Επιλογή Σελίδας

Θερμά λόγια από τον επιχειρηματικό κόσμο: Για μεγάλη ημέρα στην επιχειρηματικότητα στα Ιόνια Νησιά έκαναν λόγο οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Κέρκυρας και Αχαΐας. 

Επιχειρησιακή συμφωνία μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων και του ΕΦΕΠΑΕ (Ενδιάμεσου Φορέα Επιχειρησιακών Προγραμμάτων Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας) υπέγραψαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος και ο πρόεδρος του ΕΦΕΠΑΕ Θωμάς Φωκίων Αλγιανάκογλου, παρουσία και των προέδρων των Επιμελητηρίων Κέρκυρας Γιώργου Χονδρογιάννη και Αχαΐας Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

Στο πλαίσιο της Προγραμματικής Περιόδου 2014 – 2020 το ποσό των 16.190.493ευρώ εκχωρείται από την ΠΙΝ για τις εξής επενδυτικές προτεραιότητες:

προαγωγή επιχειρηματικών επενδύσεων στην έρευνα και την καινοτομία, ανάπτυξη δεσμών και συνεργειών μεταξύ επιχειρήσεων, κέντρων έρευνας, ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών ΤΠΕ, ηλεκτρονικό εμπόριο και αύξηση της ζήτησης για ΤΠΕ, προώθηση της επιχειρηματικότητας ιδίως με τη διευκόλυνση της οικονομικής εκμετάλλευσης νέων ιδεών και τη στήριξη της δημιουργίας, αυτοαπασχόληση, επιχειρηματικότητα και δημιουργία νέων επιχειρήσεων και ειδικά καινοτόμων πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων, προσαρμογή των εργαζομένων, των επιχειρήσεων και των επιχειρηματιών στις αλλαγές, προώθηση της κοινωνικής επιχειρηματικότητας και της επαγγελματικής ενσωμάτωσης σε κοινωνικές επιχειρήσεις και την κοινωνική και αλληλέγγυο οικονομία ώστε να διευκολυνθεί η πρόσβαση στην απασχόληση.

Οι ανωτέρω δράσεις χρηματοδοτούνται από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά Ταμεία (ΕΔΕΤ) – Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).

IMG_20190513_150721

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων αναθέτει με την επιχειρησιακή συμφωνία στον ΕΦΕΠΑΕ τις άμεσες ενέργειες για την έκδοση προσκλήσεων δράσεων, προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που μπορούν να επιδοτηθούν και να τύχουν ενίσχυσης.

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Θεόδωρος Γαλιατσάτος, υπογραμμίζοντας ότι οι προσπάθειες της ΠΙΝ εξαρχής είχαν στραφεί στην κατεύθυνση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων που δρουν και έχουν έδρα τα Ιόνια νησιά, και τόνισε ότι η στήριξη του επιχειρείν, η παροχή βοήθειας στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και τους ανθρώπους της δημιουργίας είναι πάντα στις προτεραιότητές μας και προς τούτο έχουμε εξαιρετική συνεργασία με τα Επιμελητήρια.

Ο Περιφερειάρχης ενημέρωσε ότι η ΠΙΝ χρηματοδοτεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις με περισσότερα από 16εκ. ευρώ, τα οποία προέρχονται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020” και θα κατευθυνθούν στην τοπική επιχειρηματικότητα μέσω προσκλήσεων που θα δημοσιευτούν άμεσα. “Στόχος μας είναι η απορρόφηση κονδυλίων που θα τονώσουν την αγορά εργασίας που τα έχει τόσο ανάγκη”, δήλωσε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της ΕΦΕΠΑΕ κ. Αλγιανάκογλου που έκανε λόγο για εξαιρετική συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και υπογράμμισε ότι προχωράμε στην υλοποίηση ενός έργου, ποιοτικού και αποδοτικού με άμεσο όφελος για τις τοπικές επιχειρήσεις. Εξήρε τη συνεισφορά του Περιφερειάρχη και υπενθύμισε ότι ήταν ένας από τους πρώτους που εμπιστεύτηκε τον ΕΦΕΠΑΕ.

Για μια μεγάλη ημέρα για την επιχειρηματικότητα των Ιονίων Νήσων έκανε λόγο ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κέρκυρας Γιώργος Χονδρογιάννης. “Μετά από πολλαπλές προσπάθειες του Επιμελητηρίου Κέρκυρας, σε άψογη συνεργασία με την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, πραγματοποιείται σήμερα η υπογραφή της Επιχειρησιακής συμφωνίας μεταξύ ΠΙΝ και του μεγαλύτερου φορέα ενίσχυσης της επιχειρηματικότητας στην χώρα, του ΕΦΕΠΑΕ και πιο συγκεκριμένα του εταίρου αυτού την Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Μέσα από αυτό το σύμφωνο συνεργασίας θα προκηρυχθούν δράσεις ενίσχυσης των επιχειρήσεων της περιοχής μας προϋπολογισμού δημοσίας δαπάνης 16 και πλέον εκ. Ευρώ. Με τον τρόπο αυτό θα επιτευχθεί η βέλτιστη ενίσχυση της περιφερειακής ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεών μας και επιπλέον θα ενισχυθεί η απασχόληση ανθρώπινου δυναμικού στην περιοχή μας, με σκοπό την καταπολέμηση της φτώχειας και των κοινωνικών διακρίσεων.

Τέλος από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας (αντιπρόεδρος της εταιρείας αναψυκτικών ΛΟΥΞ) και μέλος -μαζί με τα Επιμελητήρια στα Ιόνια Νησιά- της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, έκανε λόγο για αγαστή συνεργασία και τόνισε ότι τα προγράμματα έφεραν καλά αποτελέσματα και στην προηγούμενη διαχειριστική περίοδο και στόχος είναι να μην χαθούν πόροι για γραφειοκρατικούς λόγους. “Είναι σωστή η κίνηση της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων να μας επιλέξει και η επιτυχία είναι δεδομένη. Αναμένουμε τα αποτελέσματα”, κατέληξε