Επιλογή Σελίδας

Η Εναρκτήρια Συνάντηση του έργου “OCTaNE”, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Interreg V-A Ελλάδα-Ιταλία 2014-2020, με προϋπολογισμό για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων 160.710,00€, θα πραγματοποιηθεί στις 13 Δεκεμβρίου στην Κέρκυρα.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι ο επικεφαλής δικαιούχος του έργου σε συνεργασία με δύο Ιταλούς εταίρους, το Πανεπιστήμιο του Μπάρι και το Consorzio per Lo Sviluppo Dell ‘Conca Barese ενώ συμμετέχει ακόμη ένας Έλληνας εταίρος – εκτός από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – το Ιόνιο Πανεπιστήμιο.

Το έργο OCTaNE ανήκει στον Άξονα Προτεραιότητας 2 – Ολοκληρωμένη Περιβαλλοντική Διαχείριση, με συνολικό προϋπολογισμό έργου 676.005 ευρώ. Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση της εμπειρίας των επισκεπτών, μέσω της δημιουργίας μιας εφαρμογής κινητής τηλεφωνίας, που θα επιτρέπει στον επισκέπτη να περπατήσει στην πόλη, σαν να ήταν σε «ανοιχτό»  μουσείο. Από τη μία πλευρά, το έργο θα δώσει την δυνατότητα στον επισκέπτη να ανακαλύψει ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, ενώ από την άλλη πλευρά θα επιτρέψει την έξυπνη πλοήγηση του στην πόλη. Ο επισκέπτης θα έχει την ευκαιρία να ανακαλύψει πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, που ταιριάζουν με τα ενδιαφέροντα του, ενώ ταυτόχρονα θα μάθει για την αρχιτεκτονική, τον πολιτισμό και την ιστορία της πόλης, καθώς και την καθημερινότητα των κατοίκων.

Ο επισκέπτης θα κατεβάζει και θα κάνει εγκατάσταση   της εφαρμογής χρησιμοποιώντας hotspots Wi-fi που θα είναι εγκατεστημένα στα αεροδρόμια και τα λιμάνια της πόλης ή εναλλακτικά μέσω της πύλης του συστήματος. Η εφαρμογή θα ενσωματώνει στο χάρτη της πόλης, όλα τα σημεία ενδιαφέροντος που έχουν επιλεγεί από τις τοπικές αρχές, ως οι πιο ενδιαφέρουσες πολιτιστικές και φυσικές τοποθεσίες, ώστε να ενθαρρύνεται ο επισκέπτης, να ελέγχει τον χάρτη και να επιλέγει τα σημεία που τον  ενδιαφέρουν.