Επιλογή Σελίδας

 

 

 

 

 

 

  • Παντελώς ξένο με το αρχικό έργο αποκαταστάσεων σεισμού του 2015, στο οποίο εντάσσεται, το αντικείμενο του προτεινόμενου (13ου) υποέργου για χρηματοδότηση 351.000€ – Υποκρύπτει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις που δεν ήταν προβλεπόμενες

 

  • Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων πρότεινε στον Δήμο Λευκάδας να υποβάλει νέα πρόταση -ως νέο έργο- για τις αναγκαίες παρεμβάσεις – Σύμφωνο το Υπουργείο Ανάπτυξης ν’ ακολουθηθεί αυτή η διαδικασία  –  Στη διάθεση του Δήμου Λευκάδας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να συμβάλει στην άμεση προώθηση του έργου, αφού τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες υποβολής και χρηματοδότησης

 

  • Τα έργα του σεισμού που προχωρούν απαρίθμησε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς – «Υποκριτικό και προκλητικό το «ενδιαφέρον» της ΑΝ.Α.Σ.Α. μετά την πενταετή απραξία της»

 

 

 

Τις κατάλληλες διαδικασίες για τη χρηματοδότηση του συμπληρωματικού υποέργου (13ο) προϋπολογισμού 351.000€ από ένα έργο με τίτλο «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΖΗΜΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΛΗΘΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΙΣΜΟΥΣ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», συνολικού προϋπολογισμού 5.100.000€, ζητά από τον Δήμο Λευκάδας η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων προκειμένου να προχωρήσει στη χρηματοδότησή του.

Όπως ξεκαθάρισε η Περιφερειακή Αρχή, δια στόματος του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέα Κτενά, στο πλαίσιο απάντησης σχετικής επερώτησης από την «ΑΝ.Α.Σ.Α.» στη συνεδρίαση -με τηλεδιάσκεψη, μέσω e:Presence- του περιφερειακού συμβουλίου Ιονίων Νήσων, την Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021, το εν λόγω υποέργο υποκρύπτει αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις βγαίνοντας εκτός πλαισίου του έργου του σεισμού του 2015 και άρα της δυνατότητας χρηματοδότησής του.

Η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων παραμένει στη διάθεση του Δήμου Λευκάδας, προκειμένου να υποβληθεί από τη Δημοτική Αρχή νέα πρόταση για χρηματοδότηση των αναγκαίων παρεμβάσεων, ως νέο έργο, κάτι το οποίο προκρίνει και το Υπουργείο Ανάπτυξης ως την απολύτως νόμιμη και ορθή διαδικασία.

«Ομολογούμε ότι δεν περιμέναμε η παράταξη «ΑΝ.Α.Σ.Α.» να υποπέσει σε τέτοιο ολίσθημα και να ερωτά με θεματική τα έργα του σεισμού του έτους 2015 στη Λευκάδα ή στη Νότια Λευκάδα ή οπουδήποτε αλλού μέσα στα όρια της Π.Ε. Λευκάδας και «γιατί καθυστερούν»! Η επερώτηση αυτή τελεί σε πλήρη αντίφαση με όσα έπραξε -ή μάλλον δεν έπραξε- η «ΑΝ.Α.Σ.Α.» κατά την διάρκεια της 5ετούς θητείας της, ως Περιφερειακή Αρχή!

Δοθείσης ωστόσο, της ευκαιρίας, θέλουμε να ενημερώσουμε το σώμα για τα έργα σεισμού της Π.Ε. Λευκάδας, όπου την αδράνεια και την κωλυσιεργία των προηγούμενων 5 ετών επί διοίκησης «ΑΝ.Α.Σ.Α.», διαδέχτηκε η εντελώς διαφορετική προσέγγιση, που χαρακτηρίζει την παρούσα Περιφερειακή Αρχή στην άσκηση της Διοίκησης και γι’ αυτό, άλλωστε, κρίνεται από το σύνολο της τοπικής κοινωνίας ως αποτελεσματική. Ένας λοιπόν, από τους κύριους στόχους μας για την Π.Ε. Λευκάδας, ήταν η δρομολόγηση επιτέλους των ονοματισμένων -και μόνο- έργων (σεισμού) στο Τεχνικό Πρόγραμμα και την αξιοποίηση των πόρων, για να μην χαθούν. Μάλιστα, τ’ αποτελέσματα ήδη είναι ορατά, αφού προχωρήσαμε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες (μελέτες, επικαιροποιήσεις μελετών, διαγωνιστικές διαδικασίες, συμβασιοποιήσεις έργων κλπ).

Ενδεικτικά, και όχι περιοριστικά, έργα σεισμού που εκτελούνται σήμερα στη Λευκάδα είναι: το Γυμνάσιο της Βασιλικής, το τεχνικό και ασφαλτικό έργο Μανάσι – Νικολί – Χορτάτα – Άγιος Πέτρος – Καλαμίτσι, η ράμπα της Βασιλικής, το 5ο Νηπιαγωγείο Λευκάδας, ολοκληρώθηκαν οι διαγωνισμοί και συμβασιοποιήθηκαν οι μελέτες για τις 5 εκκλησίες της Νότιας Λευκάδας (Αθάνι, Δράγανο, Κομηλιό), ενώ προσεχώς δημοπρατούνται κι άλλα έργα όπως τα Πευκούλια και ο Άγιος Ηλίας», ανέφερε μεταξύ άλλων στην απάντησή του για λογαριασμό της Περιφερειακής Αρχής ο Χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λευκάδας, Ανδρέας Κτενάς.