Επιλογή Σελίδας

Βιογραφικό

Ανδρέας Κτενάς του Γεωργίου

(Δικηγόρος, Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας)

Ο Ανδρέας Κτενάς γεννήθηκε το έτος 1980 στην Λευκάδα, όπου μεγάλωσε, ζει και δραστηριοποιείται επαγγελματικά. Η αγάπη του για το νησί και η διάθεση του για προσφορά, τον ώθησε ν’ ασχοληθεί ενεργά με τα κοινά και αποτελεί το μοναδικό του οδηγό στην σημερινή αυτοδιοικητική του πορεία.

Απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, από το έτος 2009 ασκεί μάχιμη δικηγορία στη Λευκάδα, όπου διατηρεί το Δικηγορικό του Γραφείο.

Στην πρώτη του συμμετοχή στις Περιφερειακές Εκλογές του 2019, οι συμπολίτες του τον τίμησαν με την ψήφο τους εκλέγωντας τον Περιφερειακό Σύμβουλο, δικαιώνοντας απόλυτα την επιλογή της Περιφερειάρχου Ιονίων Νήσων κ. Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Ο αθλητισμός και το ποδόσφαιρο αποτέλεσε μέρος της ζωής του για πολλά έτη. Ως βασικό στέλεχος και αρχηγός του Τηλυκράτη Λευκάδας έχει συνδεθεί με τις μεγαλύτερες επιτυχίες του ιστορικού συλλόγου.

Είναι πατέρας δύο μικρών αγοριών του Γιώργου και του Φώτη και σύζυγος της Ματίνας Σολδάτου, αγαπητό μέλος της τοπικής κοινωνίας.

Από το Σεπτέμβριο του 2019 είναι χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, ενώ επί ένα χρόνο ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Διασυνδεσιμότητας των Ιονίων Νήσων.