Βιογραφικό

Δημήτρης Μήλιος, Εκτελεστικός Γραμματέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Δημήτρης Μήλιος

Ο Δημήτρης Μήλιος υπηρετεί ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων από το Νοέμβριο του 2019.

Γεννήθηκε το 1965. Τελείωσε το Ενιαίο Λύκειο Κορίνθου και αποφοίτησε από το ΤΕΙ Αθηνών ως Πολιτικός Μηχανικός Έργων Υποδομής. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού τίτλου με θέμα την «Διαχείριση Φυσικών Καταστροφών και Κρίσεων στην Διοίκηση» και σήμερα είναι υποψήφιος διδάκτορας του ΕΚΠΑ στο τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος σε θέματα διαχείρισης κρίσεων και φυσικών καταστροφών (πολιτική Προστασία).

Το 2005-2006 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στον Δήμο Σολυγείας Κορινθίας. Την περίοδο 2006-2012 τοποθετήθηκε στη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Νομαρχίας Κορινθίας και το 2013-2014 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος στην ΑΠΔ Πελοποννήσου Δυτ. Ελλάδας και Ιονίων και ως Διευθυντής Γραφείου του Γενικού Γραμματέα.

Από το 2014 έως σήμερα εργάζεται ως Επικεφαλής της Διεύθυνσης Υδάτων Πελοποννήσου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, ενώ είναι επίσης Πρόεδρος στο Φορέα Διαχείρισης του όρους Πάρνωνα και υγροτόπου Μουστού, Μενάλου, Μονεμβασιάς και Δ.Ευρώτα.

Παράλληλα, έχει διδάξει στην Γερμανική Ακαδημία Πολιτικής Προστασίας, ενώ από το 1975 ασχολείται με το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων. Είναι ΄Εφορος ειδικότητας στη Γενική Δ/ση του Σώματος και σε όλες τις βαθμίδες Δ/σης και ενεργό μέλος στον ΕΕΣ και σε πολλούς πολιτιστικούς και άλλους Συλλόγους.Έχει διατελέσει επί σειρά ετών Γεν. Γραμματέας στην Ένωση Κρητών Κορινθίας και είναι ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου  Τριτέκνων Κορινθίας στην ΕΕΤΕΜ Κορινθίας, μέλος των Φίλων του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, μέλος στις επιτροπές δασικών αμφισβητήσεων στους νομούς Κορινθίας Αργολίδας και μέλος  ΔΣ του Νοσοκομείου Κορίνθου, του ΚΑΦΚΑ Κορίνθου και της Λιμενικής Επιτροπής Κορίνθου. Επιπλέον  έχει αναλάβει χρέη Γενικού Γραμματέα στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών Ν. Κορινθίας. Από το 2017 είναι πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Κορίνθου.

Έχει πλούσια εθελοντική προσφορά, καθώς έχει συμμετάσχει σε 40 αιμοδοσίες, ενώ ήταν στην οργάνωση των καταυλισμών στους σεισμούς Αιγίου, Καλαμάτας, Κορίνθου και Αθηνών, καθώς και στην οργάνωση των καταυλισμών στις πυρόπληκτες περιοχές του Ν. Ηλείας κλπ. Είναι μέλος της Γενικής Συνέλευσης του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων, πρώην Έφορος των Αεροπροσκόπων Ελλάδας και πρώην μέλος του ΔΣ ΣΕΠ.

Για τις υπηρεσίες του έχει τιμηθεί με το μετάλλιο ευδόκιμου υπηρεσίας από το ΓΕΕΘΑ και το ΣΕΠ, καθώς επίσης με το μετάλλιο εξαίρετων πράξεων από το ΣΕΠ, με το μετάλλιο της ως προς την πατρίδα υπηρεσίες από τον ΕΣΣΕΠ, με το σταυρό του Αγ. Κωνσταντίνου από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, με το αργυρό μετάλλιο του ΕΕΣ, με το χρυσό μετάλλιο του Πανελλήνιου Συλλόγου Αιμοδοτών του ΕΕΣ και με τον Σταυρό Δευτέρας τάξεως της πόλης του Άργους από τον Δήμο  Άργους Μυκηνών.

Είναι έγγαμος και έχει τρία παιδιά.