Επιλογή Σελίδας

{ Αρ. 60 / 18-04-2015 δελτίου τύπου του γραφείου Αντιπεριφερειάρχη Κεφαλληνίας & Ιθάκης }

Λόγω των εργασιών που εκτελούνται στα πλαίσια του έργου με τίτλο «Αντιμετώπιση Βλαβών στο Οδικό Δίκτυο Νήσου Κεφαλληνίας με Αποκατάσταση κατά θέσεις Οδοστρωμάτων, Επιχωμάτων και Τεχνικών Έργων», αναδόχου «Ι. ΜΑΡΟΥΛΗΣ Α.Ε.» για το οποίο Κύριος του Έργου είναι το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (τέως ΥΠΟ.ΜΕ.ΔΙ.), Προϊσταμένη Αρχή η Γενική Γραμματεία Υποδομών ΕΥΔΕ Κατασκευής & Συντήρησης Συγκοινωνιακών Υποδομών και Δ/νουσα Υπηρεσία, η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς, υποχρεούμεθα σε συνεργασία με την Αστυνομική Διεύθυνση Κεφαλληνίας, στον αποκλεισμό της κυκλοφορίας κατά τμήματα του οδικού δικτύου όπου εκτελούνται εργασίες που δεν επιτρέπουν την παράλληλη κυκλοφορία της οδού.

Στα πλαίσια αυτά υποχρεούμεθα για τον αποκλεισμό της κυκλοφορίας στο παρακάτω πολύ σημαντικό τμήμα του οδικού άξονα Αργοστόλι – Φισκάρδο, από τη διασταύρωση με δρόμο προς Φάλαρη στη θέση «Δράπανο», έως τη διασταύρωση με την επαρχ. οδό Νο 39 (διασταύρωση προς Ληξούρι, θέση «Χάνι Λαμπρινού»), καθημερινά από τις 08:00 π.μ. έως τις 20:00, για το χρονικό διάστημα από 20-04-2015 έως και 28-04-2015.

Για το οδικό τμήμα από διασταύρωση προς Φάλαρη μέχρι τη διασταύρωση προς Κουρουκλάτα, θα επιτρέπεται η κυκλοφορία για τους έχοντες προορισμό μέχρι τον οικισμό Κουρουκλάτα, διότι στο άμεσο επόμενο τμήμα θα εκτελούνται εργασίες.

Παρακαλούμε για την κατανόηση των χρηστών της οδού και ζητάμε συγνώμη για την ταλαιπωρία που θα υποστούν, διότι η παράκαμψη του οδικού τμήματος αυτού τμήματος δημιουργεί επιπρόσθετες ταλαιπωρίες.

Είναι αναγκαίο όμως ενόψει της επικείμενης τουριστικής περιόδου να αποκατασταθούν όσο το δυνατό συντομότερο οι εργασίες στον βασικό αυτό οδικό άξονα.

Ιδιαίτερη μέριμνα θα ληφθεί από την Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητικών δρομολογίων προς τα χωριά της περιοχής της Θηνιάς μέχρι Αγκώνα και Ζόλα.

Με την ολοκλήρωση των εργασιών αυτών, θα αρχίσουν και θα ολοκληρωθούν άμεσα όλες οι εργασίες ασφαλτόστρωσης στη θέση “Καλόν Όρος” και στο οδικό άξονα Αργοστόλι-Ληξούρι.

Η Περιφερειακή Ενότητα Κεφαλονιάς, παρ΄ όλο  που δεν είναι κύριος του έργου, ως προελέχθη, επιθυμεί να βεβαιώσει τους πολίτες και κατοίκους της Κεφαλονιάς ότι, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων τους, πράττει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό, προς το σκοπό όπως, πριν την 10η-05-2015 τα τμήματα των προαναφερόμενων οδών να είναι απολύτως έτοιμα.