Δεν είναι εύκολο να υπολογιστεί η προσφορά της Kefalonias Lines στα νησιά μας

Δεν μου ήταν καθόλου αναγκαίο το να αφήσω να περάσει ο χρόνος για να «καθίσει η σκόνη», όπως συνηθίζεται να λέγεται, για την σύνταξη του παρόντος, εννοώντας τον χρόνο που μεσολάβησε από την αναστολή των δρομολογίων της ακτοπλοϊκής εταιρείας «Kefalonian Lines», προς και από τα νησιά μας (Κεφαλονιά, Ιθάκη, και Ζάκυνθο), έως σήμερα. περισσότερα . . .

Συμμετοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην 34η τουριστική έκθεση ‘Philoxenia’ στη Θεσσαλονίκη

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε με περίπτερο  στην 34η τουριστική έκθεση ‘Philoxenia’ που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη από 09 έως 11 Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι κατά την χρονική στιγμή που πραγματοποιείται η έκθεση, δεν προσελκύει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον του κοινού για θερινούς τουριστικούς προορισμούς, εν τούτοις  η αυξημένη σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια  παρουσία άλλων γειτονικών και Μεσογειακών  Χωρών, αλλά και με τις  παράλληλες εκδηλώσεις και την έκθεση  ξενοδοχειακού και επαγγελματικού εξοπλισμού ‘hotelia’  που πραγματοποιούνται, η έκθεση παίρνει συνεχώς διαστάσεις ενός σημαντικού Forum. περισσότερα . . .

Θετικά τα μηνύματα και οι διαπιστώσεις από την έκθεση WTM 2018 του Λονδίνου

Πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2018 η Διεθνής Τουριστική Έκθεση WTM 2018.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, συμμετείχε με δικό της (διπλό) περίπτερο και εκπροσωπήθηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρο Γαλιατσάτο και τον Προϊστάμενο Τμήματος Τουρισμού Κέρκυρας κ. περισσότερα . . .

Οριστικά διψήφια η αύξηση των αεροπορικών αφίξεων του εξωτερικού στα Ιόνια Νησιά

Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, σχετικά με τις αεροπορικές αφίξεις από το εξωτερικό για τον μήνα Οκτώβριο, διαμορφώθηκε οριστικά η διψήφια άνοδος (για τρίτη συνεχή χρονιά) στα Ιόνια Νησιά για το 2018, σε ποσοστό 12,90%, σε σχέση πάντοτε με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. περισσότερα . . .

Σύμβαση με το CNN για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης

Σύμβαση με το δημοφιλές αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN για την τουριστική προβολή των Ιονίων Νήσων, ποσού 200.000 ευρώ,  υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Αντικείμενο της παρούσας αποτελεί η ανάθεση χρόνου μετάδοσης και συγκεκριμένα η προβολή τηλεοπτικού spot των 15’’ σε 301 επαναλήψεις σε όλες τις χώρες στις οποίες εκπέμπει το CNN, σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική. περισσότερα . . .

Επίσκεψη εξοικείωσης Γερμανών τουριστικών πρακτόρων στην Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας και την αεροπορική εταιρεία «Condor»,  πραγματοποιήθηκε από 14 έως 21 Οκτωβρίου, ταξίδι «εξοικείωσης», σε Ζάκυνθο και Κεφαλονιά, είκοσι (20) Γερμανών Τουριστικών  Πρακτόρων και πωλητών τουριστικών πακέτων.

περισσότερα . . .

Ετήσια διεθνής συνάντηση των χειριστών του προγράμματος «Γαλάζια Σημαία»

Πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο, την Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, η ετήσια Διεθνής Συνάντηση των Χειριστών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία», την οποία διοργάνωσε η Ελληνική Εταιρεία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ).

Τις εργασίες της Διεθνούς Συνάντησης «άνοιξε» η Υπουργός Τουρισμού κ.  Έλενα Κουντουρά, η οποία συνοδευόταν από τον πρώην Υπουργό και βουλευτή του νησιού κ. περισσότερα . . .

Εκπαίδευση Γερμανών ηθοποιών στη Λευκάδα για απόκτηση διπλώματος ιστιοπλοΐας, 14-20 Οκτωβρίου 2018

Στη Μαρίνα Λευκάδας πραγματοποιήθηκαν από 14 έως 20  Οκτωβρίου μαθήματα ιστιοπλοΐας 15 ηθοποιών  Γερμανών  και  έξι εκπαιδευτών από  την εταιρεία Deutsche Schauspieler & Regie Marketing KG (DSRM).

Τους παραπάνω συνόδευε τετραμελής  ομάδα  τηλεοπτικών λήψεων  της δημόσιας γερμανικής τηλεόρασης ‘ARD’.  Οι ηθοποιοί εξετάστηκαν για την απόκτηση διπλώματος ιστιοπλοΐας από δύο γερμανούς εξεταστές στις 19 Οκτωβρίου, οι οποίοι αφίχθησαν στον νησί για το σκοπό αυτό. 

Περισσότερες πληροφορίες & φωτογραφίες, στο επί του θέματος σχετικό δελτίο τύπου. περισσότερα . . .

Η VOLOTEA ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση της Βερόνας με τη Ζάκυνθο το 2019

Στο πλαίσιο της συνεργασίας  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «VOLOTEA», πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρου Γαλιατσάτου με την Εμπορική Υπεύθυνη  Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της εταιρείας κ. Valeria Rebasti. περισσότερα . . .

Νέες πτήσεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά για το 2019

Εκτός από τις  πολύπλευρες δράσεις και ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα η τουριστική ζήτηση, η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες πραγματώνει και σηματοδοτεί την συνεχή άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία «RYANAIR»,  έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί οκτώ πτήσεις την εβδομάδα επί πλέον, οι οποίες αρχίζουν από τον ερχόμενο Απρίλιο. περισσότερα . . .