Επιλογή Σελίδας

Αποκαταστάθηκε πλήρως ο περίπατος των Κερκυραίων από το ΝΑΟΚ έως την “Κολώνα του Ντούγκλα”

  • Θ. Γαλιατσάτος: “Το έργο ήταν στάσιμο επί σειρά ετών, διορθώσαμε πολλά κακώς κείμενα”

Για “ευτυχή στιγμή” έκανε λόγο ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος, επισκεπτόμενος σήμερα το ολοκληρωμένο τμήμα του έργου αποκατάστασης της παραλιακής της Γαρίτσας. Πρόκειται για εκτενές τμήμα που ξεκινά από τον ΝΑΟΚ και καταλήγει στην Κολώνα του Ντούγκλα, ενώ αποκαταστάθηκε και δόθηκε προς χρήση και το αλσύλλιο πάνω από το ΝΑΟΚ. Οι δυσκολίες του έργου ήταν πολλές, για παράδειγμα σε συνεργασία με την Αρχαιολογική Υπηρεσία, ταυτοποιήθηκαν, καταμετρήθηκαν και επανατοποθετήθηκαν οι αρχικές πέτρες στη θέση τους, αλλά το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά ικανοποιητικό.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού θα δοθεί σε χρήση και το τμήμα που υπολείπεται έως τον κόμβο Δεσύλλα, δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος και δήλωσε αποφασισμένος να προχωρήσει, αμέσως μόλις ο ΟΛΚΕ παραδώσει τη μελέτη που βρίσκεται για έγκριση στο ΚΑΣ, στην ολοκλήρωση και της τελευταίας εργολαβίας που θα αποκαταστήσει και το παραλιακό τμήμα του Ανεμομύλου.

IMG_20190425_125530

Ο Περιφερειάρχης επίσης δήλωσε την ικανοποίησή του διότι ο αποκλεισμός του παραλιακού μετώπου είχε δημιουργήσει προβλήματα και οικονομικής φύσεως, σε επιχειρηματίες (π.χ. στους ιδιοκτήτες ημεροπλοίων) και η απόδοση ενός έργου που θα προσφέρει ασφάλεια είναι σημαντικό γεγονός.

Ο Περιφερειάρχης τέλος άφησε αιχμές για τους προηγούμενους χειρισμούς και τα “μπαλώματα” που είχε υποστεί το έργο και τα οποία μόνο επιβάρυνση είχαν προσθέσει, δηλώνοντας: “Παραφράζοντας το ρητό θα πω ότι τα τσακάλια παραμονεύουν αλλά το καραβάνι προχωρά. Εμείς παραδίδουμε ένα έργο ασφαλές, που δεν κινδυνεύει την επόμενη ημέρα να ξαναπέσει, αισθητικά άρτιο και με σεβασμό στην παράδοση. Θέλω να ευχαριστήσω τους εργαζόμενους, την εργολήπτρια εταιρεία και την Αρχαιολογική Υπηρεσία γιατί υπήρξε μια αρμονική συνεργασία με όλους”.

IMG_20190425_131233

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος της εργολήπτριας εταιρείας Θανάσης Φρούσσος εξήγησε ότι το έργο ήταν ιδιαιτέρως απαιτητικό “χιλιάδες πέτρες έπρεπε να τοποθετηθούν ξανά στη θέση τους τόσο στα κρηπιδώματα όσο και στο πεζοδρόμιο¨αλλά ξεπεράστηκαν “λόγω της εξαιρετικής συνεργασίας, κυρίως με την Περιφέρεια, με τις υπηρεσίες και την Αρχαιολογική υπηρεσία” και δήλωσε ότι η εταιρεία του επί δύο χρόνια που έχει εγκατασταθεί στο έργο έχει καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την όσο το δυνατό γρηγορότερη αποκατάσταση της παραλιακής της Γαρίτσας.

Στην παράδοση του έργου, μαζί με τον Περιφερειάρχη βρέθηκαν επίσης η Αντιπεριφερειάρχης Κέρκυρας Νικολέττα Πανδή, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστος Μωραΐτης, οι αντιπεριφερειάρχες Διονύσης Τσούκας, Αλέκος Μιχαλάς, Διονύσης Στραβοράβδης, Γιάννης Φοντάνας, ο πρόεδρος του ΟΛΚΕ Σπύρος Στεφανίδης, εκπρόσωποι της διοίκησης του ΝΑΟΚ, ιδιοκτήτες τουριστικών ημεροπλοίων, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι αλλά και υποψήφιοι για την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και το Δήμο Κέρκυρας.

IMG_20190425_130859