Επιλογή Σελίδας

Τις ζωτικής σημασίας παρεμβάσεις στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού και φωτεινών σηματοδοτών αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, στο πλαίσιο του έργου “Συντήρηση Φ/Σ Δικτύου Αρμοδιότητας ΠΕ Κέρκυρας” (ύψους 600.000 ευρώ) παρουσίασε η Αντιπεριφερειάρχης Μελίτα Ανδριώτη απαντώντας στην επερώτηση με θέμα “Ηλεκτροφωτισμός στην περιοχή Λιβάδι Βελονάδων” που εισήγαγε η “Λαϊκή Συσπείρωση” κατα την έκτακτη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 με τηλεδιάσκεψη μέσω της υπηρεσίας e:Presence.gov.gr.

Η Αντιπεριφερειάρχης χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση του δικτύου που παρέλαβε η Περιφερειακή Αρχή στην περιοχή Λιβάδι Βελονάδων, όπως και στο σύνολο σχεδόν του διχτύου ηλεκτροφωτισμού αρμοδιότητας Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, με τις βλάβες που εκδηλώνονται από διάφορες αιτίες με κυριότητες την παλαιότητα και φθορά του δικτύου, τις συνεχής προσκρούσεις οχημάτων με τους στύλους του δικτύου και τα καιρικά φαινόμενα, να είναι συνεχείς.

Ενημέρωσε για τις παρεμβάσεις που έχουν υλοποιηθεί με καινούργιο δίκτυο καλωδίωσης περίπου ενός χιλιομέτρου, την τοποθέτηση νέων ακροκιβώτιων ιστών οργάνων σε πίνακες, καινούργιους λαμπτήρες όπου ήταν απαραίτητο και αποκατάσταση φρεατίων όπου χρειαζόταν (καθαρισμός, στεγάνωση κλπ).

Επίσης, ότι έχει ήδη αποκατασταθεί και τεθεί σε λειτουργία το δίκτυο ηλεκτροφωτισμού στην περιοχή σε ποσοστό περίπου 90% και πολύ σύντομα θα ολοκληρωθεί και το υπόλοιπο 10%.

Όπως πληροφόρησε η κα Μελίτα Ανδριώτη, η Περιφερειακή Αρχή δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό, καθόσον έγιναν ήδη πολύ σημαντικές παρεμβάσεις και αποκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και στις υπόλοιπες περιοχές της χωρικής αρμοδιότητας οι οποίες είναι:

  • Αποκαταστάθηκε ο φωτισμός στον κόμβο της Ρόδας με φωτιστικά σώματα τύπου LED, καθώς και το δίκτυο Ρόδας – Σφακερών με όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις (αντικατάσταση καλωδίων, οργάνων πίνακα οδοφωτισμού και φώτα LED).

  • Για πρώτη φορά μετά από τρία χρόνια, φωτίστηκε ο κόμβος Σιδαρίου (νέα καλώδια, λαμπτήρες και ότι άλλο χρειαζόταν).

  • Έγινε παρέμβαση στο οδικό δίκτυο Αυλιωτών – Σιδαρίου – Βελονάδων, μήκους περίπου 2.600 μέτρων, καθώς και στην παράκαμψη Αυλιωτών, με νέα καλωδίωση, ακροκιβώτια και λάμπες, καθώς και καθαρισμός σωληνώσεων και φρεατίων. Αναμένεται η σύνδεση της ΔΕΗ, προκειμένου να φωτιστεί κι αυτό.

  • Στον κόμβο Μωραίτικων, καθώς και σε τμήμα του δρόμου Μωραίτικων – Λευκίμμης

  • Στο δίκτυο Παλαιοκαστρίτσας – Δουκάδων – Λιαπάδων με την αντικατάσταση περίπου δεκαπέντε λαμπτήρων τύπου LED και τον καθαρισμό σωληνώσεων κα φρεατίων

  • Στο δίκτυο Κεφαλόβρυσου.

  • Αυτή τη στιγμή ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης στο Τρίκλινο και έχει προγραμματιστεί η ολοκλήρωση των παρεμβάσεων στο υπόλοιπο επαρχιακό δίκτυο της Νότιας Κέρκυρας.

Η Περιφερειακή Αρχή μας, όπως μέχρι τώρα έχουμε αποδείξει, εργάζεται με συνέπεια, σχέδιο και σεβασμό στους πολίτες και στην δημόσια ασφάλεια για αυτό κάνουμε μεγάλη προσπάθεια να καλύψουμε τις ελλείψεις του παρελθόντος και να αναβαθμίσουμε την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων και των επισκεπτών του νησιού μας”, δήλωσε η Αντιπεριφερειάρχης.