Επιλογή Σελίδας

Ιδιαίτερα ικανοποιημένη από την ανταπόκριση του Υπουργείου Πολιτισμού , ως προς την δρομολόγηση των έργων για την αποκατάσταση της Ιεράς Μονής των Στροφάδων, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Με συνεχή παρακολούθηση και συνεργασία, τόσο με την Υπουργό Πολιτισμού κυρία Λίνα Μενδώνη, όσο και με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων και η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Κατερίνα Μοθωναίου, έφεραν εις πέρας τις διαδικασίες για την έγκριση του προϋπολογισμού από το Υπουργείο Πολιτισμού και την εκτέλεση υποέργου 3.500.000 ευρώ που του αναλογεί. Η σχετική απόφαση έγκρισης οικονομοτεχνικής μελέτης από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι στο γραφείο της κας Μενδώνης για υπογραφή και ακολουθως αναμενεται άμεσα η δημοπράτηση του εργου.

Η Περιφερειάρχης Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου για την ασφάλεια της απρόσκοπτης συνέχισης του έργου έχει ήδη εγκρίνει 2.000.000 ευρώ για επόμενα ή παράλληλα στάδια με τις εργασίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

“Θα εργαστούμε για την αποκατάσταση των Στροφάδων από τις φυσικές καταστροφές, την φθορά του χρόνου, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής και θα προβάλλουμε το έργο αυτό ,ως πρότυπο   αρχιτεκτονικού ,θρησκευτικού και προστατευόμενου  μνημείου, αλλά και προστατευόμενου  φυσικού περιβάλλοντος”, δηλώνει η Περιφερειάρχης Ιονιων Νησων.