Επιλογή Σελίδας

Μετά την επίσκεψη που δέχθηκε στο γραφείο του από εκπροσώπους των φορέων της Δημοτικής Κοινότητας Κυνοπιαστών Κέρκυρας, ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος επισκέφθηκε σήμερα το μεσημέρι το χωριό για να εξετάσει ποιες και σε ποιο βαθμό μπορεί να είναι οι παρεμβάσεις της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Τον Περιφερειάρχη συνόδευαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Πολιτικής Αλέκος Μιχαλάς και ο περιφερειακός σύμβουλος Σπύρος Βλαχόπουλος.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε προ ημερών στο γραφείο του Περιφερειάρχη συμμετείχαν ο πρώην Νομάρχης Κέρκυρας Στέφανος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μενέλαος Αρβανιτάκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Κυνοπιαστών Ανδρέας Παϊπέτης και τα μέλη του Συλλόγου Ανθή Καποδίστρια και Σπύρος Πουλημένος, ο πρόεδρος της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών Αντώνης Πουλημένος και οι εκπρόσωποι της Χορωδίας Ουρανία Μάζη και Ολυμπία Σκολαρίκη.


IMG_20190328_145159

Μετά το αίτημα όλων των εκπροσώπων των φορέων των Κυνοπιαστών, ο Περιφερειάρχης μετέβη σήμερα στο χωριό, όπου πραγματοποίησε αυτοψία στο χώρο, ιδιοκτησίας της Δ.Κ., στον οποίο επιθυμούν να κατασκευαστεί γήπεδο 5Χ5 για τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας του χωριού. Το σχολείο Κυνοπιαστών έχει 250 μαθητές κι αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της υπαίθρου της Κέρκυρας και το χωριό έχει άμεση ανάγκη χώρου άθλησης, προκειμένου να απασχολείται δημιουργικά η νεολαία.

Ο Περιφερειάρχης είδε το χώρο που προορίζεται για τη κατασκευή του γηπέδου 5Χ5, ο οποίος αυτή τη στιγμή είναι εγκαταλελειμμένος όπως και η παρακείμενη παιδική χαρά και ζήτησε το τοπογραφικό διάγραμμα του οικοπέδου και συμπληρωματικά στοιχεία για να μπορέσει να προχωρήσει το αίτημα των κατοίκων των Κυνοπιαστών.

Οι χώροι άθλησης πρέπει να κατασκευαστούν, όπου μπορούμε κι όπου διαθέτουμε οικόπεδα με τίτλους ιδιοκτησίας και τις κατάλληλες προϋποθέσεις. Κατανοώ πλήρως τα αιτήματα των κατοίκων και γνωρίζετε ότι ήδη έχουμε προχωρήσει στην κατασκευή και σε εκτεταμένες παρεμβάσεις σε πολλά γήπεδα και αθλητικές υποδομές σε όλα τα νησιά”, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος.

IMG_20190410_142529

Μαζί με τον πρόεδρο των Κυνοπιαστών κ. Αρβανιτάκη και τον πρ. Νομάρχη κ. Πουλημένο ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε και την αίθουσα εκδηλώσεων της Φιλαρμονικής Κυνοπιαστών, το Δ.Σ. της οποίας κατέθεσε αίτημα προμήθειας καρεκλών για τις ανάγκες της, αίτημα που εξετάζεται ως προς τον τρόπο προμήθειας: είτε από μέρος της δωρεάς IKOS ή με δαπάνη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Τέλος ο Περιφερειάρχης επισκέφθηκε τα έργα που έχει πραγματοποιήσει η ΠΙΝ στην περιοχή για την αντιπλημμυρική προστασία και τη διευθέτηση των ρεμάτων και συνομίλησε με κατοίκους, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την επίλυση, μετά από πολλά χρόνια, του οξύτατου προβλήματος που είχε ως συνέπεια ζημίες στις περιουσίες, τα καταστήματα και τις οικίες τους. “Θα συνεχίσουμε το έργο μας, έχουμε ακόμη να κάνουμε παρεμβάσεις για την οδική ασφάλεια στους κεντρικούς δρόμους της ΔΕ Αχιλλείων, οπότε μαζί με τα έργα θωράκισης έναντι των φυσικών καταστροφών που έχουμε ολοκληρώσει πιστεύουμε ότι έχουμε ικανοποιήσει τα αιτήματα των κατοίκων της περιοχής”, δήλωσε.

IMG_20190410_141605