Επιλογή Σελίδας

Η επιβολή προστίμου στον ΑΟ Κατασταρίου Ζακύνθου, εξαιτίας ρύπανσης οικοπέδου ιδιοκτησίας του, συζητήθηκε –μετά από ερώτηση που κατατέθηκε- στη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων. Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων δήλωσε, προκειμένου να υπάρξει έγκυρη ενημέρωση των πολιτών, ότι το εν λόγω πρόστιμο επιβλήθηκε από τις υπηρεσίες της ΠΙΝ εξαιτίας εκτεταμένης ρύπανσης που παρατηρήθηκε στο εν λόγω οικόπεδο.

Συγκεκριμένα μετά από καταγγελία οι αρμόδιες υπηρεσίες μετάβησαν στο οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί στον ΑΟ Κατασταρίου και διαπιστώθηκε ότι ο χώρος είχε μετατραπεί σε μικρή χωματερή, με επιφανειακά σκουπίδια αλλά και ευρήματα χωματοκάλυψης παλαιότερων απορριμμάτων.

Στην έκθεσή τους οι ελεγκτές κατέγραψαν, μεταξύ άλλων, τα εξής ευρήματα: απόβλητα κηπευτικής, σιδηρούχα μέταλλα, πλαστικά, παλιά ελαστικά, κομμάτια σκυροδέματος, πλακάκια, κεραμικά, μπάζα, χώματα και πέτρες, ανάμεικτα δημοτικά απόβλητα, ογκώδη κλπ. Συνεπώς και αφού διαπιστώθηκε ότι έχει επηρεαστεί το ανάγλυφο της περιοχής και ότι έχει υποβαθμιστεί το περιβάλλον, η υπηρεσία επέβαλλε πρόστιμο και ζήτησε την άμεση αποκατάσταση του χώρου.

 

Οι υπηρεσίες είναι υποχρεωμένες να εφαρμόζουν το νόμο και η εκτεταμένη ρύπανση είναι «πληγή», στην οποία δεν μπορούμε και δεν δικαιούμαστε να κλείνουμε τα μάτια, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θ. Γαλιατσάτος, ενημερώνοντας παράλληλα ότι εξαιτίας της κατάστασης που επικρατεί με τα απορρίμματα η Περιφέρεια επιβάλλει πρόστιμα προκειμένου να συμμορφωθούν όσοι συνεχώς υποβαθμίζουν το περιβάλλον στα νησιά μας.

 

Επιπλέον ο κ. Γαλιατσάτος ενημέρωσε ότι δόθηκε ικανό διάστημα στον ΑΟ Κατασταρίου να εκφράσει αντιρρήσεις ή/και ενστάσεις, η υπηρεσία απέστειλε έγγραφο για επιπλέον παράταση του χρόνου αυτού αλλά όλες οι προθεσμίες πέρασαν άπρακτες, χωρίς οι υπεύθυνοι της ομάδας να προβεί σε καμία ενέργεια. .

Οι υπηρεσίες έπραξαν το καθήκον τους, οι ρυπαίνοντες είχαν ικανό διάστημα στη διάθεσή τους για να εκφράσουν ενστάσεις και να καταθέσουν τυχόν στοιχεία για μείωση ή ελάφρυνση του προστίμου και δεν το έπραξαν, και επιπλέον η ρύπανση του περιβάλλοντος στα Ιόνια νησιά δεν μπορεί να τύχει καμίας ανοχής. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εκτελεί συνεχείς ελέγχους και όσοι – φορείς, Δήμοι, πολίτες – ρυπαίνουν θα κληθούν να αναλάβουν τις συνέπειες της ζημίας που δημιουργούν.

Το γεγονός, ότι ενώ το πρόστιμο επιβλήθηκε την 30-05-2018 , οι φωνές δήθεν στήριξης του αθλητικού σωματείου εμφανίστηκαν και πυκνώνουν τώρα, σχετίζεται ξεκάθαρα με την προεκλογική περίοδο που διανύουμε και την ανάγκη ορισμένων να εξαργυρώσουν την στάση τους με απροκάλυπτη ψηφοθηρία.