Επιλογή Σελίδας

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη, από μια σειρά συσκέψεων που έχει προγραμματίσει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για την “Υγεία του παιδικού πληθυσμού” μετά από πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκου Μιχαλά. Τα βασικά θέματα που συζητήθηκαν ήταν η λειτουργία μονάδας αυξημένης φροντίδας νεογνών στο ΓΝΚ, η κάλυψη κενών θέσεων παιδιάτρων σε όλες τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας του νησιού, τα ΤΟΜΥ , η λειτουργία του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας , η εμβολιαστική κάλυψη του παιδικού πληθυσμού καθώς και η Ιατρική και οδοντιατρική κάλυψη των παιδιών ΑΜΕΑ .

Σε κλίμα ομοθυμίας και συνεργασίας εκτιμώντας τις μέχρι σήμερα θετικές παρεμβάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκφράστηκε η αναγκαιότητα βελτίωσης των υφιστάμενων συνθηκών μέσα από κοινές διεκδικήσεις, οι οποίες αφορούν πρωτίστως την πρόσληψη παιδιάτρων και άλλων εξειδικευμένων ειδικοτήτων ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού για τη στήριξη των δομών καθώς και πρωτοβουλίες που θα βελτιώσουν την παροχή υγείας του παιδικού πληθυσμού.

Τέλος ο κ. Μιχαλάς δήλωσε ότι η προάσπιση και βελτίωση της υγείας του παιδικού πληθυσμού αποτελεί προτεραιότητα της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και θα παρθούν όλες οι αναγκαίες πρωτοβουλίες . Αντίστοιχες συναντήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι Βουλευτές Κέρκυρας, Φ. Βάκη και Κ. Παυλίδης, ο Αντιδήμαρχος Πρόνοιας-Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης & Εθελοντισμού Δήμου Κέρκυρας Α. Σκούπουρας, ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας Φ. Κακαβίτσας, η Υπεύθυνη Συντονίστρια του ΠΕΔΥ Κέρκυρας Δ. Κυπενή, η Αντιπρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Τ. Σπίγγου, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Κοινωνικής Παιδιατρικής και Προαγωγής της υγείας -Παράρτημα Κέρκυρας Μ. Μάνδυλα, , η Πρόεδρος της ΕΓΕΣΥ Κέρκυρας -Επιμελήτρια ιατρός της Παιδιατρικής Κλινικής του Γ.Ν.Κ. Χ. Μαραγκού, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Κέρκυρας Σ. Ζουμπουλίδης, εκπρόσωποι του Ιατροκοινωνικού Κέντρου Κέρκυρας, ενώ το Σωματείο «Για τα παιδιά μας» εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο Γ. Χειμαριού, τον Ειδ. Γραμματέα Τ. Μπούα και άλλα μέλη.