Επιλογή Σελίδας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συμμετείχε στην έκθεση FERIEN 2018 που πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη από 11 έως 15 Ιανουαρίου 2018.

Τα εξαιρετικά ευοίωνα μηνύματα για την Ελλάδα και ιδιαίτερα για τα Ιόνια Νησιά παρουσιάστηκαν στην καθιερωμένη για το τουριστικό κύκλωμα της Χώρας, συνέντευξη τύπου, που πραγματοποιείται την πρώτη μέρα της έκθεσης από την Ruefa, η οποία είναι η μεγαλύτερη αλυσίδα τουριστικών Γραφείων της Αυστρίας. Η βάση της παρουσίασης ήταν η δημοσκόπηση που γίνεται κάθε χρόνο σχετικά  με τις επικρατούσες τάσεις και τα πραγματικά στοιχεία της αγοράς.

Επίσης τα στοιχεία τα οποία μας δόθηκαν από  τους Τour Operator, επιβεβαιώνουν ότι τα Ιόνια Νησιά στις προκρατήσεις εμφανίζουν άνοδο σε διψήφιο αριθμό, σε σχέση, με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε το ότι το κρατικό κανάλι της Αυστρίας  ORF1 είχε παρουσιάσει  αρκετά video των νησιών μας στην ειδική εκπομπή τουριστικού ενδιαφέροντος “bessereisen”, οι οποίες προβάλλονται και από το fecebook του καναλιού.

Η αποστολή του καναλιού στα Ιόνια Νησιά είχε συμφωνηθεί από πέρυσι στην έκθεση και πραγματοποιήθηκε αρχές Ιουνίου του 2017.

Την Περιφέρεια εκπροσώπησε ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού & Νησιωτικής Πολιτικής κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, ο οποίος πραγματοποίησε συναντήσεις με Tour Operator, στελέχη αεροπορικών εταιρειών (Austrian Airlines, Aegean), της κρουαζιέρας (Costa – AIDA), το κανάλι ORF1 και τον ιδιοκτήτη της ηλεκτρονικής εφημερίδας  (Στα Ελληνικά και Γερμανικά) “Heaphaestus Wien” k. Georg Gstrein. Η εφημερίδα αναφέρεται συχνά στα Ιόνια Νησιά.

Σημαντική ήταν η συνεργασία με την Ελληνίδα Πρέσβη στη Βιέννη κ Χρυσούλα Αλιφέρη και στελέχη της Πρεσβείας, προκειμένου να πραγματοποιηθεί   εκδήλωση στοχευμένη στην προσέλκυση  πολυάριθμου και υψηλού επιπέδου κοινού.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ferien 2018 στη Βιέννη

Από αριστερά ο κ. Μιχάλης Βρετάκος, Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στη Βιέννη, ο κ. Σπύρος Γαλιατσάτος, Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Νησιωτικής Πολιτικής ΠΙΝ, η κ. Χρυσούλα Αλιφέρη, Πρέσβης στη Βιέννη, ο κ. Ιωάννης Ραφαλιάς, στέλεχος του γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη, η κ. Μαρία Κασσιμάτη, εκπρόσωπος Δήμου Κυθήρων και η κ. Ελένη Μελιτά, Προϊσταμένη του γραφείου ΕΟΤ στη Βιέννη.

Με την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ Αυστρίας κ. Ελένη Μελιτά, συμφωνήθηκαν δύο δημοσιογραφικές αποστολές από την Αυστρία στα Ιόνια Νησιά για τον προσεχή Μάη.

Παραβρέθηκαν επίσης από τους επιχειρηματίες ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης κ Γεράσιμος Τιμοθεάτος και ο τουριστικός πράκτορας από την Κέρκυρα κ. Αντώνης Δάφνης.

Υπεύθυνος του περιπτέρου της ΠΙΝ ήταν ο κ Ζαμπέλης Σπύρος από την Π.Ε Λευκάδας, ενώ στο περίπτερο βοήθησε για άλλη μια ακόμα φορά η κ. Renate Manolakos.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ευχαριστεί την Ελληνική Πρεσβεία στη Βιέννη και την Προϊσταμένη του Γραφείου ΕΟΤ της Αυστρίας κ. Ελένη Μελιτά καθώς και τα στελέχη για την συνεργασία και υποστήριξη.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στην έκθεση Ferien 2018 στη Βιέννη

Το περίπτερο της Π.Ι.Ν. στην έκθεση