Επιλογή Σελίδας

Άμεση υπήρξε η κινητοποίηση της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με αφορμή τη σεισμική δόνηση μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, η οποία σημειώθηκε λίγο πριν τις πέντε τα ξημερώματα της Κυριακής στην Κεφαλονιά. Από την πρώτη στιγμή ενημερώθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα –Τσαγκαροπούλου, η οποία έδωσε εντολή να τεθεί όλος ο μηχανισμός σε ετοιμότητα.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, ενώ κατόπιν ενημέρωσης από τον Αντιπεριφερειάρχη της Περιφερειακής Ενότητας Κεφαλονιάς και Ιθάκης Σταύρο Τραυλό καταγράφηκαν αποκολλήσεις ερπυσμάτων οδοστρώματος στο δρόμο Πόρου – Σάμης. Σε ελάχιστο χρόνο απομακρύνθηκαν και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
Σε επικοινωνία και με τους Δημάρχους της Κεφαλονιάς, δεν υπήρξε καμία αναφορά για ζημιές ή προβλήματα. Η κ. Κρατσα εξακολουθεί να ενημερώνεται, ενώ ο Διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Βαγγέλης Ανδρεάτος από την πρώτη στιγμή βρισκόταν και εξακολουθεί να είναι σε ενημέρωση με την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και κάθε συναρμόδια Υπηρεσία.