Επιλογή Σελίδας

Επίσκεψη στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) που λειτουργεί στις Φυλακές Κέρκυρας πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Κέρκυρας Νικολέτα Πανδή.

Κατά την επίσκεψή τους είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από το διευθυντή των Φυλακών και το διευθυντή του ΣΔΕ για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει  το σχολείο, τα οποία καθιστούν δυσχερή την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία του.

Ειδικότερα επισημάνθηκαν τα κτιριακά ζητήματα που έχουν προκύψει, όπου απαιτούνται εργασίες στεγανοποίησης και θερμομόνωσης στο κτίριο, αλλά και το ζήτημα αντιμετώπισης των λειτουργικών εξόδων.

Ο κ.Γαλιατσάτος δήλωσε ότι η ΠΙΝ θα σταθεί αρωγός και σε συνεργασία με τα αρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Δικαιοσύνης θα βρεθεί η προσφορότερη λύση.

Ο κ.Γαλιατσάτος και η κ.Πανδή κατά την παραμονή τους στο χώρο είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τη λειτουργία των τμημάτων, καθώς εκείνη την ώρα πραγματοποιούνταν μαθήματα ανακύκλωσης και εργαστήριο χειροτεχνίας.

Σημειώνεται ότι στο ΣΔΕ των Φυλακών Κέρκυρας, η δημιουργία του οποίου ψηφίστηκε ομόφωνα από το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων, φοιτούν σήμερα 30 κρατούμενοι.