Επιλογή Σελίδας

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, με το γραφείο ΕΟΤ Γερμανίας, πραγματοποιήθηκε το Σεπτέμβριο του 2018 δημοσιογραφική αποστολή στην Ερείκουσα, από το έγκυρο και μεγάλης κυκλοφορίας Γερμανικό περιοδικό “GEO SAISON”, μάλιστα μέσα από αντίξοες συνθήκες, αφού τότε το νησί εν είχε καμία συγκοινωνία!

Η δημοσιογράφος και συγγραφέας  κα Petra Sadowsky,  η οποία προΐστατο της αποστολής, στόχευσε στο να αναδείξει την παραμονή σε ένα ήσυχο νησί, μακριά από την γνωστή εικόνα των πολυσύχναστων προορισμών της Χώρας μας.

Σε συνέχεια του ταξιδιού ακολούθησε στο τεύχος Ιουνίου 2019, εκτενές 10-σέλιδο αφιέρωμα  με τίτλο στα περιεχόμενα, «ΕΡΕΙΚΟΥΣΑ: Ένα νησί, κανένας προγραμματισμός και άπειρος χρόνος».

Η κα Petra Sadowsky περιγράφει με ιδιαίτερα λογοτεχνικό ύφος την πενθήμερη παραμονή της στο ήσυχο νησί της Ερείκουσας, την γνωριμία της με τους λιγοστούς κατοίκους, αλλά κυρίως την επαφή της με το πλούσιο φυσικό περιβάλλον του νησιού. Η καθημερινή τετράωρη πεζοπορία της ήταν αρκετή για να περιδιαβεί περιμετρικά όλο το νησί, ανακαλύπτοντας κάθε ημέρα ιδιαίτερα σημεία φυσικού κάλλους, ακούγοντας τους ήχους της φύσης, αγναντεύοντας  το γαλάζιο του Ιονίου.

Ένας παράδεισος για τους λάτρεις της φύσης, της ήπιας πεζοπορίας και των ήσυχων διακοπών ή όπως αλλιώς τελειώνει το άρθρο της η συντάκτρια, χρησιμοποιώντας τα λόγια κατοίκου του νησιού, «ένας τόπος που προσφέρει τα πάντα».

Το άρθρο ολοκληρώνεται με βασικές πληροφορίες για το νησί και εκτός από τις 70.000 αντίτυπα του περιοδικού, είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του, με επισκεψιμότητα πέραν των 3 εκατ. και το παραθέτουμε παρακάτω: https://www.geo.de/magazine/geo-saison/35617-geo-saison-nr-06-2019-im-am-unter-wasser

Από τα βασικά σημεία – άξονες, της στρατηγικής της Π.Ι.Ν. για την περίοδο 2014-2019, ήταν η ισότιμη ανάδειξη όλων των Νησιών μας, μικρών, πολύ μικρών και μεγάλων.

εκ του ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ }