Επιλογή Σελίδας

 

  • Με φορέα υλοποίησης του έργου την Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι έτοιμη ν’ αποκαταστήσει αυτό που άφησαν οι προηγούμενοι στη μέση κάνοντας εγκαίνια σ’ ένα ημιτελές έργο

 

  • Στόχος της Περιφερειακής Αρχής εντός του μηνός Νοεμβρίου να έχει γίνει η ανάθεση του έργου

 

  • Το Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων αποφάσισε την υλοποίηση του έργου, με εισήγηση της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας και του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη, Μανώλη Ορφανουδάκη, στις 19 Φεβρουαρίου 2021

 

 

Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των εργασιών που αφορούν στο 2ο τμήμα του έργου της αποκατάστασης του παραλιακού μετώπου της Γαρίτσας, ενός πολύπαθου έργου, το οποίο ταλανίζει την Κέρκυρα αρκετά χρόνια, με πολλές καθυστερήσεις και αστοχίες τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2ο τμήμα της παρέμβασης στην περιοχή από τη διασταύρωση Δεσύλλα μέχρι τον Ανεμόμυλο αφορά στην αποκατάσταση του παραλιακού τοιχίου και του πεζοδρομίου της παραλιακής λεωφόρου της Γαρίτσας.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων έχει προβλέψει την ένταξη ποσού 1.000.000 € στον Προϋπολογισμό του 2021 προκειμένου να δρομολογηθούν οι εργασίες.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι να γίνει η ανάθεση εντός του μηνός Νοεμβρίου, με τη Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κέρκυρας, η οποία θα είναι ο φορέας υλοποίησης του έργου, να εκτιμά ότι το έργο θα διαρκέσει δέκα μήνες, με την επιφύλαξη των επί τόπου συνθηκών.

Η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Κέρκυρας έχει, ήδη, ολοκληρώσει τα τεύχη της τεχνικής μελέτης και υπολείπεται η έκδοση της απόφασης έγκρισης τους. Παράλληλα σε συνεργασία και συνεχή επικοινωνία μέσω τηλεδιασκέψεων με την αρμόδια Υπηρεσία του Υπουργείου για την περιβαλλοντική αδειοδότηση, έχει συμπληρωθεί ο φάκελος για την υποβολή στο ΥΠΕΝ. Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης του ΥΠΕΝ, θα υποβληθεί αίτημα στην Κτηματική Υπηρεσία (με την οποία επίσης έχει προηγηθεί συνεννόηση) για χορήγηση άδειας επείγουσας παρέμβασης εντός του αιγιαλού. Η αποκατάσταση των πεζοδρομίων θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η υποδομή που προβλέπεται στη μελέτη.

Η Περιφερειακή Αρχή σηκώνει τα μανίκια προκειμένου να ολοκληρώσει ένα πολύπαθο έργο, το οποίο η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή της «ΑΝ.Α.Σ.Α.» άφησε κυριολεκτικά στη μέση μη διστάζοντας μάλιστα, να κάνει εγκαίνια σ’ ένα ημιτελές έργο προκειμένου να κερδίσει τις εντυπώσεις.

 

 

φωτό αρχείου

πηγή: Corfupost.gr