Επιλογή Σελίδας

Το Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου “Ο Άγιος Διονύσιος”, επισκέφθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, στο πλαίσιο ενημέρωσης τόσο για τα ζητήματα λειτουργίας του νοσηλευτικού ιδρύματος όσο και για τις ανάγκες υποστήριξης της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων στον εξοπλισμό και στο προσωπικό.

Την Περιφερειάρχη συνόδευσαν στην επίσκεψη αυτή οι Αντιπεριφερειάρχες Κοινωνικής Συνοχής, Δημόσιας Υγείας και Απασχόλησης Κωνσταντίνος Ζορμπάς και Ζακύνθου Γιώργος Στασινόπουλος όπου αντάλλαξαν απόψεις με τον Διοικητή Γιώργο Ραγκούση, την Διοικητική Διευθύντρια Σωτηρία Δρόσσου, τον Πρόεδρο της Επιτροπής Λοιμώξεων Αθανάσιο Μάρκου και τον Διευθυντή της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Αντώνη Λευτάκη.

Η Περιφερειάρχης εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες της για την προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού στην μεγάλη προσπάθεια αντιμετώπισης του κορωνοϊου αλλά και εν γένει για την συμβολή τους στην αντιμετώπιση σοβαρών όπως και απλών αυξημένων περιστατικών, ειδικά τους θερινούς τουριστικούς μήνες.

Συζήτησαν την αποτελεσματικότητα της εφαρμογής των μέτρων προστασίας που λαμβάνει η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων για την αποφυγή διασποράς του Covid -19 αλλά και για την συνεργασία που υπάρχει με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Ενημερώθηκε επίσης για την σημασία που έχει ο εμβολιασμός όλου του προσωπικού των υγειονομικών μονάδων και την δυσχέρεια που θα μπορούσε να επιφέρει στην λειτουργία του Νοσοκομείου Ζακύνθου αν το ποσοστό του προσωπικού που θα ετίθετο σε αναστολή λόγω άρνησης εμβολιασμού ήταν υψηλό, όπως και την ανάγκη να βρεθεί τρόπος αναπλήρωσής του.

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου Ζακύνθου ευχαρίστησε την Περιφερειάρχη για την αμέριστη και πολύτιμη βοήθεια που έχει παράσχει μέσω του στρατηγικού σχεδιασμού της Περιφέρειας για την αναβάθμιση υποδομών υγείας. Αναφέρθηκε σε δράσεις στον τομέα της υγείας ύψους 13,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ήδη δρομολογήσει και αφορούν υποδομές υγείας (κτιρια Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Κέντρων Υγείας, Εξοπλισμοί Νοσοκομείων), την ανάληψη του μισθολογικού κόστους του επικουρικού προσωπικού και δράσεις λόγω COVID (ενίσχυση Ιατρικού και Νοσηλευτικού προσωπικού, Προμήθειες μικροεξοπλισμού και αναλωσίμων υλικών).

Τέλος αναφορά έγινε και στην παραχώρηση του συνόλου των κτηρίων του παλιού νοσοκομείου Ζακύνθου γιατι για το οποίο εκτός απο την 6η ΥΠΕ, θετικά γνωμοδότησε και το ΔΣ του Γενικού Νοσοκομείου Ζακύνθου. Πρόκειται για ένα καινούργιο κεφάλαιο σε ότι αφορά στην επισκευή, συντήρηση και απόδοση στην κοινωνία του παλιού Νοσοκομείου και την μετατροπή του σε ένα σύγχρονο Κέντρο Διοίκησης και δραστηριοτήτων, συνολικού προϋπολογισμού ποσού ύψους 124.110,21 ευρω συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.