Συνάντηση του Περιφερειάρχη με το νεοσύστατο Προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλιωτών

ΑΥΛΙΩΤΕΣ 2

Με το νεοσύστατο Προεδρείο του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλιωτών, συναντήθηκε το μεσημέρι, στο γραφείο του, στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν η συνδιοργάνωση εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αυλιωτών και της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, καθώς και η  διαμόρφωση της αίθουσας του Λαογραφικού Μουσείου Αυλιωτών, που χρησιμοποιούν όλοι οι σύλλογοι της περιοχής για πολιτιστικές εκδηλώσεις. περισσότερα . . .

Ο «Δημοσιογράφος» σε νέες περιπέτειες στη Βιέννη

IMG_2875

Ο «Δημοσιογράφος» κ. Μάμαλος με δηλώσεις, ανακοινώσεις και δημοσιεύσεις του, τόσο στις 10/01/2019 όσο και στις 13/01/2019 στην εκπομπή «Λόγος-Αντίλογος» αναφέρθηκε σε δήθεν προπηλακισμό του από τον αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο κατά τη διάρκεια της τουριστικής έκθεσης στη Βιέννη. περισσότερα . . .

Και το Εφετείο δικαιώνει την ΠΙΝ και ακυρώνει την κατάσχεση των 5.718.205,52 ευρώ στην υπόθεση του «Λυρικού Θεάτρου» Κέρκυρας

κατάλογος

Το Εφετείο Κέρκυρας με την υπ.αριθμ. 1/2019 απόφασή του δικαιώνει την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και ακυρώνει την κατάσχεση των 5.718.205,52 ευρώ, η οποία της είχε επιβληθεί για χρέη της ΑΕΝΑΚ Α.Ε προς τεχνικές μελετητικές εταιρείες για τη μελέτη του «Λυρικού Θεάτρου». περισσότερα . . .

Αυτοψία στα έργα της Ιθάκης από τον Περιφερειάρχη

IMG_2619

Θ. Γαλιατσάτος: «Τα μικρά νησιά του Ιονίου, αποτελούν για την Περιφέρεια έναν ανεκτίμητο πλούτο, που οφείλουμε να στηρίξουμε, να αναβαθμίσουμε και να προβάλουμε»

 

Την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι «Πίσω Αετού», καθώς και των έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, στη στροφή, κοντά στο λιμάνι, επιθεώρησε, νωρίς το πρωί, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Κεφαλονιάς – Ιθάκης Παναγή Δακουλόγκωνα,  παρόντων  και των επιβλεπόντων των έργων μηχανικών και αναδόχων κατασκευαστών. περισσότερα . . .

Επίσκεψη αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Α. Μιχαλά στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Μ.Φ.Η. « Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ»

IMG_20190110_182710

Στην Πρωτοχρονιάτικη γιορτή της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων «Ο ΑΓΙΟΣ ΙΩΣΗΦ», την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου, παραβρέθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνική Μέριμνα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Απασχόληση), Αλέκος Μιχαλάς.

Ο κ. Α.Μιχαλάς κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του συνομίλησε με τους τρόφιμους,  το προσωπικό και τους επισκέπτες και αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος. περισσότερα . . .

Στην Ιθάκη αύριο ο Περιφερειάρχης

Την Ιθάκη πρόκειται να επισκεφθεί αύριο, Παρασκευή, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο νησί, ο Περιφερειάρχης, νωρίς το πρωί, θα επιθεωρήσει την εξέλιξη των έργων στο λιμάνι «Πίσω Αετού», καθώς και των έργων για την αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων, στη στροφή, κοντά στο λιμάνι. περισσότερα . . .

Επίσκεψη του αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής, Αλ. Μιχαλά στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Συμβουλευτικού Σταθμού της Μονάδας Απεξάρτησης “ΔΙΑΠΛΟΥΣ”

Στην πρωτοχρονιάτικη γιορτή του Συμβουλευτικού Σταθμού της Μονάδας Απεξάρτησης “ΔΙΑΠΛΟΥΣ” του Γ.Ν.Κ. που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του Καταστήματος Κράτησης Κέρκυρας την Δευτέρα 7 Ιανουαρίου, παραβρέθηκε ο  αντιπεριφερειάρχης στον Τομέα Κοινωνικής Πολιτικής (Κοινωνική Μέριμνα, Αλληλεγγύη, Εθελοντισμός και Απασχόληση), Αλέκος Μιχαλάς.

Ο αντιπεριφερειάρχης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του αντάλλαξε ευχές για το νέο έτος με τους κρατούμενους του σωφρονιστικού ιδρύματος Κέρκυρας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Συμβουλευτικού Σταθμού, αλλά και τα στελέχη του προγράμματος. περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων της Κέρκυρας Αρμοδιότητες και ενέργειες για την έξοδο από την «κρίση των απορριμμάτων»

galiatsatos

Την τελευταία περίοδο και με αφορμή την αδειοδότηση έκτασης παρακείμενης στον ΧΥΤΑ Τεμπλονίου (ιδιοκτησίας Αδελφάτων) για να χρησιμοποιηθεί ως  χώρος προσωρινής εναπόθεσης δεμάτων, επιχειρείται μια απροσχημάτιστη προσπάθεια να μετατεθεί η ευθύνη της αναποτελεσματικής διαχείρισης των στερεών αποβλήτων στην ΔΕ Κέρκυρας από τους αρμόδιους διαχειριστές (ΣΥΔΙΣΑ , Δήμος) στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Η επιχείρηση αυτή υλοποιείται τόσο από θεσμικά πρόσωπα όσο και από συγκεκριμένο τηλεοπτικό σταθμό, το οποίο έχει αναλάβει εργολαβικά την πολεμική με κάθε μέσο απέναντι στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Περιφερειάρχη.

περισσότερα . . .

500.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός Κέντρου προβολής και ανάδειξης της βιοποικιλότητας και των προστατευόμενων περιοχών των νήσων Κέρκυρας και Παξών.

Δώδεκα νέες Πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού , 3.866.401,28 ευρώ, εντάχθηκαν από την ΠΙΝ στο Ε.Π. «Ιόνια Νησιά 2014-2020», για δράσεις Προστασίας του Περιβάλλοντος και Βιοποικιλότητας

500.000 ευρώ για τη δημιουργία ενός Κέντρου προβολής και ανάδειξης της βιοποικιλότητας και των προστατευόμενων περιοχών των νήσων Κέρκυρας και Παξών

 

Δώδεκα νέες Πράξεις, συνολικού προϋπολογισμού , 3.866.401,28 ευρώ, εντάχθηκαν από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ιόνια Νησιά 2014-2020», για δράσεις προστασίας. περισσότερα . . .

500.000 ευρώ στο δήμο Λευκάδας για τη λειτουργία ιχθυοτροφικού οικοτουριστικού πάρκου στο μικρό ιχθυοτροφείο

12 νέες Πράξεις συνολικού π/υ 3.866.401,28 ευρώεντάχθηκαν από την ΠΙΝ στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ιόνια Νησιά 2014-2020 για δράσεις προστασίας, διαχείρισης και ήπιας αξιοποίησης οικοσυστημάτων και περιοχών  φυσικού κάλους.

Συγκεκριμένα στον Άξονα Προτεραιότητας «Προστασία του Περιβάλλοντος και Αειφόρος Ανάπτυξη» του ΕΠ «Ιόνια Νησιά 2014-2020» ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την πράξη με τίτλο «Ανάπτυξη και Λειτουργία Ιχθυοτροφικού  Οικοτουριστικού Πάρκου στο μικρό ιχθυοτροφείο Λευκάδας», π/υ 500.000 ευρώ. περισσότερα . . .