Επιλογή Σελίδας

Διαθέσιμη στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων βρίσκεται από την 8η Ιουνίου 2021 η ενέργεια υποβολής Αιτήματος Ελέγχου – Καταβολής Επιχορήγησης για τους δικαιούχους του προγράμματος “Ενίσχυση Μικρών και Πολύ Μικρών Επιχειρήσεων που επλήγησαν από την COVID-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων”, ώστε ακολούθως να προχωρήσει η καταβολή των εγκριθέντων ποσών ενίσχυσης.

Το συνολικό ποσό ανέρχεται σε 14.000.000 ευρώ.

Επίσης, έχει αναρτηθεί ο κατάλογος με τα παραδοτέα που συνοδεύουν το αίτημα ελέγχου (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VII δείτε εδώ https://www.diaxeiristiki.gr/index.php/2015-12-16-13-56-402 )

καθώς και η απαιτούμενη Σηματοδότηση (δείτε εδώ https://www.diaxeiristiki.gr/index.php/2015-12-16-13-56-404).

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στήριξε και συνεχίζει και στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες και εργαζομένους. Επισημαίνει και αναγνωρίζει πως οι λόγοι της κρίσης αυτής είναι εξωγενείς, απρόβλεπτοι και έπληξαν ακόμη και υγιείς επιχειρήσεις με σχέδια ανάπτυξης και αντοχής στις διακυμάνσεις της αγοράς.

Η εν λόγω δράση αποτελεί ιδιαίτερη τονωτική ένεση για την στήριξη επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας στις οικονομίες των Ιονίων Νήσων οι οποίες έχουν πληγεί βαθιά από την κρίση των αγορών που επέφερε η πανδημία του covid-19 και ιδιαίτερα από τις αρνητικές συνέπειές της στους τουριστικούς κλάδους.

Μέσω του προγράμματος της ενίσχυσης των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων που επλήγησαν από την COVID-19 στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων στηρίζεται τόσο ο πρωτογενής τομέας όσο και εκείνος των υπηρεσιών και των τουριστικών καταλυμάτων.

Ήδη προγραμματίζεται η δεύτερη φάση της ενίσχυσης των επιχειρήσεων με 16.000.000 ευρώ.