Επιλογή Σελίδας

Ιδιαίτερα θετική απήχηση στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό είχε η ψηφιακή καμπάνια δημοσίων σχέσεων και προβολής (Bloggers Activation) για την παρουσίαση της Κέρκυρας και των Παξών, ως τουριστικών προορισμών, που πραγματοποιήθηκε, στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων με την Marketing Greece, με σκοπό τη δημιουργία θεματικών εμπειριών για τα τουριστικά προϊόντα των Ιονίων Νήσων σε στοχευμένες αγορές.

Ειδικότερα, το διάστημα 3-7 Οκτωβρίου 2019 , διοργανώθηκε ένα ομαδικό ταξίδι γνωριμίας (group bloggers trip) στην Κέρκυρα και τους Παξούς, με τη συμμετοχή 4 bloggers/influencers από τις αγορές της Αγγλίας, Γαλλίας και Γερμανίας.

Στόχος της ενέργειας ήταν η δημιουργία θετικής δημοσιότητας για τους προορισμούς σε στοχευμένες αγορές, όπου μέσα από ειδικά σχεδιασμένες βιωματικές εμπειρίες, προβλήθηκαν με δυναμικό τρόπο τα μοναδικά χαρακτηριστικά της Κέρκυρας και των Παξών στο ψηφιακό περιβάλλον.

Οι ψηφιακοί διαμορφωτές γνώμης (bloggers/influencers) επισκέφθηκαν τα δυο επιλεγμένα νησιά των Ιονίων Νήσων και μετέφεραν τις ιστορίες και εμπειρίες τους βασισμένες στο concept επικοινωνίας Blogtrotters “Live it Like a Local”, μέσω blogs και αναρτήσεων, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σε όλο το διαδικτυακό κοινό, με στόχο την ανάδειξη του αυθεντικού χαρακτήρα των εν λόγω νησιών.

To ταξίδι των influencers εστίασε στην ανάδειξη εμπειριών σχετικών με τη γαστρονομία, τον πολιτισμό και τη φυσική ομορφιά που μπορεί ο επισκέπτης να απολαύσει στην Κέρκυρα και στους Παξούς, στοχεύοντας στην προβολή του ιδιαίτερου χαρακτήρα των προορισμών που μπορούν να αποτελέσουν σημαντικό πόλο έλξης και ενίσχυσης του τουριστικού ενδιαφέροντος.

Στο πλαίσιο της ψηφιακής καμπάνιας Δημοσίων Σχέσεων (Bloggers Activation) έγιναν πολυάριθμες δημοσιεύσεις στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media Posts & Stories), τις οποίες οι bloggers/influencers μοιράστηκαν με περισσότερους από 340.000 Followers/Fans και δημοσιεύθηκαν σε 3 blogs, στα οποία εκτέθηκαν περισσότεροι από 110.000 μοναδικοί επισκέπτες των blogs.

Η δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Πράξης «Δράσεις προβολής φυσικών και πολιτιστικών πόρων της Π.Ι.Ν 2017-2018» που χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Ιόνια Νησιά 2014-2020”.

Σήμερα, στις δύσκολες συνθήκες για τον τουρισμό, ο απόηχος αυτής της δράσης είναι ιδιαίτερα ωφέλιμος.