Τοποθέτηση χλοοτάπητα στο γήπεδο Κατούνης Λευκάδας και προγραμματική σύμβαση για παρεμβάσεις στο στάδιο Πετριτή Κέρκυρας

1

Θ. Γαλιατσάτος: “Συνεχίζουμε σταθερά να δημιουργούμε νέα γήπεδα και να εκσυγχρονίζουμε τους υπάρχοντες χώρους άθλησης”

Δύο νέοι χώροι άθλησης προστίθενται στον μακρύ κατάλογο εκείνων που έτυχαν στήριξης από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: το στάδιο Πετριτή στην Κέρκυρα και το γήπεδο ποδοσφαίρου Κατούνης στη Λευκάδα.

περισσότερα . . .

Βοήθεια από τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο στον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας π. Ιωάννη Σπιτέρη για τη διάσωση του ναού της Παναγίας Τενέδου

IMG_20190513_143952

 

Με τον Καθολικό Αρχιεπίσκοπο Κερκύρας, Ζακύνθου – Κεφαλληνίας π. Ιωάννη Σπιτέρη συναντήθηκε στο γραφείο του (στην έδρα της ΠΙΝ) ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος. Ο Σεβασμιότατος Αρχιεπίσκοπος συνοδευόταν από τον εφημέριο π. Μάριο Ρήγο ενώ στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου.

περισσότερα . . .

Χρηματοδότηση με περισσότερα από 16εκ. ευρώ στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις των Ιονίων Νήσων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος

IMG_20190513_150550

Θερμά λόγια από τον επιχειρηματικό κόσμο: Για μεγάλη ημέρα στην επιχειρηματικότητα στα Ιόνια Νησιά έκαναν λόγο οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κέρκυρας και Αχαΐας. 

Επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, παρουσία και των προέδρων των Επιμελητηρίων Κέρκυρας Γιώργου Χονδρογιάννη και Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 το ποσό των 16.190.493ευρώ εκχωρείται από την ΠΙΝ για τις εξής επενδυτικές προτεραιότητες:

περισσότερα . . .

Στη Λευκάδα υποδέχθηκε τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος - Λαμπερά εγκαίνια του νέου σύγχρονου νοσοκομείου Λευκάδας που χρηματοδότησε η ΠΙΝ με 31 εκ. ευρώ

tsipras_lefkada

Στη Λευκάδα βρέθηκε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, όπου υποδέχθηκε σήμερα τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα εγκαίνια του νέου σύγχρονου Νοσοκομείου Λευκάδας. Τον Πρωθυπουργό συνόδευε η σύζυγός του Μπέτυ Μπαζιάνα ενώ παραβρέθηκαν και οι Υπουργοί Υγείας Ανδρέας Ξανθός, Εθνικής Άμυνας ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, ο Αν. Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, ο Υφ. Εργασίας Κώστας Μπάρκας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Χρήστος Χριστοδούλου, ο αρχηγός Αεροπορίας Γεώργιος Μπλιούμης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Παναγιώτης Τζανετής, οι διοικητές των Νοσοκομείων Λευκάδας Βησσαρίων Μίχας και Κέρκυρας Φοίβος Κακαβίτσας.

περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στήριξε ενεργά τους αγώνες Corfu Mountain Trail – Τις απονομές στους αθλητές έκανε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος

IMG_20190505_125514

Στην τελετή λήξης της διοργάνωσης Corfu Mountain Trail παραβρέθηκε την Κυριακή 5/5/2019, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκο Μιχαλά. Ο Περιφερειάρχης έδωσε τα μετάλλια και τις τιμητικές πλακέτες στους πρωτεύσαντες και συνεχάρη όλους τους αθλητές που πήραν μέρος στη διοργάνωση, που πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία και πλήθος συμμετοχών για 8η συνεχή χρονιά στην Κέρκυρα.

περισσότερα . . .

Πρόσκληση συνεδρίασης Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, τη Δευτέρα 13 Μαΐου 2019

Έχοντας υπόψη τα άρθρα 165 παρ.1&2, και αρ.167-169 του Ν. 3852/2010, και το άρθρο 6 παρ.9 του Ν. 4071/11-4-2012 , σας καλούμε σε συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 13 Μαΐου 2019 και ώρα 15:00 με τηλεδιάσκεψη στις αίθουσες συνεδριάσεων των Περιφερειακών Ενοτήτων ως εξής:

περισσότερα . . .

Παραδόθηκε μεγάλο τμήμα του έργου της παραλιακής της Γαρίτσας και του τοιχίου του ΝΑΟΚ

IMG_20190425_130234

Αποκαταστάθηκε πλήρως ο περίπατος των Κερκυραίων από το ΝΑΟΚ έως την “Κολώνα του Ντούγκλα”

  • Θ. Γαλιατσάτος: “Το έργο ήταν στάσιμο επί σειρά ετών, διορθώσαμε πολλά κακώς κείμενα”

Για “ευτυχή στιγμή” έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισκεπτόμενος σήμερα το ολοκληρωμένο τμήμα του έργου αποκατάστασης της παραλιακής της Γαρίτσας. Πρόκειται για εκτενές τμήμα που ξεκινά από τον ΝΑΟΚ και καταλήγει στην Κολώνα του Ντούγκλα, ενώ αποκαταστάθηκε και δόθηκε προς χρήση και το αλσύλλιο πάνω από το ΝΑΟΚ. Οι δυσκολίες του έργου ήταν πολλές, για παράδειγμα σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ταυτοποιήθηκαν, καταμετρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν οι αρχικές πέτρες στη θέση τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.

περισσότερα . . .

Παρουσιάστηκε το “Εγχειρίδιο Ιστορίας για τα Ιόνια Νησιά” - Θερμά λόγια από την ακαδημαϊκή κοινότητα για τη συμβολή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – Συνεχίζονται οι δράσεις συνεργασίας

IMG_20190422_193640

Το “Εγχειρίδιο Ιστορίας Ιονίων Νήσων”, η ιστορία των Ιονίων Νήσων που συνέγραψε η επιστημονική ομάδα αποτελούμενη από ακαδημαϊκούς, καθηγητές, αρχαιολόγους, μουσειολόγους με επικεφαλής τον Αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου Θεόδωρο Παππά και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, δια του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης, είναι γεγονός.  Το βιβλίο παρουσιάστηκε χθες στην Ιόνιο Ακαδημία από τους πανεπιστημιακούς: Θεόδωρο Παππά – αντιπρύτανη του Ιονίου Πανεπιστημίου, Βάϊο Βαϊόπουλο- καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου, Κώστα Καρδάμη – αν. Καθηγητή του Ιονίου Πανεπιστημίου και Σταμάτη Χονδρογιάννη – Δρ. Αρχαιολόγο – Μουσειολόγο, προϊστάμενο του Τμήματος Εκθέσεων και Εκπαίδευσης στο Μουσείο Ασιατικής Τέχνης σε μια ζεστή συγκινησιακή ατμόσφαιρα και την κοινή διαπίστωση όλων ότι θα πρέπει να ακολουθήσει η εκτύπωση και προώθησή του στις βιβλιοθήκες και στα σχολεία, ώστε σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας να αποτελέσει αντικείμενο διδαχής της νεολαίας των Επτανήσων.

περισσότερα . . .

Το Μάιο η συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης για την Παλιά Πόλη της Κέρκυρας

IMG_3332

Ενεργοποίηση των διαδικασιών μέσω της σύγκλισης της Επιτροπής Παρακολούθησης του Φορέα Διαχείρισης της Παλιάς Πόλης της Κέρκυρας αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος με τον Υφυπουργό Πολιτισμού Κώστα Στρατή στην Αθήνα. Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη η Δ/ντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Κέρκυρας Τένια Ρηγάκου και υπηρεσιακοί παράγοντες των Υπουργείων Πολιτισμού και Περιβάλλοντος.

περισσότερα . . .