Απάντηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου στον πρόεδρο της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη: “Ο κ. Μητσοτάκης είναι είτε άσχετος είτε συκοφάντης, σε κάθε περίπτωση επικίνδυνος”

Μετά τις δηλώσεις του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στην Κέρκυρα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος έκανε το ακόλουθο σχόλιο:

Ο κ. Μητσοτάκης ερχόμενος στην Κέρκυρα για να στηρίξει την εκλεκτή του κόμματός του για την Περιφέρεια, υπέπεσε σε μεγάλα λάθη, τα οποία προκλήθηκαν είτε από άγνοια για τα ζητήματα των νησιών μας είτε εν γνώσει του ιδίου και των συνεργατών του, στο γνωστό ολισθηρό δρόμο που έχουν επιλέξει των fake news και της συκοφαντίας.

περισσότερα . . .

14εκ. ευρώ για την αποκατάσταση του Καστρομονάστηρου Στροφάδων – Προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Υπουργείου Πολιτισμού, Αθλητισμού και Ιεράς Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων

Θεόδωρος Γαλιατσάτος: Χρέος μας η προστασία των ιστορικών μνημείων των νησιών μας”.

Την προγραμματική σύμβαση για την εκτέλεση του έργου “Συντήρηση και αποκατάσταση του οικοδομικού συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Στροφάδων” ενέκρινε το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων.  Η προγραμματική σύμβαση είναι μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Μητρόπολης Ζακύνθου και Στροφάδων και ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 14 εκ. Ευρώ.

περισσότερα . . .

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων ενέκρινε την συμμετοχή της ΠΙΝ στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ

IMG_20190323_140550

Την έγκριση της συμμετοχής της ΠΙΝ στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ΑΝΙΟΝ ΑΑΕ ΟΤΑ ψήφισε κατά πλειοψηφία το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, μετά από εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, στη συνεδρίαση του Σαββάτου 23 Μαρτίου 2019.

περισσότερα . . .

Που έχει διατεθεί έως σήμερα η δωρεά του πρώην Χανδρής

IMG_20190222_103904

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ως αποδέκτης της δωρεάς του πρώην ΧΑΝΔΡΗΣ, καταρχήν συγκέντρωσε τον εξοπλισμό που έχει τεθεί στη διάθεσή της από τη νέα ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου (IKOS) και στη συνέχεια προέβη σε πλήρη και λεπτομερή καταγραφή αυτής. Η τριμελής Επιτροπή που ορίστηκε από το Περιφερειακό Συμβούλιο συνέλεξε τα αιτήματα όλων των φορέων, ιδρυμάτων, κοινωνικών δομών, σωματείων και συλλόγων της ΠΙΝ που έχουν ανάγκη στήριξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς σε συνεργασία με τον περιφερειακό σύμβουλο και επικεφαλής της παράταξης “Αριστερή Κίνηση Ιονίου” Τάσο Σαλβάνο, μέλη της τριμελούς Επιτροπής, ήρθαν σε επαφή και ικανοποίησαν τα αιτήματα των παρακάτω φορέων, σωματείων κλπ.:

περισσότερα . . .

Στήριξη στους έχοντες ανάγκη με τρόφιμα και είδη  βασικής υλικής υποδομής από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Σύμβαση ύψους 952.072,58 ευρώ υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

IMG_20190320_122955

Δύο συμβάσεις, συνολικού ύψους 952.072,58 ευρώ, στο πλαίσιο της παροχής τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, του Επιχειρησιακού Προγράμματος επισιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής, στο πλαίσιο της πράξης “Αποκεντρωμένες προμήθειες τροφίμων και βασικής υλικής συνδρομής, διοικητικές δαπάνες και παροχή συνοδευτικών μέτρων 2015 – 2016”, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

περισσότερα . . .

Στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων της CPMR επανεκλέχθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

CPMR_telikos

Ολοκληρώνονται σήμερα στην Κέρκυρα οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων της CPMR, παρουσία πλήθους αξιωματούχων της ΕΕ, της CPMR και των νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.  Για την άρτια διοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ο πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης Κορσικής Gilles Simeoni ενώ όλοι οι σύνεδροι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Κέρκυρα, την υποδοχή και φιλοξενία που είχαν.

περισσότερα . . .

Σοβαρά θέματα για το μέλλον των νησιωτικών Περιφερειών στην Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων – CPMR που ξεκίνησε σήμερα στην Κέρκυρα

CPMR2 (1)
  • Τον Αν. Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριο Σαντορινιό υποδέχθηκε στην έναρξη των εργασιών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

Ξεκίνησαν σήμερα το πρωί στην Κέρκυρα οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων – CPMR, στην οποία συμμετέχουν εκπρόσωποι από τις νησιωτικές περιφέρειες της Ευρώπης. Την διοργάνωση διεκδίκησε και κατόρθωσε να αναλάβει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, με ομόφωνη απόφαση των μελών, τον Ιούνιο του 2018 στην Κορσική.

περισσότερα . . .

Η καρδιά της Ευρώπης χτυπά για δύο ημέρες στην Κέρκυρα: Αύριο ξεκινά η Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων – CPMR

IMG_20190320_131719
  • Εκπρόσωποι από νησιωτικές Περιφέρειες της Ευρώπης συζητούν για: νησιωτικότητα, μεταφορές, περιβάλλον, κυκλική οικονομία, ενέργεια

  • Στις εργασίες συμμετέχουν ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, αξιωματούχοι της ΕΕ, της CPMR και των Περιφερειών της Ευρώπης

Στο πλαίσιο συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα, στην έδρα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην Κέρκυρα, ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα και Εξωστρέφειας Γιάννης Φοντάνας, ανακοίνωσαν το πρόγραμμα της διημερίδας και εξήγησαν τη σημασία που έχουν τέτοιου είδους διοργανώσεις για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

περισσότερα . . .

Ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος στο πλευρό του Δημοτικού Σχολείο Άφρας Κέρκυρας στον τελικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής στην Αθήνα

robotiki1

Η πρόκριση του Δημοτικού Σχολείου Άφρας Κέρκυρας στον τελικό του διαγωνισμού εκπαιδευτικής ρομποτικής, που διεξήχθη στην Αθήνα το Σαββατοκύριακο 16 & 17 Μαρτίου 2019 αποτελεί μια σημαντική διάκριση για την εκπαίδευση στα Ιόνια νησιά.  Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με εισήγηση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, ικανοποίησε το αίτημα της εκπαιδευτικής κοινότητας του Δημοτικού Σχολείου Άφρας και χρηματοδότησε τη μετάβαση των μαθητών και εκπαιδευτικών στην Αθήνα για τη συμμετοχή τους στον τελικό.

περισσότερα . . .

Κατάμεστο το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας»

DSC_4949

Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019.  Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει συναυλία για την προβολή της Επτανησιακής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, με τεράστια επιτυχία. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φορά ήταν τον Ιανουάριο του 2018 με τη συμμετοχή 4 χορωδιών, μια από κάθε νησί και συγκεκριμένα των Χορωδιών: Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», Νέα Χορωδία Λευκάδας, Χορωδία – Μαντολινάτα Λιβαθούς Κεφαλονιάς και Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας.

περισσότερα . . .