Επιλογή Σελίδας

interreg
Infoday στα πλαίσια του έργου CIAK

Την Τρίτη 04 Ιουνίου 2019 και ώρα 12:00 θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση (InfoDay) στο πλαίσιο του έργου CIAK (CommonInitiativestoAcKnowledgeandvalorizetourismpotentialoftheprogrammeareathroughcinema), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Greece-ItalyProgramme 2014-2020.
Στην ενημερωτική αυτή εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Συμβουλίου της Π.Ε. Κέρκυρας, θα παρουσιαστούν με λεπτομέρεια οι δράσεις που έχουν σχεδιαστεί και θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του έργου, ενώ θα συζητηθούν τα επόμενα βήματα για την επιτυχή υλοποίησή του .

Πληροφορίες για το έργο CIAK:
Το έργοCIAKστοχεύει στην προώθηση της αξιοποίησης των εμπλεκόμενων περιοχών που συμμετέχουν σε αυτό (από την Ελλάδα οι Περιφέρειες Ιονίων Νήσων, Δυτικής Ελλάδας και Ηπείρου ενώ από την Ιταλία η Περιφέρειας Απουλίας), υλοποιώντας διακρατικές πρωτοβουλίες που συνδέονται με τον οπτικοακουστικό τομέα και την ευαισθητοποίηση σχετικά με την αξιοποίηση της εικόνας αυτών των περιοχών. Κύριοςδικαιούχος του έργου είναι το ApuliaFilmCommissionFoundation σε συνεργασία με τέσσερις εταίρους από την Ελλάδα: την Περιφέρεια Ηπείρου, την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Επιτροπή Ερευνών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Συνεργαζόμενος εταίρος είναι η Περιφέρεια της Puglia / Τμήμα Οικονομίας Πολιτισμού, Τουρισμού και Αξιοποίησης της Επικράτειας.
Το έργο υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Δραστηριοτήτων σχετικά με τη διασυνοριακή χρήση του τομέα της οθόνης για την προώθηση της άυλης πολιτιστικής & φυσικής κληρονομιάς. Η κύρια αναμενόμενη αλλαγή είναι η βελτίωση της ελκυστικότητας της περιοχής και η προώθηση μιας βιώσιμης ανάπτυξης με την παραγωγή κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων από τη φιλοξενία ενός κινηματογραφικού συνεργείου ή άλλες εκδηλώσεις, καθώς και την αύξηση του αριθμού των επισκεπτών και την τόνωση νέων υπηρεσιών για τους τουρίστες. Τα κύρια παράγωγα του έργου που σχετίζονται με τις πιλοτικές δράσεις είναι η παραγωγή οφέλους στις τοπικές κοινότητες, στον τομέα του τουρισμού και στον κινηματογραφικό τομέα.
Το έργο CIAK αναμένεται να παράγει μακροχρόνια αποτελέσματα, δεδομένου ότι ανοίγει το δρόμο για την ανάπτυξη συγκεκριμένων διακρατικών πολιτικών για την προώθηση δημιουργικών βιομηχανιών, οι οποίες αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στην προώθηση της «οικονομικής ανάκαμψης» από τις πιο προηγμένες χώρες. Το κύριο όφελος της διακρατικής συνεργασίας σχετίζεται με τη χρήση ενός μεγαλύτερου εύρους μουσικών και πολιτιστικών πόρων από ό, τι είναι διαθέσιμα σε μια χώρα. Ο τελικός σκοπός του έργου είναι να επιτευχθεί η απαραίτητη κρίσιμη μάζα για να προελκυσθούν οι μεγάλοι διεθνείς παίκτες που επενδύουν στην κινηματογραφική βιομηχανία.

PROGRAM