Επιλογή Σελίδας

Συνεχίζεται σήμερα στην Κορσική η ετήσια Γενική Συνέλευση της Επιτροπής Νήσων (Islands Commission) της CPMR, παρουσία εκπροσώπων από 22 κράτη – μέλη της Ε.Ε και 160 περίπου νησιωτικών περιοχών της Ευρώπης. Η συγκεκριμένη Επιτροπή της CPMR είναι εξόχως σημαντική καθώς εκπροσωπεί και εκφράζει θέσεις και προωθεί πολιτικές ανάπτυξης των νησιών, αναδεικνύοντας τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές περιοχές, οι οποίες πρέπει να αναγνωριστούν και αντιμετωπιστούν καλύτερα στη διαδικασία υιοθέτησης των ευρωπαϊκών πολιτικών.

Την πρώτη ημέρα των εργασιών ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, εξελέγη ομόφωνα στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων, εκπροσωπώντας την Ελλάδα. Η αντιπροσωπεία στελεχών της ΠΙΝ που βρίσκεται στην Κορσική με επικεφαλής τον Γεν. Δ/ντη Κων/νο Σκορδίλη κατάφερε, με την ομόφωνη υποστήριξη των μελών, να φέρει στην Κέρκυρα τη διοργάνωση της Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων (Islands Commission) το Μάρτιο του 2019.

Στο πλαίσιο αυτό αύριο, Σάββατο 14 Ιουλίου 2018, το πρωί τα μέλη της αντιπροσωπείας της ΠΙΝ θα έχουν συνάντηση εργασίας με τα στελέχη της CPMR προκειμένου να καθοριστούν οι πρώτες λεπτομέρειες της ανάληψης της διοργάνωσης και να τεθούν οι άξονες που θα κινηθούν οι εργασίες του Μαρτίου κι αμέσως μετά η επτανησιακή αντιπροσωπεία αναμένεται να επιστρέψει στην Κέρκυρα.