Η VOLOTEA ανακοίνωσε την αεροπορική σύνδεση της Βερόνας με τη Ζάκυνθο το 2019

Στο πλαίσιο της συνεργασίας  της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων  με την αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους «VOLOTEA», πραγματοποιήθηκε στο Ρίμινι προγραμματισμένη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρου Γαλιατσάτου με την Εμπορική Υπεύθυνη  Ιταλίας και Νοτιοανατολικής Ευρώπης της εταιρείας κ. Valeria Rebasti. περισσότερα . . .

Νέες πτήσεις από το εξωτερικό στα Ιόνια Νησιά για το 2019

Εκτός από τις  πολύπλευρες δράσεις και ενέργειες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, προκειμένου να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα η τουριστική ζήτηση, η συνεργασία με τις αεροπορικές εταιρείες πραγματώνει και σηματοδοτεί την συνεχή άνοδο του τουριστικού ρεύματος προς τα νησιά μας.

Σε συνεργασία με την αεροπορική εταιρεία «RYANAIR»,  έχουν μέχρι στιγμής προγραμματιστεί οκτώ πτήσεις την εβδομάδα επί πλέον, οι οποίες αρχίζουν από τον ερχόμενο Απρίλιο. περισσότερα . . .

Θετικά τα μηνύματα από την τουριστική έκθεση του Ρίμινι

Πραγματοποιήθηκε η τουριστική έκθεση  «TTG TRAVEL EXPERIENCE», στο Ρίμινι της Ιταλίας από τις 10 έως τις 12 Οκτωβρίου 2018, στην οποία συμμετείχε με δικό της περίπτερο η Περιφερειακή Ένωση  Δήμων Ιονίων Νήσων (Π.Ε.Δ.Ι.Ν), η οποία εκπροσωπήθηκε από τον Διευθυντή  αυτής κ. περισσότερα . . .

Η καμπάνια με την marketing Greece σε εξέλιξη για μια δυναμική παρουσία των Ιονίων Νήσων στη διεθνή ταξιδιωτική κοινότητα

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την MarketingGreece, βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη ψηφιακή καμπάνια, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, για την προώθηση των νησιών του Ιονίου. Με βασικό όχημα την δυναμική ταξιδιωτική πλατφόρμα Discovergreece.comτης  εν λόγω εταιρείας,  με περισσότερες από 4.000.000 επισκέψεις το χρόνο, τα Ιόνια Νησιά απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στο ταξιδιωτικό κοινό και μοιράζονται μαζί του τη μοναδικότητά τους. περισσότερα . . .

Επίσκεψη Γερμανίδας αρχαιολόγου – δημοσιογράφου στα Ιόνια Νησιά

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Δημοσίων Σχέσεων για τις Γερμανόφωνες χώρες «Desire Abovebeyond», πραγματοποιήθηκε δημοσιογραφική αποστολή από 14 έως 21 Σεπτεμβρίου, σε Λευκάδα, Μεγανήσι, Ιθάκη και Κεφαλονιά, από την  Γερμανίδα αρχαιολόγο – δημοσιογράφο κ. Renate Scheiper. περισσότερα . . .

Σε διψήφιο ποσοστό ανόδου οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά & το Σεπτέμβριο

Σύμφωνα με στοιχεία της Fraport, οι αεροπορικές αφίξεις στα Ιόνια Νησιά, τόσο από το εξωτερικό, όσο και από το εσωτερικό, το Σεπτέμβριο,  κινήθηκαν σε διψήφιο ποσοστό ανόδου, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα. Το στοιχείο αυτό, καταδεικνύει ότι «γεμίζει» η τουριστική περίοδος στα  «άκρα», κάτι που συμβάλλει ουσιαστικά στην προστιθέμενη αξία της οικονομίας του τόπου. περισσότερα . . .

Ολοκληρώθηκε o πρώτος γύρος διαβούλευσης της Π.Ι.Ν. με φορείς για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο πρώτος γύρος της διαβούλευσης της ΠΙΝ με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους Τουριστικούς Φορείς και τους Τουριστικούς Επιχειρηματίες, σχετικά με τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του τουρισμού στα Ιόνια Νησιά. Έγιναν 4 συναντήσεις-διαβουλεύσεις (31.07.2018: Κέρκυρα, 14.09.2018: Λευκάδα, 17.09.2018: Κεφαλλονιά και 21.09.2018: Ζάκυνθος), όπου παρουσιάστηκε από τον Γιώργο Δρακόπουλο, της εταιρείας συμβούλων ‘Tourism Generis’, η πρόταση στρατηγικής για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων. περισσότερα . . .

Δημοσιογραφική αποστολή στα Διαπόντια Νησιά

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας  πραγματοποιήθηκε με επιτυχία  δημοσιογραφική αποστολή στα Διαπόντια Νησιά.

Αυτό το είχε υποσχεθεί άλλωστε η Π.Ι.Ν  από τον περασμένο Ιούνιο, μετά το πέρας άλλης δημοσιογραφικής αποστολής από την Ιταλία που πραγματοποιήθηκε στα Διαπόντια από  02 έως 05/06. περισσότερα . . .

Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα της τηλεοπτικής εκπομπής Donna Aventura

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με το Γραφείο Ε.Ο.Τ Ιταλίας, επισκέφτηκε τα νησιά μας 7μελες συνεργείο της τηλεοπτικής εκπομπής με τίτλο «Donna Aventura»   του Ιταλικού τηλεοπτικού καναλιού «Mediaset Rete 4″.   Τα γυρίσματα   που ξεκίνησαν  από 12  Σεπτέμβρη, ολοκληρώθηκαν στις 22 του ιδίου μηνός και πραγματοποιήθηκαν  στη   Λευκάδα, το Μεγανήσι, την Κεφαλονιά, την Ιθάκη και τη Ζάκυνθο. περισσότερα . . .

Νέες πτήσεις για Κέρκυρα & Ζάκυνθο από το εξωτερικό το 2019

Η ‘Ryanair’, η Νο.1 αεροπορική εταιρία της Ευρώπης, χθες (25 Σεπ) ανακοίνωσε νέο δρομολόγιο από την Κέρκυρα προς τη Μπολόνια, με συχνότητα 2 πτήσεις εβδομαδιαίως από τον Απρίλιο του 2019, ως μέρος του καλοκαιρινού προγράμματος της ‘Ryanair’ για το καλοκαίρι του 2019. περισσότερα . . .