Επιλογή Σελίδας

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος υπέγραψε την προγραμματική σύμβαση για την “Συντήρηση λιμενικής εγκατάστασης, αποκατάσταση λειτουργικών βαθών, λειτουργική αναβάθμιση προβλήτα Ε/Ο σκαφών στο λιμένα Βασιλικής Λευκάδας), εξασφαλίζοντας 420.000 ευρώ για το έργο.

Η προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων – ΠΕ Λευκάδας και του Δήμου Λευκάδας έχει ως σκοπό τη λειτουργική αναβάθμιση προβλήτα (ράμπα πρόσβασης Ε/Ο) για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη ακτοπλοϊκή συγκοινωνία μεταξύ Λευκάδας και Κεφαλονιάς. Με το έργο του Τουριστικού Αγκυροβολίου Βασιλικής είχε διακοπεί η ακτοπλοϊκή επικοινωνία με την Κεφαλονιά με αποτέλεσμα την μείωση της τουριστικής ανάπτυξης της περιοχής. Ο προβλήτας αποτελεί μέρος του συνολικού Τουριστικού Αγκυροβολίου Βασιλικής το οποίο φιλοδοξεί να προσφέρει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες στα σκάφη αναψυχής που προσεγγίζουν την περιοχή. Με δεδομένη δε τη συνεχώς αυξανόμενη εξάρτηση της ανάπτυξης της τοπικής οικονομίας από τον τουρισμό και κυρίως από τον θαλάσσιο τουρισμό, είναι προφανές ότι θα υπάρξουν πολύ σημαντικά οφέλη από την ανωτέρω ράμπα πρόσβασης των Ε/Ο σκαφών για την τουριστική ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η χρηματοδότηση των 420.000ευρώ γίνεται από την ΠΙΝ, από πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, με ΚΑΕ 945302001016015001.

Η ισχύς της προγραμματικής σύμβασης αρχίζει από την ημερομηνία υπογραφής και λήγει με την ολοκλήρωση του έργου και την παράδοσή του από τον φορέα υλοποίησης (Περιφέρεια Ιονίων Νήσων) στον Κύριο του έργου (Δήμος Λευκάδας). Μπορεί δε να παραταθεί εφόσον η ανάγκη ολοκλήρωσης της το απαιτήσει.