014 με το 2019 θα διαπιστωθεί η αδιαμφισβήτητη πρόοδος και η ευρωπαϊκή αναγνώριση της ΠΙΝ στα διεθνή Φόρα και δομές όπως η CPMR και η Ευρώπη των Περιφερειών, καθώς και η αναγνώριση της θέσης μας ανάμεσα στις Περιφέρειες της χώρας. “Μπορούμε να ισχυριστούμε βάσιμα ότι έχουμε κάνει άλματα προόδου. Κι επιπλέον αγωνιστήκαμε για ζητήματα δημοκρατίας – έχουμε δύο μηνύσεις εις βάρος μας από την Χρυσή Αυγή. Είμαστε περήφανοι γιατί υπερασπιστήκαμε τη δημόσια περιουσία, ακόμη και ερχόμενοι σε αντίθεση με τις εκάστοτε κυβερνήσεις κατά τη διάρκεια της θητείας μας. Επίσης αναδείξαμε εγκαίρως και με συνέπεια την αναγκαιότητα ενίσχυσης των σχέσεών μας με τους ομογενείς και την προβολή των τοπικών προϊόντων, δράσεις που θα πρέπει να συνεχιστούν και το επόμενο διάστημα και που μόνο όφελος θα αποφέρουν στην ΠΙΝ”, είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων μαζί με τις Περιφέρειες Ν. Αιγαίου και Κρήτης είναι στις πρώτες θέσεις του ΑΕΠ και στις τελευταίες όσον αφορά την ανεργία, ενώ και η αύξηση επισκεπτών ήταν αλματώδης τα προηγούμενα χρόνια.

περισσότερα . . .

Παράδοση – παραλαβή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019 και ώρα 13.00, θα πραγματοποιηθεί η παράδοση-παραλαβή της ηγεσίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από τον απερχόμενο Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Γαλιατσάτο στη νέα Περιφερειάρχη κα. Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο γραφείο του Περιφερειάρχη (Αλυκές Ποταμού, Κέρκυρα). 

περισσότερα . . .

4ο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ιονίων Νήσων, 30 & 31 Αυγούστου 2019, Ζάκυνθος

ΑΦΙΣΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει για τέταρτη συνεχή χρονιά, σε συνεργασία με τις Ε.Π.Σ. Ζακύνθου, Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς & Ιθάκης και Πρέβεζας/Λευκάδας το 4o Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή και το Σάββατο 30 & 31Αυγούστου 2019 στη Ζάκυνθο. 

Το πρώτο Ποδοσφαιρικό Τουρνουά Ιονίων Νήσων είχε πραγματοποιηθεί στην Κέρκυρα, το Σεπτέμβριο του 2016 με τη συμμετοχή των Μικτών Ομάδων Νέων από όλα τα Ιόνια Νησιά, με τεράστια επιτυχία και ακολούθησαν η Λευκάδα και η Κεφαλονιά – Ιθάκη.

περισσότερα . . .