Think before you print!! Προτού εκτυπώσετε, σκεφθείτε αν πράγματι χρειάζεται, σκεφθείτε το περιβάλλον.

Μέχρι στιγμής, έχουν δημοσιευθεί συνολικά 9 προτάσεις, τις οποίες μπορείτε να δείτε παρακάτω.

 1. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΔΗΜΟΥΛΙΟΣ

  Αξιοποιήση των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας για την αναβάθμιση του Ιατροτεχνολογικού εξοπλισού των 2 Νοσοκομείων του Νησιού μας.
  διάλογος με τους εργαζόμενουςγια την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους,
  Αναβάθμιση και επέκταση της ειδικότητας του γενικού γιατρού, έτσι ώστε οι νέοι επιστήμονες να αποκτούν υψηλή εξειδίκευση σε όλο το εύρος της παθοφυσιολογίας και καλές γνώσεις ψυχολογίας, που είναι αναγκαίες για την εκπλήρωση του ρόλου τους.
  Ενίσχυση του Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείου Ληξουρίου με ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό, πλήρωση των κενών οργανικών θέσεων Ιατρικου-Νοσηλευτικού και διοικητικού προσωπικού για την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών στους πολίτες της εν λόγω περιοχής..
  Κάλυψη όλο το 24ωρο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Μαντζαβινάτειου Νοσοκομείο Ληξουρίου
  Στήριξη της μονάδας αποκατάστασης για τα άτομα με αναπηρία(ΚΕΦΙΑΠ) Αργοστολίου, με την απαραίτητη στελέχωση .
  Ορθολογική αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός των υφιστάμενων οργανισμών των νοσοκομείων ύστερα από μελέτες και διαβούλευση με τους εργαζόμενους.
  συμμετοχή των εργαζομένων στη διοίκηση των νοσοκομείων.
  διαρκή επιμόρφωση και διασφάλιση της οικονομικής, επαγγελματικής και επιστημονικής αναβάθμισης και εξέλιξης των εργαζομένων στο χώρο της υγείας.
  Επέκταση του θεσμού των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων στο δημόσιο σύστημα υγείας και ένταξη των εργαζομένων σε αυτό όπως ακριβώς ισχύει και στον ιδιωτικό τομέα.

  Δημήτριος Β.Δημουλιός
  Κοινωνικός Λειτουργός MSc

 2. Νικόλαος Σολωμός

  1 από 3:
  Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΙΚΗΣ. Ο τρόπος που μεθοδεύεται η σχετική προπαρασκευή ανά νησί για το αναπτυξιακό συνέδριο δείχνει εκ προοιμίου ασυντόνιστο και χωρίς σχέδιο βηματισμό, διότι ζητά ιδέες χωρίς να διατυπώνει το αναπτυξιακό περιφερειακό όραμα !

  Αιτία είναι οι λανθασμένες οργανωτικές συμβουλές που παρέλαβε η Περιφερειακή Διοίκηση. Ξεκινάμε στραβά και τα αποτελέσματα δέν θα διαφέρουν από εκείνα ομοειδών προσπαθειών του παρελθόντος ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Εάν είχαν φέρει δέν θα βρισκόμασταν σε δυσχερή θέση. Τα ΕΣΠΑ σχεδιάζονται αναποτελεσματικά και δυσανάλογα με τους διατιθέμενους πόρους, οι οποίοι συχνότατα δέν αξιοποιούνται δημιουργικά παραγωγικά και πολλαπλασιαστικά.

  Πολλά από τα τεχνικά έργα παρακμάζουν πρίν ακμάσουν και εγκαταλείπονται στην φθορά, ενώ ελάχιστα μή τεχνικά αλλά παραγωγικά έργα πραγματοποιούνται. Αυτός δέν είναι ο τρόπος που οι άλλες χώρες της ΕΕ με καλή οικονομική πορεία, αξιοποιούν τους ευρωπαικούς πόρους συγκλίσεως οικονομιών. Είναι παράξενο και πρέπει να διερευνηθεί το πως οι γραφειοκράτες της ΕΕ συνυπογράφουν και παίρνουν ευθύνες σε εγκρίσεις υποτονικών αναπτυξιακών προγραμμάτων. Δεν είναι συνυπεύθυνοι εάν εθελοτυφλούν;

  (η πρόταση/άποψή μου περατώνεται σε δύο επόμενες καταχωρήσεις, βλ παρακάτω)

  Ν. Χ. Σολωμός
  Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου/ Πάλης

 3. Νικόλαος Σολωμός

  2 από 3:
  ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΧΟ Η ΙΣΟΡΡΟΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ;

  ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΧΟ Η ΑΡΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΑΝΙΣΟΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ;

  ΑΠΟΤΕΛΕΙ Η ΟΧΙ ΣΤΟΧΟ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΜΗ ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΕ ΟΛΙΓΟΥΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ;

  ΕΙΝΑΙ Η ΟΧΙ Η ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ ΟΧΗΜΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΤΥΠΙΚΟΥ ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ;

  (η πρόταση/άποψή μου περατώνεται σε μία ακόμα καταχώρηση, βλ παρακάτω)

  Ν. Χ. Σολωμός
  Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου/ Πάλης

 4. Νικόλαος Σολωμός

  3 από 3:
  Εάν ΝΑΙ τότε απαιτείται ως επόμενο βήμα σχεδιασμού η Συνειδητοποίηση απο τους διοικούντες:

  1. του γεγονότος ότι η Ανάπτυξη δέν έρχεται με τον κατακερματισμό της κατάθεσης ιδεών σε προεπιλεγμένες ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ, τις οποίες έχει αποφασίσει η εταιρεία συμβούλων που έχει πληρώσει η ΠΙΝ για να επεξεργαστεί την σχετική πληροφορία.Είναι κομβικό σφάλμα.

  2. του γεγονότος ότι η Ανάπτυξη έρχεται από διορατική στρατηγική χάραξη που κανονίζει το τρόπο συνδυσμού όλων αυτών των ΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ και τις αμοιβαίες τους εξαρτήσεις και ύστερα εκπονεί οδικό χάρτη από αναγκαία βήματα, ώστε να προκύψει ΑΝΑΠΤΥΞΗ

  3. του γεγονότος πως ουδέποτε μέχρι σήμερα έχει γίνει συστηματικά κάτι τέτοιο και από ότι φαίνεται πάλι δέν θα συμβεί, διότι η ΠΙΝ δέν διαθέτει κοινά παραδεκτό μηχανισμό αυτοκριτικής, εξαγωγής διδαγμάτων και θεραπείας παθογενειών. Δέν ξέρει όσο καλά απαιτείται το γιατι έχει αποτύχει εκεί που απέτυχε και το αντίθετο.
  Μας λείπει πρωτίστως η “ΣΥΝΘΕΣΗ” και όχι η “ανάλυση” των επιμέρους ανα αυθαίρετη θεματική κατηγορία.
  Εάν γίνουν τα ανωτέρω, τότε και μόνο τότε μπορεί να προχωρήσει η δημιουργία οδικού χάρτη αναπτύξεως, ανά νησί, ανά πόλη και ύπαιθρο νησιού και ανα τοπική πληθυσμιακή ομάδα.

  Ειδ’ άλλως θα έχουμε πάλι δαπάνες για το επανειλημμένο ανέβασμα της πέτρας του Σίσυφου, στο ίδιο περίπου ύψος στο οποίο διαρκώς βρισκόμαστε εδώ και 60 έτη.

  Ν. Χ. Σολωμός
  Πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ληξουρίου/ Πάλης

 5. ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ των Διασυνδεόμενων Γ.Ν. Κεφαλληνίας και Γ.Ν.- Κ.Υ. Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»

  Α)Γ.Ν.Κ
  1.Η Κτιριακή δομή της παλαιάς πτέρυγας(κτίσμα περίπου 1986) παρουσιάζει πολλά προβλήματα.Οφείλονται στη πολυετή πλημμελή συντήρηση του κτιρίου και τις επιπτώσεις του σεισμού του 2014.
  Απαιτείται άμεση αποκατάσταση δικτύων ύδρευσης,αποχέτευσης και κλιματισμού του ΓΝΚ,αποκατάσταση Η/Μ εγκαταστάσεων, ρωγμών, επιχρισμάτων, στεγανοποιήσεων, χρωματισμών κ.α σε πολλούς χώρους καθώς και κάλυψη με ενεργειακό κλωβό του κτιρίου (έχει γίνει αρχικό αίτημα στη Π.Ι.Ν.)Πιθανόν κόστος αποκατάστασης δομής περιλαμβάνεται σε προμελέτη που έχει κατατεθεί στην 6η ΥΠΕ.
  2.Η κτιριακή δομή της Νέας πτέρυγας του ΓΝΚ έχει παρουσιάσει και αυτή προβλήματα από τους σεισμούς τα οποία χρήζουν αποκατάστασης.Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της απαιτούν εξειδικευμένη συντήρηση και τεχνική υποστήριξη,το κόστος της οποίας αδυνατεί ο υπάρχων προϋπολογισμός του ΓΝΚ να καλύψει πλήρως.
  3.Ανάγκες σε προσωπικό(Ιατρ.-Νοσηλ.Διοικ.-Τεχνικ-Πληροφ)
  Οι αθρόες συνταξιοδοτήσεις των τελευταίων ετών χωρίς αντίστοιχες αναπληρώσεις είναι μείζον πρόβλημα.Η Κεφαλονιά είναι νησί,απαιτείται ικανοποίηση της ανεκτής επάρκειας όσον αφορά και την στελέχωση του ΓΝΚ προκειμένου να είναι αποτελεσματικό στην αποστολή του ως Γενικό Δευτεροβάθμιο Νοσοκομείο.

  (συνέχεια σε επόμενη καταχώρηση)

 6. ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ των Διασυνδεόμενων Γ.Ν. Κεφαλληνίας και Γ.Ν.- Κ.Υ. Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»

  4.Κίνητρα για φιλοξενία των προσλαμβανομένων στελεχών(ιατρών)του ΓΝΚ.Αίτημα για χρηματοδότηση από την ΠΙΝ προς τούτο,προκειμένου να αποφεύγεται το γεγονός να «βλέπουν» τα νεοδιοριζόμενα στελέχη την Κεφαλονιά ως προσωρινή λύση των όποιων επιδιώξεών τους.
  Β ΓΝ-ΚΥ ΛΗΞΟΥΡΙΟΥ «ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟ»
  1.Η Κτιριακή δομή(κατασκευή δεκαετίας 1930)βάσει της προγραμματικής σύμβασης ΠΙΝ-Αττικής,για την σεισμόπληκτη Παλλική,πρόκειται να αποκατασταθεί.Το έργο είναι ώριμο.Η Διεύθυνση Τ.Υ.της Αντιπεριφέρειας Κεφαλληνίας βρίσκεται,αναμένοντας τον ορισμό της από Υπουργείο Υγείας ως Προϊσταμένη Διευθύνουσα Υπηρεσία,σε συνεχή επαφή με το ΓΝΚ..
  2.Ανάγκες σε προσωπικό ομοίως με το ΓΝΚ τηρουμένων των αναλογιών
  3.Προέχει η αποσαφήνιση του μέλλοντος της αποστολής του ΜΑΝΤΖΑΒΙΝΑΤΕΙΟΥ.Θα συνεχίσει δηλαδή ως έχει (Γ.Ν.Κ.Υ) ή υπάρχουν προτάσεις για αλλαγή της αποστολής του.
  (συνέχεια σε επόμενη καταχώρηση)

 7. ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ των Διασυνδεόμενων Γ.Ν. Κεφαλληνίας και Γ.Ν.- Κ.Υ. Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»

  Γ.ΚΕΦΙΑΠ(Πρώην ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ)
  1.Το ΚΕΦΙΑΠ λειτουργεί με τρία(3) στελέχη και εξυπηρετεί καθημερινά περίπου 45.ατομα.
  2.Ομοίως απαιτείται αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου από την πλημμελή συντήρησή του και τις επιπτώσεις του σεισμού.
  3.Ανάγκες στελέχωσης του ιδιαίτερα σε επισητμονικό προσωπικό.

  Δ.Κ.Ψ.Υ
  1.Μετεγκατάσταση του Κέντρου στο Κτίριο του ΚΕΦΙΑΠ λόγω αύξησης των δραστηριοτήτων και της ενδυνάμωσής του με προσωπικό,οι προσλήψεις του οποίου βρίσκονται σε εξέλιξη.

  ΑΛΛΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
  1.Το πρόβλημα της νησιωτικότητας της χώρας απατεί την ιδιαίτερη αντιμετώπιση των Ιονίων Νήσων και στον υγειονομικό χώρο.Προτείνεται ξεχωριστή Υγειονομική Περιφέρεια για τα Ιόνια.
  2.Πλήρης στελέχωση σε προσωπικό και έναρξη λειτουργίας ΜΑΦ στη Κεφαλονιά,ΜΕΘ κρίνεται ως υπερβατική
  3.Ενίσχυση σε προσωπικό και μέσα του ΕΚΑΒ.Ιδιαίτερη μνεία για αύξηση του δικτύου εξυπηρέτησης αεροδιακομιδών με ορμητήριο (Επιχειρησιακή βάση)το αεροδόμιο του Αράξου.
  4.Δημιουργία σύγχρονου ΤΕΠ στο ΓΝΚ(Υπάρχει το αδιάθετο ποσό της Δωρεάς Βεργωτή)με προσλήψεις στελεχών αποκλειστικά για τα ΤΕΠ.
  Με Τιμή
  Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ των Διασυνδεόμενων Γ.Ν.ΚΕΦ/ΝΙΑΣ & Γ.Ν.-Κ.Υ. Ληξουρίου «Μαντζαβινάτειο»
  ΝΙΚΟΣ ΒΙΒΛΑΚΗΣ

 8. Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες Ζακύνθου "Οι Ποπολάροι"

  Οι προτάσεις και θέσεις του Σωματείου σε θέματα που αφορούν το αναπηρικό κίνημα.

 9. Ροντογιάννης Κώστας

  Δείτε τις απόψεις του Οδοντιατρικού Συλλόγου Λευκάδας