Επιλογή Σελίδας

 

 

  • Επανεκκίνηση του Τουρισμού με ευκαιρίες για όλους

 

 

  • Μεγαλύτερη από ποτέ η ανάγκη κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής για τον Τουρισμό

 

 

 

 

 

Η 27η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως η Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού και γιορτάζεται από το 1970.

Φέτος, το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας είναι «Τουρισμός για την ανάκαμψη χωρίς αποκλεισμούς». Ένα θέμα, το οποίο φαντάζει πιο επίκαιρο από ποτέ, στη μετά Covid19 εποχή και στην επανεκκίνηση της Οικονομίας και του Τουρισμού. Η πανδημία επηρέασε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον κλάδο του Τουρισμού και τα δεδομένα που πλέον διαμορφώνονται δείχνουν την κατεύθυνση, στην οποία καλείται να κινηθεί η παγκόσμια κοινότητα, για να επανακτήσει τη δυναμική και τις συνθήκες.

Έχει, ήδη, ξεκινήσει ο παγκόσμιος διάλογος για το πλαίσιο, στο οποίο θα κινείται την «επόμενη μέρα» ο Τουρισμός προκειμένου ν’ αποτελέσει και πάλι την «ατμομηχανή» της Οικονομίας. Οι προκλήσεις του μέλλοντος, οι νέοι στόχοι, έχουν ήδη τεθεί επί τάπητος. Το πώς θα διαμορφωθεί το μέλλον των κοινωνιών μας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις αποφάσεις που θα ληφθούν σ’ αυτή την κρίσιμη χρονική καμπή, έτσι ώστε να διασφαλιστούν η βιώσιμη ανάπτυξη και η απρόσκοπτη πρόσβαση όλων ανεξαιρέτως στα οφέλη που δημιουργούνται από τον Τουρισμό.

Περισσότερο τώρα από ποτέ επανέρχεται δυναμικά στην επιφάνεια η αναγκαιότητα για μια κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στον Τουρισμό. Ένα κοινό πλαίσιο συναντίληψης της δυναμικής του Τουρισμού σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης και αξιοποίησης της ενιαίας αγοράς, όπως επετεύχθη με το ευρωπαϊκό πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Κοινή πολιτική για όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε., όχι μόνο για θέμα διαφημιστικής προβολής, αλλά και για την προώθηση εναλλακτικών μορφών Τουρισμού δώδεκα μήνες τον χρόνο, όπως επίσης και για την καθιέρωση κοινών προτύπων ποιότητας σε ότι αφορά τη διαμονή, το φαγητό, τον σεβασμό του φυσικού και πολιτιστικού πλούτου, αλλά και τις κάθε είδους προσφερόμενες υπηρεσίες στους επισκέπτες των ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Τουρισμός μπαίνει στη «νέα εποχή» και πρέπει άπαντες να σταθούμε αντάξιοι των περιστάσεων και των προκλήσεων που ανοίγονται μπροστά μας.