Επιλογή Σελίδας

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Κέρκυρα στις 7, 8 και 9 Νοεμβρίου, οι εργασίες της Συνάντησης των Εταίρων του έργου «PASSAGEPublicAuthoritieSSupportinglowcArbonGrowthinEuropeanmaritimeborderregions» που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα πλαίσια του Προγράμματος INTERREGEUROPE 2014-2020″, μεταξύ Γαλλίας, Μεγάλης Βρετανίας, Δανίας, Φινλανδίας, Εσθονίας, Ιταλίας, Αλβανίας, και Ελλάδας και τη συμμετοχή ένδεκα εταίρων.

Τη διοργάνωση της Συνάντησης ανέλαβε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, στα πλαίσια συμμετοχής της, από το 2016, ως εταίρος στην υλοποίηση του έργου PASSAGE, εκπροσωπώντας την Ελλάδα μαζί με την ΜΚΟ Innopolis. Οι εργασίες του θεματικού σεμιναρίου με θέμα «ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΠΟΜΠΩΝ ΡΥΠΩΝ ΣΤΑ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΣΤΕΝΑ & ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΧΕΔΙΟΥ ΔΡΑΣΗΣ» έλαβαν χώρα στην Αίθουσα του Δήμου, στο Φαληράκι (Πύλη Αγίου Νικολάου, 1ος όροφος) από τις 07 έως 08 Νοεμβρίου 2017. Στο σεμινάριο συμμετείχαν οι εταίροι του έργου, αρμόδιοι φορείς, εκπρόσωποι του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας και της Περιφέρειας. Στα πλαίσιά του, παρουσιάστηκε στους συμμετέχοντες φορείς, από τον Τεχνικό Σύμβουλο του έργου, τη Γαλλική Εταιρεία «ICare & Consult», η 1η φάση της μελέτης εκτίμησης των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα για τα θαλάσσια «στενά» στις 5 περιοχές των θαλάσσιων συνόρων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ακολούθησε συνεργασία μεταξύ των εταίρων όπου εκτιμήθηκαν, με τη βοήθεια του τεχνικού συμβούλου, οι τοπικοί στόχοι για την σύνταξη των επιμέρους Σχεδίων Δράσης.

Την Πέμπτη 09 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε η Συνάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του έργου, όπου συζητήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία των δράσεων, η απορρόφηση της χρηματοδότησης από τον κάθε εταίρο και ο προγραμματισμός των δράσεων του επόμενου εξαμήνου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην διαδικασία εκπόνησης του Σχεδίου Δράσης το οποίο από κοινού θα πρέπει να συντάξουν και να εγκρίνουν μέσω των θεσμικών τους οργάνων, οι εμπλεκόμενοι φορείς ανά «στενό».

P1060575