Επιλογή Σελίδας

Τον Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρο Γαλιατσάτο επισκέφθηκε σήμερα  στο γραφείο του, στις Αλυκές Ποταμού, ο Συνήγορος του Πολίτη Ανδρέας Ποττάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας που πραγματοποίησε στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συνοδευόμενος από κλιμάκιο στελεχών της Ανεξάρτητης Αρχής.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος που αφορούν σε διαπιστωμένα προβλήματα των Περιφερειών και των δημόσιων υπηρεσιών, όπως επίσης και ζητήματα, τα οποία απασχολούν τους πολίτες και πως αυτά αντιμετωπίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο κ.Γαλιατσάτος και ο κ.Ποττάκης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα συνεργασίας και επικοινωνίας  μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του Συνήγορου του Πολίτη, ώστε να υπάρχει συνεχής πληροφόρηση ανάμεσα στις δυο πλευρές για προβλήματα που ανακύπτουν.

Ιδιαίτερη αναφορά πάντως έγινε και στο θέμα της έλλειψης εξειδικευμένου προσωπικού, καθώς όπως ανέφερε ο κ.Γαλιατσάτος μέσα σε μια πενταετία έχει μειωθεί κατά 1/3 το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφέρειας, το οποίο και δεν έχει αντικατασταθεί, με αποτέλεσμα την υποστελέχωση των υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η επίσκεψη στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα ελέγχων και αυτοψιών της Ανεξάρτητης Αρχής σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Ο πρώτος κύκλος επισκέψεων θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2018, καθώς ο Συνήγορος θα συμπληρώνει τα 20 χρόνια λειτουργίας του.