“ΑΠΟΓΕΙΩΣΗ” ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΗΔΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΩΝ ΠΤΗΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΤΑ ΙΟΝΙΑ ΝΗΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2017

Από το Νοέμβριο του  2016 και μέχρι σήμερα,  είτε από νέους προορισμούς του εξωτερικού είτε  από υφιστάμενους, ανακοινώθηκε ο προγραμματισμός των παρακάτω πρόσθετων πτήσεων προς τα Ιόνια Νησιά :

περισσότερα . . .

Οι εκθέσεις στις οποίες θα συμμετάσχει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για το 1ο εξάμηνο του 2017

Μετά τις ήδη πραγματοποιηθείσες εκθέσεις Ουτρέχτης και Βιέννης, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει το πρώτο εξάμηνο του 2017 στις παρακάτω εκθέσεις:

Α) Βελιγράδι (IFT), από 23 έως 26 Φεβρουαρίου,

Β) Βερολίνο (ΙΤΒ), από  8 έως 12 Μαρτίου,

Γ) Μόσχα (ΜΙΤ), από  14 έως 16 Μαρτίου  και

Δ) Νάπολη (ΒΜΤ), από  24 έως 26 Μαρτίου.

 

Λεπτομέρειες για κάθε μια  από τις προαναφερόμενες  εκθέσεις θα ανακοινωθούν  σε εύλογο χρονικό  διάστημα, πριν από την πραγματοποίηση τους.

Αισιόδοξα τα μηνύματα της τουριστικής έκθεσης FERIEN 2017 στη Βιέννη

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή έκθεση τουρισμού FERIEN 2017 στη Βιέννη, από 12 ως 15 Ιανουαρίου (στιγμιότυπο)

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο στη Διεθνή έκθεση τουρισμού FERIEN 2017 στη Βιέννη, από 12 ως 15 Ιανουαρίου.

Τα μηνύματα για την ερχόμενη τουριστική περίοδο είναι  ιδιαίτερα αισιόδοξα για όλα τα νησιά της Περιφέρειας. Αυτό τεκμηριώθηκε στο πλαίσιο των επαφών  με τους  touroperators, τον ΕΟΤ – Γραφείο Βιέννης και τις αεροπορικές εταιρίες, αλλά και  εκπροσώπους της κρουαζιέρας και άλλους παράγοντες.

Στο περίπτερο της Περιφέρειας υπήρχε όλες τις ημέρες και ώρες της έκθεσης μεγάλη προσέλευση κοινού και οι απαντήσεις σε απορίες του κοινού δόθηκαν στη Γερμανική γλώσσα  από την Κα Renate Μανωλάκου.

περισσότερα . . .

Θετικά τα μηνύματα από την έκθεση της Ουτρέχτης

2017-01-11--15--PIN@Utrecht

Σε μια από τις πλέον σημαντικές τουριστικές εκθέσεις στον ευρωπαϊκό χώρο συμμετείχε η  Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, φιλοξενούμενη μαζί με άλλους προορισμούς της Ελλάδος,  σε χώρο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού “Vakantiebeurs”, που διεξήχθη στην Ουτρέχτη από 11 έως 15 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκθεση τουρισμού της Ουτρέχτης αποτελεί το σημαντικότερο τουριστικό γεγονός της χρονιάς στην Ολλανδία, παρουσιάζοντας τις κυρίαρχες τάσεις της Ολλανδικής αγοράς.

περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στις Τουριστικές Εκθέσεις Ουτρέχτης και Βιέννης

Η Π.Ι.Ν θα συμμετάσχει στις τουριστικές εκθέσεις VAKANTIEBEURS 2017,  η  οποία θα πραγματοποιηθεί στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας από 11-15 Ιανουαρίου και στην FERIEN 2017, η οποία θα πραγματοποιηθεί στη Βιέννη από 12-15 Ιανουαρίου.

Στις εκθέσεις αυτές θα παρευρεθεί ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Τουριστικής Προβολής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ι.Ν., ενώ θα υπάρξει και συμμετοχή τουριστικών επιχειρηματιών από τα Ιόνια Νησιά.

Έχουν προγραμματιστεί συναντήσεις με Tour Operators, στελέχη αεροπορικών εταιρειών και άλλων παραγόντων.

περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην πρώτη θέση αύξησης των αφίξεων το διάστημα Ιανουαρίου – Οκτωβρίου 2016

Ιανουάριος-Οκτώβριος 2016: Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην πρώτη θέση αύξησης των αφίξεων με 13,20%

Μετά τα αποτελέσματα αφίξεων του Οκτώβρη, τα Ιόνια Νησιά κλείνουν την τουριστική περίοδο 2016 ευρισκόμενα στην πρώτη θέση, με άνοδο στο ποσοστό αφίξεων (σε σχέση με το 2015) κατά 13,20%.

Συγκεκριμένα τον Οκτώβρη η Κέρκυρα σημείωσε άνοδο κατά 31,80 %, το Άκτιο 84,20 %, η Κεφαλονιά 37,70% και η Ζάκυνθος 51,00% , κάτι που σηματοδοτεί κάποια θετικά βήματα για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

περισσότερα . . .

Αποτελεσματική παρουσία της Π.Ι.Ν. στην Philoxenia 2016

Πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη η 32η Έκθεση Τουρισμού Philoxeniaαπό 18 ως 20/11/2016. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με δικό της περίπτερο.

Το περίπτερο της Π.Ι.Ν. συγκέντρωσε μεγάλη επισκεψιμότητα κοινού και παραγόντων, σε βαθμό που εξαντλήθηκε το διαφημιστικό υλικό αλλά και τα τοπικά προϊόντα της Π.Ι.Ν. και ιδιαίτερα αυτά της Ζακύνθου .

Στο περίπτερο της ΠΙΝ η Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά. Από δεξιά της Υπουργού ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΠΙΝ κ. Γαλιατσάτος, ο Τμηματάρχης Τουρισμού ΠΕ Λευκάδας κ. Ζαμπέλης και ο Επιχειρηματίας από τη Λευκάδα κ. Μεσσήνης. Από αριστερά της Υπουργού ο Αντιπρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού Δήμου Ζακύνθου κ Νικολουδάκης, ο Γεν. Γραμ. του Υπουργείου Τουρισμού κ. Τζιάλας και η Γεν. Γραμματέας του ιδίου Υπουργείου κ. Κουρνέτα.

περισσότερα . . .

W.T.M 2016: Επιβλητική παρουσία και επιβεβαίωση προβλέψεων της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο 07-09/11/2016 η τουριστική έκθεση W.T.M.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με δικό της αυτόνομο (εκτός χώρου ΕΟΤ) περίπτερο, ώστε να δώσει τη δυνατότητα στους φορείς και επαγγελματίες της, οι οποίοι ήταν περί τους πενήντα (πρωτοφανής αριθμός) από όλα τα νησιά, να συναντηθούν με τους συνεργάτες τους και λοιπούς παράγοντες στη σημαντική αυτή έκθεση.

Αυτός άλλωστε είναι και ο κύριος σκοπός της συμμετοχής, δηλαδή να συναντώνται οι παράγοντες της προσφοράς (εν προκειμένω, εμείς) με τους παράγοντες της ζήτησης (tour-operators, πράκτορες, δημοσιογράφους, bloggers κ.λ.π).

περισσότερα . . .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΙΝ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ WTM ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ 7-9/11/2016

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θα συμμετάσχει και φέτος στην έκθεση WorldTravelMarket του Λονδίνου, που θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 9 Νοεμβρίου, με δικό της αυτόνομο περίπτερο.

περισσότερα . . .

Η πρωτιά της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον ελληνικό τουρισμό συνεχίστηκε και το Σεπτέμβριο

Τα Ιόνια Νησιά παρέμειναν σταθερά πρώτα σε ποσοστό αφίξεων από το εξωτερικό, βελτιώνοντας το ποσοστό τους στο πρώτο εννεάμηνο (1/1-30/9/2016), στο 12,2% από το 11% του οκταμήνου.  Ακολουθούν η Κρήτη και οι Κυκλάδες, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Ρόδος στο ίδιο διάστημα παρουσιάζει αύξηση κατά 7,6 %.

Το Σεπτέμβριο οι αφίξεις από το εξωτερικό για την Κέρκυρα σημείωσαν άνοδο 16,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο περυσινό διάστημα και από το εσωτερικό κατά 30,10%. Το Άκτιο επίσης είχε άνοδο κατά 28,40% από το εξωτερικό και κατά 207,50% από το εσωτερικό (υπέρ-τριπλασιασμός αφιχθέντων).

περισσότερα . . .