Την σημαντική άνοδο της γερμανικής αγοράς στα Ιόνια Νησιά επιβεβαίωσε η ITB 2018

Πραγματοποιήθηκε στο Βερολίνο από 07 έως 11 Μαρτίου, η σημαντικότερη και μεγαλύτερη τουριστική έκθεση «ΙΤΒ 2018″, στην οποία συμμετείχε και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με  διπλό περίπτερο, εντός του ΕΟΤ, όπως και κάθε χρόνο. Κατά γενική ομολογία, το Ελληνικό περίπτερο σημείωσε ρεκόρ επισκεψιμότητας και όλα δείχνουν ότι το 2018 θα είναι μια καλή χρονιά για τον Ελληνικό τουρισμό.περισσότερα . . .

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής με την Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς & Ιθάκης

Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή  9 Μαρτίου, στο Επιμελητήριο Κεφαλονιάς και Ιθάκης, συνάντηση της Διοικητικής Επιτροπής του Επιμελητηρίου, με τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ Σπύρο Γαλιατσάτο.

Δείτε το σχετικό δελτίο τύπου σε συνέχεια της ανωτέρω συνάντησης.περισσότερα . . .

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στο συνέδριο ELEMED

Στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος ELEMED, διοργανώθηκε στις 27 Φεβρουαρίου 2018, συνέδριο στο Κέντρο Πολιτισμού ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, με σκοπό την προώθηση εξηλεκτρισμού πλοίων και λιμένων, αποσκοπώντας στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και την ενδυνάμωση των θαλάσσιων διαδρομών μεταξύ νησιωτικών περιοχών της Ελλάδος.περισσότερα . . .

Δυναμική παρουσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην έκθεση ITB 2018 στο Βερολίνο

Σήμερα αναχωρεί για το Βερολίνο η αποστολή  της Π.Ι.Ν για τη μεγαλύτερη τουριστική έκθεση «ΙΤΒ 2018″ που πραγματοποιείται στο Βερολίνο από 07 έως 11 Μαρτίου. Η Π.Ι.Ν συμμετέχει όπως κάθε χρόνο με διπλό περίπτερο εντός του χώρου του Ε.Ο.Τ.

Δείτε περισσότερα στο σχετικό δελτίο τύπου για την ITB 2018.περισσότερα . . .

Τα Ιόνια Νησιά είναι ο πλέον δημοφιλής τουριστικός προορισμός για τους Σέρβους

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με περίπτερο εντός του χώρου του ΕΟΤ, στην 40η Διεθνή Έκθεση τουρισμού «IFT 2018″, που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το διάστημα 22-25 Φεβρουαρίου.

Περισσότερα, στο σχετικό δελτίο τύπου.

Παρουσίαση των Ιονίων Νήσων στο Βουκουρέστι

Στο πλαίσιο της τουριστικής έκθεσης  «IFT» που έγινε στο Βουκουρέστι (22-25/02/2018), η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σε συνεργασία με το Γραφείο ΕΟΤ Ρουμανίας, πραγματοποίησε παρουσίαση  (σε video wall) του τουριστικού της προϊόντος, σε 70  περίπου πωλητές τουριστικών πακέτων, Τour Operators και δημοσιογράφους. Επίσης διανεμήθηκε διαφημιστικό υλικό σε μορφή USB (στικάκια), με video, φωτογραφικό υλικό, περιγραφές, κλπ.περισσότερα . . .

Θετική εξέλιξη στα δρομολόγια Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας (ήδη ανακοινώθηκε δρομολόγιο για τις 21.00)

Την Παρασκευή 16 τρέχοντος,  πραγματοποιήθηκε συνάντηση, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Π.I.N (Αλυκές Ποταμού- Κέρκυρα), κατόπιν  της από 12/02/2018 προσκλήσεως της Επιτροπής Νησιωτικότητας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Δήμο Κέρκυρας, τις Λιμενικές Αρχές Ηγουμενίτσας και Κέρκυρας, τους πλοιοκτήτες που εξυπηρετούν την πορθμειακή γραμμή «ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ -ΚΕΡΚΥΡΑ» και του Σωματείου Εργαζομένων ‘’Άγιος Σπυρίδων».περισσότερα . . .

Νέες πτήσεις από Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία και Ισραήλ

Ο προγραμματισμός νέων πτήσεων από το εξωτερικό, συνεχίζεται αμείωτα προς τα Ιόνια Νησιά.

Συγκεκριμένα, δρομολογήθηκε τρίτη πτήση της ‘British Airways’ από το Heathrow του Λονδίνου προς Κεφαλονιά. Δηλαδή κάθε Σάββατο θα πραγματοποιούνται δύο και άλλη μια κάθε Τρίτη.

Από  το αεροδρόμιο Tegel (Txl) του Βερολίνου, για πρώτη επίσης φορά, η ‘Easy Jet’, κορυφαία αεροπορική εταιρεία στην Ευρώπη,  θα πραγματοποιεί δύο πτήσεις την εβδομάδα προς την Κέρκυρα, από 01/08/2018 έως 24/10/2018, κάθε Τετάρτη και Κυριακή.περισσότερα . . .

Αύξηση πτήσεων και από το εσωτερικό προς τα Ιόνια Νησιά

Η αεροπορική εταιρεία Sky Express, πυκνώνει εντυπωσιακά τις πτήσεις της, συνδέοντας την Αθήνα με Ζάκυνθο (από πέρυσι), την Κέρκυρα (από 01/11/2017) και τώρα την Κεφαλονιά!!!

Συγκεκριμένα για την Κεφαλονιά, για το διάστημα από 01/05/2018 έως και 31/10/2018, έχουν προγραμματιστεί 10 πτήσεις την εβδομάδα.περισσότερα . . .

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ferien 2018 στη Βιέννη

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση FERIEN 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2018.

Τα εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη για το τουριστικό κύκλωμα της Χώρας, συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της έκθεσης από την Ruefa, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας. Η βάση της παρουσίασης ήταν η δημοσκόπηση που γίνεται κάθε χρόνο σχετικά  με τις επικρατούσες τάσεις και τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς.περισσότερα . . .