Επιλογή Σελίδας

Καλωσόρισμα Περιφερειάρχη Ιωάννη Τρεπεκλή

Χάρτης Περιφέρειας Ιονίων ΝήσωνΤα Ιόνια Νησιά είναι ένας προικισμένος τόπος και τον θέλουμε ελκυστικό τόσο για εμάς που κατοικούμε σε αυτόν όσο και για τους επισκέπτες μας. Με σεβασμό στην ιστορία, τον πολιτισμό και το φυσικό περιβάλλον, ο τόπος μας χρειάζεται ένα ρεαλιστικό όραμα για την περαιτέρω βιώσιμη ανάπτυξή του.

Ένα όραμα που να συνοδεύεται από λεπτομερή σχεδιασμό και αποτελεσματική υλοποίηση σειράς σημαντικών έργων που θα σηματοδοτήσουν τη στροφή στο μέλλον για την Περιφέρειά μας.

Ο προσεκτικός σχεδιασμός μας  αποσκοπεί τόσο στην οικονομική ανάπτυξη όσο και στη συνοχή της νησιωτικής μας Περιφέρειας. Συνοχή όχι μόνο γεωγραφική αλλά και σε κοινωνικό επίπεδο.

Γνωρίζουμε πως η αποτελεσματικότητα είναι προϊόν συνέπειας και σκληρής δουλειάς. Εγγύηση για την επιτυχημένη υλοποίηση των έργων που απαιτείται να υλοποιήσουμε  είναι η βαθιά μας γνώση των τοπικών προβλημάτων. Προερχόμαστε από την κοινωνία, κατοικούμε στον τόπο αυτό, ζούμε την καθημερινότητά του και θέλουμε την πρόοδο και την ευημερία του.

Θα προχωρήσουμε στο μέλλον με όραμα και ρεαλισμό αντιμετωπίζοντας αντιξοότητες και δυσκολίες, πρωτόγνωρα προβλήματα για να αξιοποιήσουμε όλες τις ευκαιρίες. Χωρίς καμία ολιγωρία. Έχουμε τη γνώση, διαθέτουμε τόλμη, θα κάνουμε το πρόγραμμά μας πράξη!  Για εμάς, για τα παιδιά μας και όλους τους κατοίκους και επισκέπτες των Ιονίων Νήσων.

Τα Ιόνια Νησιά, το ξέρετε καλά, υπήρξαν πάντα ένα σταυροδρόμι που ενώνει τη Δύση με την Ανατολή. Είναι ώρα να γίνουν πρωταγωνιστές και θα τα ζηλεύουν σε όλη την Ευρώπη. Από τους Οθωνούς μέχρι τις Στροφάδες στέλνουμε το μήνυμα της Αναγέννησης του τόπου μας, το μήνυμα της συλλογικής μας αισιοδοξίας για το μέλλον των παιδιών μας και του τόπου μας.

Την 15η Οκτωβρίου 2023 λάβαμε την εντολή να χτίσουμε όλοι μαζί τα Ιόνια του μέλλοντός μας, με αποφασιστικότητα, με θέληση, πίστη στις αρχές και τις αξίες αυτού του τόπου που γέννησε μεγάλες προσωπικότητες.

Αυτές οι αρχές και οι αξίες θα είναι η πυξίδα για να οδηγήσουμε με ασφάλεια τα Ιόνια νησιά στο μέλλον που οραματιζόμαστε και προσδοκούμε όλοι μας.

Γιάννης Τρεπεκλής

Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων