Επιλογή Σελίδας

 

 

 

  •  Η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης για τις ευχάριστες εξελίξεις με την έγκριση χρηματοδότησης της μελέτης για την Κόκκινη Εκκλησιά, σε συνέχεια των εγκρίσεων που ήδη υπάρχουν για τους δύο Ιερούς Ναούς στο Αθάνι, αλλά και των 6 έργων σε εκκλησιαστικά μνημεία της Λευκάδας, που εντάχθηκαν στο ΕΣΠΑ

 

 

 

 

 

 

Την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, Θεόφιλο, είχε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο της επίσκεψής της στη Λευκάδα, συνοδευόμενη από τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά.

Η επίσκεψη της Ρόδης Κράτσα-Τσαγκαροπούλου δεν είχε απλώς εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς στη διάρκειά της ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης για την έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή της Π.Ι.Ν., την ίδια ημέρα, των όρων δημοπράτησης της μελέτης αποκατάστασης της Κόκκινης Εκκλησιάς. Μια εξέλιξη, η οποία ικανοποίησε ιδιαίτερα τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη και έρχεται ως συνέχεια της έγκρισης -την προηγούμενη εβδομάδα- των όρων δημοπράτησης των δύο Ιερών Ναών στο Αθάνι.

Οι εγκρίσεις αυτές δεν είναι οι μόνες εξελίξεις σε ό,τι αφορά τα έργα που σχεδιάζονται από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στα εκκλησιαστικά μνημεία της Λευκάδας, καθώς ήδη έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχουν εξασφαλιστεί οι χρηματοδοτήσεις ακόμα έξι (6) έργων εκκλησιαστικών μνημείων στο νησί. Πρόκειται για τα έργα που αφορούν: Τον Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα Λευκάδας, τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Λευκάδας, τον Ι.Ν. Παναγιάς Οδηγήτριας Απόλπαινας, τον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Σκάρρων, τον Ι.Ν. Αγίου Χαραλάμπους Κατοχωρίου, όπως και τον Ι.Ν. Αγίας Μαύρας, ο οποίος βρίσκεται εντός του ομώνυμου Κάστρου.

 

Όπως υπογράμμισε, εξάλλου, η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων στον Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης, αποτελεί πολιτική βούληση της Περιφερειακής Αρχής, αλλά και προσωπική επιθυμία της ιδίας, η ανάδειξη του εκκλησιαστικού πλούτου γενικά της Περιφέρειας και ειδικά της Λευκάδας.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου τόνισε στον σεβασμιότατο κ. Θεόφιλο ότι τις προσεχείς ημέρες θα πάρουν σειρά οι εγκρίσεις για τις μελέτες των Ιερών Ναών σε Κομηλιό και Δράγανο, ενώ επισήμανε στον Μητροπολίτη Λευκάδος & Ιθάκης ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στέκεται αδιαλείπτως στο πλευρό της Ιεράς Μητρόπολης Λευκάδος στηρίζοντας το έργο της Εκκλησίας, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων και των αρμοδιοτήτων της.