Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

  • Πρόσκληση της Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να επισκεφθεί Κάλαμο και Καστό, με την ΠτΔ να εκφράζει το έντονο ενδιαφέρον της, μετά τα Διαπόντια, και για τα μικρά νησιά της Π.Ε. Λευκάδας

 

 

 

 

 

 

Ανοιχτή πρόσκληση στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, να επισκεφθεί και τα άλλα -μετά τα Διαπόντια- μικρά νησιά του Ιονίου, απηύθυνε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου.

Η Περιφερειάρχης πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από την ΠτΔ να δει από κοντά τα δύο μικρά νησιά που ανήκουν στην Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας, τον Κάλαμο και τον Καστό, αλλά και το Μεγανήσι, με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου να δείχνει από τη δική της πλευρά μεγάλο ενδιαφέρον για τα προβλήματα, αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης, που υπάρχουν στα εν λόγω νησιά του Ιονίου.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας υπογράμμισε στην Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου ότι θα επιθυμούσε, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, να βρεθεί εν ευθέτω χρόνω ξανά στο Ιόνιο και να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τις συνθήκες που επικρατούν στα υπόλοιπα μικρά νησιά, μετά την εμπειρία που είχε σε Οθωνούς, Μαθράκι και Ερείκουσα, με αφορμή τον εμβολιασμό των κατοίκων των ακριτικών νησιών του Β.Δ. άκρου της Ελλάδας κατά του Covid19.

Η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, ανέπτυξε στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τα μεγάλα περιθώρια για ποικίλες δράσεις και τις δυνατότητες αναβάθμισης των μικρών νησιών του Ιονίου με το πέρασμά τους στην πράσινη ανάπτυξη, στοιχεία που κέντρισαν το ενδιαφέρον της ΠτΔ.

 

Σύμφωνα με την Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, αποτελεί θεμελιώδη λίθο για τη συνοχή της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, τα μικρά νησιά, όπως τα Διαπόντια, αλλά και ο Κάλαμος και ο Καστός, να τύχουν της απαραίτητης προσοχής και ν’ αποτελέσουν πυλώνες σ’ ένα ολοκληρωμένο και συνεκτικό σύστημα ανάπτυξης της Περιφέρειας.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας στην Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, ευελπιστεί ότι στο άμεσο μέλλον θα βρεθεί και πάλι στο Ιόνιο για επίσημη επίσκεψη, όπως και για διακοπές.