Επιλογή Σελίδας

Τηλεδιάσκεψη πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Π.Ε. Κέρκυρας υπό την προεδρεία του αντιπεριφερειάρχη απασχόλησης κοινωνικής μέριμνας και εθελοντισμού Αλέκου Μιχαλά με θέμα την εκπόνηση περιφερειακής στρατηγικής για την καταπολέμηση της φτώχειας και την κοινωνική ένταξη. Συμμετείχαν ο αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής Κέρκυρας Α. Σκούπουρας, στελέχη των υπηρεσιών κοινωνικής μέριμνας των περιφερειακών ενοτήτων κα των δήμων καθώς και εξειδικευμένα επιστημονικά στελέχη του αναδόχου συμβούλου.

«Πρόκειται, σύμφωνα με τον κο Μιχαλά, για ένα σημαντικότατο εργαλείο που θα καταγράφει το πρόβλημα , θα προσδιορίζει και θα σχεδιάζει συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες στοχεύοντας στις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες της κάθε κατηγορίας ωφελουμένων».
«Σε αυτή την κατεύθυνση θα υπάρξει συνεργασία με όλους τους δήμους της περιφέρειας, την Εκκλησία , τις Υπηρεσίες, τους Κοινωνικούς Εταίρους, τους συλλόγους και τις οργανώσεις που ασχολούνται με το θέμα καθώς και όλους όσους θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν συνεισφέροντας στην εκπόνηση αυτού του στρατηγικού εγχειρήματος που θα ολοκληρωθεί με την τελική έγκριση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων περί το τέλος του 2014».
«Λόγω της φύσεως του αντικειμένου που παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον και των συνεχώς αυξανόμενων αναγκών των πολιτών, η εκπόνηση αυτής της στρατηγικής θα γίνει με τη συνεργασία εξειδικευμένου εξωτερικού επιστημονικού συμβούλου, επεσήμανε ο κος Μιχαλάς σημειώνοντας ότι το εγχείρημα αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα ένταξης ορισμένων βασικών του στοιχείων στο νέο ΠΕΠ, εξασφαλίζοντας έτσι πόρους που είναι το ζητούμενο για την υλοποίηση των στόχων του. Επίσης θα μας δοθεί η δυνατότητα να διεκδικηθούν και άλλες πηγές χρηματοδότησης».