Επιλογή Σελίδας

Υπό τον τίτλο «Δήμος – ΠΙΝ και άλλοι φορείς «αγνόησαν» τις επιτυχίες Καρύδη και Δόση» η εφημερίδα σας δημοσίευσε κείμενο – ρεπορτάζ (φύλλο 11/07/2018, σελ.16), όπου γίνεται αναφορά στο πρόσωπο του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θεόδωρου Γαλιατσάτου, η οποία ωστόσο ουδεμία σχέση έχει με την πραγματικότητα δημιουργώντας ψευδείς εντυπώσεις που υποκρύπτουν σκοπιμότητα.

Ως γνωστόν η ενίσχυση της πολιτιστικής, της αθλητικής και της κοινωνικής προσφοράς είναι ο τομέας που εμείς ως Περιφέρεια Ιονίων Νήσων συνειδητά έχουμε επιλέξει να ακολουθήσουμε, με ενίσχυση της καλλιτεχνικής δράσης, των αθλητικών διοργανώσεων, των υποδομών αθλητισμού και πολιτισμού, της προάσπισης του εθελοντισμού και της προσφοράς στηρίζοντας  Σωματεία, Συλλόγους και  αθλητές με όποιον τρόπο μπορούμε.

Να θυμίσουμε ότι το Νοέμβριο του 2016 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην κατάμεστη αίθουσα της Ιονίου Βουλής, η τιμητική εκδήλωση που διοργάνωσε η ΠΙΝ για τον Ολυμπιονίκη Σπύρο Γιαννιώτη, τους πρωταθλητές Κων/να Ρωμαίου και Παναγιώτη Μαντζουρογιάννη αλλά και όλους τους αθλητές της Κέρκυρας που διακρίθηκαν με τις επιδόσεις τους το διάστημα 2015 – 2016.

Να θυμίσουμε ότι ανάλογες εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στη Λευκάδα, στη Ζάκυνθο και στην Κεφαλονιά  για να βραβεύσει  τους αθλητές και τις αθλήτριες, καθώς και τα Σωματεία των νησιών που διακρίθηκαν κάνοντάς μας υπερήφανους με τις άριστες αθλητικές τους επιδόσεις.

Όλα αυτά, αλλά και όσα ακόμα προγραμματίζουμε, δείχνουν την έμπρακτη στήριξή μας και το θαυμασμό μας προς τα νέα παιδιά του αθλητισμού. Τη νέα γενιά που αποτελεί καμάρι όχι μόνο για την Κέρκυρα και τα Ιόνια Νησιά αλλά για όλη την Ελλάδα με την πρόοδο και την πορεία τους στις κορυφαίες αθλητικές διοργανώσεις.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δεν γνώριζε τα πρόσωπα με τα οποία συνταξίδευε στην πτήση Αθήνα-Κέρκυρα  και φυσικά  αν είχε ενημερωθεί θα έσπευδε πρώτος να συγχαρεί τις δυο κορυφαίες αθλήτριες του στίβου.  Επομένως ούτε «προσπέρασε» κανέναν ούτε «αγνόησε τα πρόσωπα, που θα έπρεπε να αναδεικνύονται ως παραδείγματα προς μίμηση για τα προσπάθειες τους, το ήθος τους και τις επιτυχίες, που αντανακλούν στην εικόνα της τοπικής κοινωνίας», όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ.

Κλείνοντας τέτοιου είδους δημοσιεύματα ουδόλως βοηθούν αντιθέτως δημιουργούν άνευ λόγου αρνητικό κλίμα, προφανώς για  λόγους  εντυπωσιασμού. Την επόμενη φορά, λοιπόν, καλείστε κύριοι, να είστε πιο προσεκτικοί στα γραφόμενά σας, κάνοντας δημοσιογραφική έρευνα και όχι επιφανειακό ρεπορτάζ.