Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες

 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΛΕΞΑΚΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας & Ανταγωνιστικότητας

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

ΑΛΕΞΑΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1978, όπου και μεγάλωσε. Είναι παντρεμένος με την Ζωή Φωτοπούλου και έχουν δύο παιδιά, τον Ιωάννη και την Νεφέλη. Κάτοχος πτυχίου Βachelor of Arts in International Business Administration, του achelor of Arts in International Business Administration, του Πανεπιστημίου Northumbria στο Newcastle.

Διευθύνει μαζί με τον αδερφό του το 3άστερο ξενοδοχείο της οικογένειας – Sea Bird – το οποίο βρίσκεται στο τουριστικό θέρετρο Μωραΐτικα, στη Νότια Κέρκυρα. Μιλάει Αγγλικά, Γερμανικά και Γαλλικά

 

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ – Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας & Απασχόλησης

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΟΡΜΠΑΣ

Ο Κωνσταντίνος Ζορμπάς γεννήθηκε στην Ελευσίνα .

Κατατάχθηκε κατόπιν εξετάσεων στην Πολεμική Αεροπορία με την ειδικότητα του Μετεωρολόγου και υπηρέτησε σε διάφορες μονάδες και σε θέσεις ευθύνης σε Στρατιωτικά και σε Πολιτικά αεροδρόμια για 29 χρόνια .

Είναι Προγνώστης Μετεωρολόγος και έχει περάσει όλες τις εκπαιδεύσεις που προβλέπονται για την ειδικότητά του.

Αποφοίτησε με άριστα από την Σχολή Πολέμου Αεροπορίας και είναι κάτοχος πτυχίου Τεχνικού Ραντάρ Εδάφους.

Είναι ενεργό μέλος της ΝΔ από το 1984.Τα τελευταία τρία χρόνια διετέλεσε διευθυντής του πολιτικού γραφείου πρώην βουλευτή και νυν πολιτευτή Κέρκυρας της ΝΔ.Επιμελείται και παρουσιάζει το Δελτίο Καιρού καθώς και το Ειδικό Δελτίο Καιρού για Αγρότες στον τηλεοπτικό σταθμό START.

Ζει και δραστηριοποιείται στην Κέρκυρα τα τελευταία 33 χρόνια. Είναι μέλος διαφόρων συλλόγων όπως στον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Μαρίνας Γουβιών όπου διδάσκει Μετεωρολογία ,στον Σκοπευτικό Όμιλο Κέρκυρας κ.α. & μιλά Αγγλικά.

 

ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΙΩΑΝΝΟΥ – Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Χωροταξίας

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝ

Ο Σπύρος Ιωάννου γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1964. Σπούδασε στο 1ο Γυμνάσιο και στο 1ο Λύκειο Κέρκυρας. Το 1983 εισήχθη στη Νομική Σχολή Αθηνών και αποφοίτησε το 1988. Το διάστημα 1988-1990 εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις στην Πολεμική Αεροπορία. Από το 1990, οπότε και έλαβε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος δικηγόρου, εργάζεται έως σήμερα με την ιδιότητα αυτή. Το έτος 1990, διορίζεται δικηγόρος του Ελληνικού Δημοσίου στο νομό Κέρκυρας, θέση την οποία κατέχει, μέχρι το έτος 1992.Το έτος 1992, ορίζεται συνεργαζόμενος δικηγόρος της Εθνικής Κτηματικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε, θέση την οποία κατέχει έως και σήμερα, ως συνεργαζόμενος πλέον με την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Το 1996 προάγεται στο βαθμό του παρ’Εφέταις .

Το έτος 2002, εκλέγεται δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Κερκυραίων, όπου εκλέγεται Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και το έτος 2005 ορίζεται Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας, μέχρι το τέλος της θητείας του. Τον Φεβρουάριο του έτους 2009, τοποθετείται Πρόεδρος του Δ.Σ. της ανώνυμης εταιρείας “ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΑΕ”, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, όπου παραμένει μέχρι τον Μάρτιο του έτους 2010. Τον Δεκέμβριο του έτους 2011, ορίζεται πρόξενος στην Κέρκυρα, της Δημοκρατίας της Αυστρίας, όπου παραμένει μέχρι το έτος 2015. Το Μάιο του έτους 2019,στις εκλογές για τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας.

Μιλάει αγγλικά και γερμανικά και είναι παντρεμένος με δυο ενήλικα παιδιά.

 

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ – Αντιπεριφερειάρχης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο.

Σπούδασε Φυσικός κι έκανε μεταπτυχιακά πρώτα στην Πληροφορική και μετά στην Ηλεκτρονική Φυσική και στις Τηλεπικοινωνίες στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ολοκλήρωσε τις σπουδές του με Διδακτορικό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο στο τμήμα Οικονομικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης με θέμα Νέες Τεχνολογίες στη Διοίκηση Ο.Τ.Α. Είναι Εκπαιδευτικός, δίδαξε στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και σε δομές Επαγγελματικής Κατάρτισης,

Υπήρξε Υπεύθυνος Πληροφορικής και Νέων τεχνολογιών, Επιστημονικός συνεργάτης ΤΕΙ Ζακύνθου, Συνεργάτης Πάντειου Πανεπιστημίου και από το 2005 έως το 2019 Διευθυντής του Δημοσίου ΙΕΚ Ζακύνθου. Επίσης, ασχολείται με οικογενειακή ξενοδοχειακή επιχείρηση.

Διετέλεσε Δημοτικός και Νομαρχιακός Σύμβουλος Ζακύνθου (1998-2006), Πρόεδρος Δημοτικής Αναπτυξιακής Επιχείρησης Ζακύνθου (1999-2002), Πρόεδρος Συνεταιριστικής Αυτοδιοικητικής Ζακύνθου ΣΑΖ ΑΕ (2001-2006), Πρόεδρος Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος Leader+ (2001-2006), Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ζακύνθου (2006-2011), Αντιπρόεδρος της Ένωσης Νησιωτικών Επιμελητηρίων Ελλάδας, Τακτικό μέλος του Συμβουλίου Ανώτατης Τεχνολογικής Εκπαίδευσης και αναπληρωματικό μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Παιδείας (2008-2012), καθώς και Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Διευθυντών Δημοσίων Ι.Ε.Κ.

Έχει Δημοσιεύσεις στον Τύπο, σε Εκπαιδευτικά, Επιμελητηριακά και Επιστημονικά Συνέδρια Είναι παντρεμένος με τη Ζωγράφο – Εκπαιδευτικό Ελένη Γούναρη και έχει δύο κόρες, την Αναστασία ,απόφοιτο Πολιτικών Επιστημών νυν φοιτήτρια Νομικής και τη Μάρα, φοιτήτρια Αρχιτεκτονικής.

 

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ-ΝΕΡΟΥΛΗ – Αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών & Πολιτισμού

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ-ΝΕΡΟΥΛΗ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΟΘΩΝΑΙΟΥ-ΝΕΡΟΥΛΗ

 

Γεννήθηκε στη Ζάκυνθο το 1972. Σπούδασε Λογιστική – Κοστολόγηση Βιομηχανίας Βιοτεχνίας. Διατηρεί λογιστικό γραφείο στη Ζάκυνθο. Το 1996 εκλέχτηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, και την περίοδο 2007-2010 διετέλεσεε Αντιδήμαρχος Δήμου Ζακυνθίων και Οικονομικός Επόπτης Επιμελητηρίου Ζακύνθου. Το 2019 εκλέχθηκε Περιφερειακή Σύμβουλος Ιονίων Νήσων και σήμερα είναι Εντεταλμένη Σύμβουλος Οικονομικών & Πολιτισμού της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Είναι παντρεμένη με το Νερούλη Διονύσιο και έχουν δύο κορίτσια.

 

 

 

 

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΗΛΙΩΤΗΣ

 

Γεννήθηκε το 1961 στην Άφρα Κέρκυρας. Είναι παντρεμένος με δυο παιδιά και εν αποστρατεία Αξιωματικός Αστυνομίας με πλούσια δράση σε πολλά επίπεδα. Διετέλεσε Πρόεδρος της  Ένωσης Αστυνομικών Κέρκυρας και Αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών. Παράλληλα υπήρξε Πρόεδρος και ιδρυτικό μέλος Πολιτιστικών Σωματείων και Συλλόγων Αθλητισμού και Εθελοντισμού του Δήμου Παρελίων στην Κέρκυρα.

Ως ενεργός πολίτης υπηρέτησε την αυτοδιοίκηση από διάφορες θέσεις, καθώς διετέλεσε Πρόεδρος του Τ.Δ. Άφρας, εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος Παρελίων και μέλος Επιτροπών και εταιριών του δήμου Παρελίων.

Επιπλέον, υπηρέτησε και το β΄ βαθμό αυτοδιοίκησης, καθώς εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, συμμετείχε ως μέλος σε Επιτροπές και Εταιρείες της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και το 2013 εκλέχθηκε Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Στις εκλογές για τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης τον Μάϊο του 2019 εκλέχθηκε περιφερειακός σύμβουλος στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, ενώ τον Απρίλιο του 2020 ορίστηκε Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας.

 

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ – Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Τεχνικών Έργων

ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ

ΜΑΝΩΛΗΣ ΟΡΦΑΝΟΥΔΑΚΗΣ


Γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1987, όπου και μεγάλωσε

Διπλωματούχος Πολιτικός Μηχανικός (Laurea Trienale in ingengeria Civile) της Πολυτεχνικής σχολής του Μπάρι Ιταλίας (Politecnico di Bari) και εν ενεργεία Μεταπτυχιακός Ερευνητής (M. Sc.) στη διαχείριση τεχνικών έργων, στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο (ΕΑΠ), ενώ από το 2015, είναι και Πιστοποιημένος επιθεωρητής συστημάτων διαχείρισης ποιότητας (κατά ISO).

Μετά την ολοκλήρωση των στρατιωτικών υποχρεώσεων, συνεχίζει την οικογενειακή τεχνική εργοληπτική επιχείρηση του Γεώργιου Ορφανουδάκη, Πολιτικού Μηχανικού ΕΔΕ, αναλαμβάνοντας την εκπόνηση ιδιωτικών και δημόσιων έργων και από τον Ιανουάριο του 2020, σύστησε την κατασκευαστική εταιρεία, ORCON ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΙΚΕ.

Το 2016 εκλέχτηκε Γραμματέας στο Δ.Σ. του Συλλόγου Πολιτικών Μηχανικών Κέρκυρας, ενώ από την περίοδο 2017 – έως και σήμερα, αποτελεί μέλος της τοπικής αντιπροσωπίας του Τοπικού τμήματος Κέρκυρας, του Τεχνικού Επιμελητήριου Ελλάδος (ΤΕΕ / Τμήμα Κέρκυρας)

Είναι ενεργό μέλος της Νέας Δημοκρατίας και από το 2016 διετέλεσε, Πρόεδρος της τοπικής οργάνωσης της ΟΝΝΕΔ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, Μέλος στο συνέδριο επανίδρυσης της ΟΝΝΕΔ, Αντιπρόεδρος στη ΔΕΕΠ Κέρκυρας ( πρώην Νομαρχιακή Οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας – ΝΟΔΕ ).

Τον Μάιο του έτους 2019, στις εκλογές για τον Β’ βαθμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης, εκλέγεται περιφερειακός σύμβουλος, του συνδυασμού «ΙΟΝΙΟ ΔΥΝΑΤΑ! Κάθε νησί ψηλά», στην Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας και τον Σεπτέμβριο ορίζεται, Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών & Τεχνικών Έργων ΠΙΝ.

Έχει πραγματοποιήσει Ομιλίες και Δημοσιεύσεις, σε Εκπαιδευτικά και Επιστημονικά Συνέδρια και είναι ενεργό μέλος στο ΤΤΕ / Τμήμα Κέρκυρας, στο Σώμα Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος»

Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γερμανικά.

*Η θητεία των ανωτέρω λήγει την 09/10/2021.