Think before you print!! Προτού εκτυπώσετε, σκεφθείτε αν πράγματι χρειάζεται, σκεφθείτε το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιευθεί συνολικά 5 προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 1. Γεράσιμος Βανδώρος

  Είμαι πάρεδρος των Αντυπάτων Ερίσου και γραμματέας του πολιτιστικού συλλόγου.. Η κοινότητά μας, που είχε μείνει σχεδόν αλώβητη από του σεισμούς του 1953, επλήγη με τον σεισμό του Νοέμβρη του 2015 όπως και όλη η βόρεια Κεφαλονιά, αλλά αυτή περισσότερο καθώς είναι η βορειότερη όλων. από τότε, δύο και πλέον χρόνια, κανένας δεν έχει ενδιαφερθεί, ούτε για τα γκρεμισμένα σπίτια των δημοτών, αλλά ούτε και για τα δημόσια κτίρια. Ένα κλειστό δημοτικό σχολείο χτισμένο το 1930, και που το χρησιμοποιούσαμε σαν πολιτιστικό κέντρο, έχει χαρακτηρησθεί ‘κίτρινο’, επίσης και 2-3 παλιές εκκλησίες του 19ου αιώνα ίσως και πιο πριν. γνωρίζω ότι η ΕΕ, έχει διαθέσει κονδύλια για την αποκατάσταση των δημόσιων υποδομών, που ενώ στην Λευκάδα απορροφόνται, σε μας , όχι. τι συμβαίνει;

 2. Φωκάς Γεράσιμος

  Ας προχωρήσει η ολοκλήρωση τού Χωροταξικού σχεδιασμού το συντομότερο.
  Προτείνω επίσης, την άμεση αναθεώρηση τού χαρακτηρισμού εκτάσεων ως ΓΓΥΠ γεωργικής γης υψηλής παραγωγικότητας, όπως π.χ. Στον Άγιο Ιωάννη Λευκάδος, ο οποίος ουσιαστικά δεσμεύει την δυναμική ανάπτυξης τών περιοχών Τουριστικά. Είναι ουτοπικό να θεωρούμε ότι κάποιος θα καλλιεργήσει σιτηρά ή ελιές σε ένα οικοδομήσιμο κτήμα λίγα μέτρα από την θάλασσα.
  Καλή δύναμη.

 3. Αλέξανδρος Παντελειός - Ν.Ε.ΤΕΕ Κεφαλονιάς - Ιθάκης

  Υδρογονάνθρακες.
  Σύσταση της Αρμόδιας Αρχής του Ν.4409/16 για την ασφάλεια στις υπεράκτιες εργασίες έρευνας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων. Εγκατάσταση κλιμακίου στο χώρο εκμετάλλευσης με σκοπό τη συχνή διενέργεια επιθεωρήσεων κλπ.
  Συνεχής κατάρτιση του προσωπικού των τμημάτων περιβάλλοντος της τοπικής αυτοδιοίκησης σε θέματα υδρογονανθράκων, ώστε να συμβάλλουν στο έργο της Αρμόδιας Αρχής.

  Πράσινα Νησιά: Παροχή επιπλέον κινήτρων για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών κατοικιών (π.χ. Εξοικονομώ κατ’ οίκον) και επιχειρήσεων, αλλά και την αντικατάσταση μηχανολογικού εξοπλισμού με νέο καλύτερης ενεργειακής απόδοσης.

  Πολιτική προστασία.
  Διατήρηση επί μονίμου βάσεως του ΤΑΣ Ληξουρίου και στελέχωσή του με κατάλληλο προσωπικό (μηχανικούς).
  Να συμπεριληφθούν περιοχές της Κεφαλονιάς στις Ζώνες Δυνητικά Υψηλού Κινδύνου Πλημμύρας, στις οποίες εσφαλμένα δεν έχουν ληφθεί υπ’ όψιν. Διερεύνηση των φαινομένων των πλημμυρών στην Κεφαλονιά και μελέτη ανάλογων τεχνικών έργων.
  Ενίσχυση των μηχανισμών πυροπροστασίας και πυρόσβεσης κατά τη θερινή περίοδο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος από τις πυρκαγιές.

  Νέο χωροταξικό. Ο νέος νόμος (Ν 4447/16) προβλέπει την εκπόνηση των Τοπικών χωροταξικών Σχεδίων στα πλαίσια ενός Εθνικού χωροταξικού στρατηγικού σχεδίου. Τα σχέδια αυτά δεν έχουν μέχρι σήμερα υλοποιηθεί. Πρέπει να δοθεί προτεραιότητα σε αυτά μια και θα επιλύσουν πολλά θέματα.

 4. Εργαζόμενοι στον Φορέα Διαχείρισης του Εθνικού Δρυμού Αίνου

  Το Σχέδιο Νόμου για τις Προστατευόμενες Περιοχές δεν δίνει καμία λύση στο θέμα της εργασιακής αβεβαιότητας των εργαζομένων (πολλοί από εμάς για 7 – 12 έτη), αντιθέτως είναι τιμωρητικό, αφού προβλέπει την στελέχωση των Φορέων Διαχείρισης, με νέες 8μηνες προκηρύξεις, που λόγω των κοινωνικών κριτηρίων του ΑΣΕΠ, αλλά και του κωλύματος 8μηνης απασχόλησης, όλοι οι υπηρετούντες δεν έχουν καμία τύχη. Όλοι οι εργαζόμενοι στον Φορέα του Αίνου έχουμε προσληφθεί αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ πριν από 5 – 12 έτη, και με την επικείμενη απόλυσή μας, ο Φορέας θα είναι στελεχωμένος αποκλειστικά με νέους 8μηνίτες. Αλήθεια, αυτό το μοντέλο διοίκησης ονειρεύεστε; Φαντάζεστε εν μία νυχτί να γινόταν αντικατάσταση στο σύνολο των υπαλλήλων στο γραφείο σας. Πόσο καιρό θα σας έπαιρνε να οργανωθείτε και να είστε το ίδιο αποδοτικός όπως πριν;. Και επίσης, πόσοι από τους φίλους, συγγενείς, συνεργάτες σας, που υπηρετούν στον Δημόσιο Τομέα και έχουν προσληφθεί αξιοκρατικά με ΑΣΕΠ πριν από 5 – 10 έτη, θα κατάφερναν να έχουν την θέση τους σε περίπτωση μιας νέας Προκήρυξης; Έχοντας υλοποιήσει δύο Επιχειρησιακά Προγράμματα έχουμε αποκτήσει μια τεχνογνωσία αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Άρα, πέρα του όποιου ηθικού ζητήματος, εγείρεται για την διατήρηση των θέσεων εργασίας μας, με την επικείμενη απόλυσή μας γίνεται τεράστια διασπάθιση Δημοσίου και Ευρωπαϊκού χρήματος, αφού θα πεταχτεί στην κάλαθο των αχρήστων μαζί με τους εργαζόμενους και όλη αυτή η πολύτιμη εμπειρία – τεχνογνωσία που αποκτήθηκε όλα αυτά τα χρόνια.

 5. Δήμος Ζακύνθου.

  Μπορείτε να δείτε στο συνημμένο το πρόγραμμα του Δήμου Ζακύνθου στο Π.Ε.Π Ιονίων Νήσων.