Επιλογή Σελίδας

 

 

  • Τον πλήρη φάκελο αδειοδότησης και λειτουργίας του χώρου στάθμευσης στην Σπιανάδα ζήτησε η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας

 

 

 

  • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε αυτοψία, η οποία κατέληξε στη διαπίστωση ότι το parking στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας λειτουργεί δίχως άδεια από το 2019, καθώς δεν πληροί τις προϋποθέσεις της σχετικής νομοθεσίας

 

 

 

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραθέτει την εξής πληροφόρηση προς αποσαφήνιση των δημοσιευμάτων αναφορικά με την υπόθεση της λειτουργίας του χώρου στάθμευσης αυτοκινήτων (parking) στην Κάτω Πλατεία της Κέρκυρας.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Διαφάνειας ζήτησε από την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων και τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων τον πλήρη φάκελο αδειοδότησης και λειτουργίας του εν λόγω parking.

Η αρμόδια Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών της Π.Ε. Κέρκυρας απέστειλε έγγραφο στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων, με το οποίο κοινοποιείται η υποχρέωση αυτοψίας στην πλατεία Βίκτωρος Δούσμανη / Σπιανάδα (Κάτω Πλατεία), έπειτα από την απαίτηση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας για το καθεστώς λειτουργίας του χώρου στάθμευσης για την συγκρότηση του σχετικού φακέλου.

Σημειώνεται για την σοβαρότητα της υπόθεσης ότι σύμφωνα με τη νομοθεσία, η μη χορήγηση πληροφοριών ή στοιχείων, καθώς επίσης η χορήγηση εν γνώσει ανακριβών στοιχείων και γενικά η παρακώλυση και παραπλάνηση του έργου των Επιθεωρητών-Ελεγκτών της Αρχής συνιστά αυτοτελές πειθαρχικό παράπτωμα, που επισύρει σοβαρές κυρώσεις.

Για το ιστορικό της υπόθεσης αναφέρεται:

Ήδη, με έγγραφο από την 29η Αυγούστου 2019, το οποίο φέρει την υπογραφή του τότε Αντιπεριφερειάρχη Κοινωνικής Πολιτικής και Εντεταλμένου για τη Δ/νση Μεταφορών & Επικοινωνιών Π.Ε. Κέρκυρας, Αλέξανδρου Μιχαλά, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων αρνήθηκε να εκδώσει διοικητική πράξη ανανέωσης της άδειας λειτουργίας του χώρου στάθμευσης διότι δεν πληρούνταν για τη λειτουργία του οι διατάξεις της ισχύουσας νομοθεσίας (σ.σ. ο χώρος δεν διαθέτει περιμετρική περίφραξη). Το εν λόγω έγγραφο είχε κοινοποιηθεί στη Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Κέρκυρας

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων σ’ αυτά τα σχεδόν δύο χρόνια που μεσολάβησαν από τότε μέχρι και σήμερα βρίσκεται εν αναμονή των σχετικών δικαιολογητικών από πλευράς Δήμου για την αδειοδότηση και λειτουργία του parking. Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων ήταν υποχρεωμένη να προβεί σε αυτοψία, η οποία κατέληξε στη διαπίστωση ότι ο χώρος λειτουργεί δίχως άδεια από το 2019, μετά την απόρριψη του σχετικού αιτήματος του Δήμου από τον τότε Αντιπεριφερειάρχη, Αλέξανδρο Μιχαλά.

Η συγκεκριμένη έκθεση μετά την αυτοψία κοινοποιήθηκε στον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων με την παράκληση να σταλούν οι απόψεις του αναφορικά με το θέμα, εντός 5 ημερολογιακών ημερών, σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΚΥΑ οικ.32279/1990/09 (ΦΕΚ 1189/Β/18-06-2009) «Καθορισμός λεπτομερειών τρόπου σφράγισης για εγκαταστάσεις σταθμών υπεραστικών λεωφορείων, σταθμών φορτηγών αυτοκινήτων για φορτοεκφόρτωση εμπορευμάτων και σταθμών αυτοκινήτων και πλυντηρίων λιπαντηρίων».

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων κατανοεί την κρισιμότητα της υπόθεσης, τόσο για το συγκοινωνιακό ζήτημα της πόλης της Κέρκυρας και την εξυπηρέτηση των πολιτών, όσο για την επιταγή εφαρμογής της νομοθεσίας αδειοδότησης χώρων parking. Αναμένει από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας & Διαποντίων τις σχετικές ενέργειες και αποφάσεις.

 

 

 

πηγή φωτογραφίας: enimerosi.com