Επιλογή Σελίδας

Ολοκληρώνονται σήμερα στην Κέρκυρα οι εργασίες της διήμερης Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής Νήσων της CPMR, παρουσία πλήθους αξιωματούχων της ΕΕ, της CPMR και των νησιωτικών περιφερειών της Ευρώπης. Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Αν. Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός και την έναρξη των εργασιών κήρυξε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.  Για την άρτια διοργάνωση από πλευράς Περιφέρειας Ιονίων Νήσων ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη ο πρόεδρος της CPMR και Περιφερειάρχης Κορσικής Gilles Simeoni ενώ όλοι οι σύνεδροι δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από την Κέρκυρα, την υποδοχή και φιλοξενία που είχαν.

Στο πλαίσιο των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης της CPMR πραγματοποιήθηκαν και οι εκλογές για το Πολιτικό Γραφείο, το εκτελεστικό όργανο δηλαδή της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο είναι υπεύθυνο για την υλοποίηση των αποφάσεων. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος εκλέχθηκε για ακόμη μια φορά ομόφωνα στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων της CPMR.

Είναι μεγάλη τιμή για εμάς η ομόφωνη επανεκλογή στο Πολιτικό Γραφείο της Επιτροπής Νήσων και αποδεικνύει ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, οι δράσεις εξωστρέφειας και οι προσπάθειες που έχει καταβάλει όλο αυτό το διάστημα απέδωσαν καρπούς. Πλέον μπορούμε με αποδείξεις να μιλάμε για μια Περιφέρεια με δυνατή φωνή και ισχυρή εκπροσώπηση στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ, μια Περιφέρεια που διεκδικεί και κατορθώνει με πράξεις να αντλεί πόρους και κονδύλια για έργα και δράσεις που χρειάζονται στα νησιά μας. Επαναλαμβάνουμε ότι το επόμενο διάστημα είναι κρίσιμο και πρέπει όλοι μαζί οι πολίτες της Ευρώπης να δώσουμε τη μάχη μας για μια Ευρώπη ισχυρή, ενωμένη και αλληλέγγυα στους λαούς, μια Ευρώπη που θα υπηρετεί τα ιδανικά της δημοκρατίας, της ισότητας και της συναδέλφωσης των λαών, μακριά από φωνές μίσους, ρατσισμού και ξενοφοβίας”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

Οι εργασίες του διημέρου ολοκληρώνονται σήμερα και αύριο οι προσκεκλημένοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την Κέρκυρα, την ιστορία και τον πολιτισμό της αλλά και τα τοπικά προϊόντα του τόπου.