Επιλογή Σελίδας

Μια εξαιρετική βραδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι κατάφεραν να εξασφαλίσουν πρόσκληση για τη συναυλία της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το βράδυ της Παρασκευής 15 Μαρτίου 2019.  Είναι η δεύτερη φορά που η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων διοργανώνει συναυλία για την προβολή της Επτανησιακής μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής, με τεράστια επιτυχία. Υπενθυμίζουμε ότι η πρώτη φορά ήταν τον Ιανουάριο του 2018 με τη συμμετοχή 4 χορωδιών, μια από κάθε νησί και συγκεκριμένα των Χορωδιών: Μικτή Χορωδία Ζακύνθου «Το φιόρο του Λεβάντε», Νέα Χορωδία Λευκάδας, Χορωδία – Μαντολινάτα Λιβαθούς Κεφαλονιάς και Χορωδία Λευκίμμης Κέρκυρας.

DSC_4896

Στην φετινή διοργάνωση και στην κατάμεστη αίθουσα «Χρ. Λαμπράκης» του Μεγάρου Μουσικής, περισσότεροι από 1.500 θεατές αποθέωσαν την κερκυραϊκή Φιλαρμονική «Καποδίστριας» που «αναγκάστηκε» από την απαίτηση του κοινού να παίξει ακόμη δύο συνθέσεις εκτός προγράμματος. Η ικανοποίηση των μουσικών ήταν τεράστια και το φινάλε της συναυλίας συγκινητικό με τους θεατές να χειροκροτούν στους ρυθμούς της μουσικής.

Ο μαέστρος της Φιλαρμονικής Δημήτρης Παπικινός ανταμείφθηκε για την επιλογή του προγράμματος και τη σκληρή προετοιμασία των μουσικών του, ο σπουδαίος τρομπετίστας Σωκράτης Άνθης έκλεψε ακόμη μια φορά τις εντυπώσεις στο σόλο του ενώ η σοπράνο Κέλλυ Τουσμάνωφ ήταν –όπως πάντα – εξαιρετική. Υπερέβαλλαν εαυτούς οι μουσικοί της «Καποδίστριας» και παρουσίασαν ένα άρτιο και ποιοτικό αποτέλεσμα.

DSC_5011

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος ανοίγοντας με την ομιλία του την εκδήλωση δήλωσε την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση που έχει η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στην προβολή της Επτανησιακής μουσικής και ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει συνέχεια, ενώ συγκινημένος με την έκπληξη που του επιφύλαξε ο πρόεδρος και το Διοικητικό συμβούλιο, οι οποίοι τον τίμησαν για την προσφορά του στον πολιτισμό και τη συνεισφορά του στην στήριξη της Φιλαρμονικής, δήλωσε ότι θα φανεί αντάξιος των προσδοκιών των σωματείων στα Ιόνια νησιά και θα συνεχίσει με όσα μέσα διαθέτει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να στηρίζει έμπρακτα τον επτανησιακό πολιτισμό.

Ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής Ένωσης Κέρκυρας «Καποδίστριας» Δημήτρης Γραμμένος από την πλευρά του ευχαρίστησε την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για τη διοργάνωση της εκδήλωσης, τον Όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια για την ευγενική χορηγία, τους Επτανήσιους που ανταποκρίθηκαν μαζικά και φυσικά, τον μαέστρο, τους σολίστ και τους μουσικούς.

Στην πρόσκληση του Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων ανταποκρίθηκαν και παρακολούθησαν τη συναυλία ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο βουλευτής και πρώην υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μπαλάφας, η βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, η πρώην υφυπουργός Τουρισμού Άντζελα Γκερέκου, η σπουδαία Κερκυραία τραγουδίστρια Κλειώ Δενάρδου, πρόεδροι, εκπρόσωποι και μέλη οργανώσεων και σωματείων αποδήμων Κερκυραίων και Επτανησίων και πλήθος κόσμου.

Διοργάνωση της εκδήλωσης: Περιφέρεια Ιονίων Νήσων.

Με την ευγενική χορηγία του Ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.