Επιλογή Σελίδας

Στο Ermis Radio και την εκπομπή της δημοσιογράφου Μαριλένας Παπαδάτου φιλοξενήθηκε η Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου αναφερόμενη σε μια σειρά από σημαντικά θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας:  

  • Η Περιφερειακή Αρχή κάνει ήδη το καθήκον της προς το “Ναυάγιο”. Ο δρόμος διαφυγής είναι το πρώτο μέχρι σήμερα έργο προστασίας, πρόληψης και αξιοπιστίας τουριστικής για την Ζάκυνθο, αυτό που αποτελεί πλέον Μνημείο της Φύσης.
  • Ο Σκοπός αποτελεί μια “πληγή” για την Ζάκυνθο και για την χώρα μας αφημένη για χρόνια στο “έλεος του Κυρίου”. Απειλείται η Ελλάδα με περιβαλλοντικό πρόστιμο από την Ευρωπαϊκή Ένωση για την καθυστέρηση της αποκατάστασής του. Ο ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων είναι αποφασισμένος να ανταποκριθεί στην πρόκληση και την υποχρέωση αποκατάστασης του Σκοπού. Όσο για το ύψος του κόστους, αυτό θα κριθεί με διαφάνεια και με την τεχνική γνώση των ειδικών, βάσει των σύγχρονων προδιαγραφών. Ο κ. Δήμαρχος δεσμεύτηκε να αποστείλει γραπτώς τις παρατηρήσεις του επί της μελέτης που έχει συνταχθεί και για το ύψος του προϋπολογισμού του συγκεκριμένου έργου προ της συνεδρίασης του ΔΣ του ΦοΔΣΑ. Είναι κρίμα που δεν συμμετείχε στην ειδική συνάντηση με θέμα την παρουσίαση της μελέτης που έγινε στην Ζάκυνθο από τους μελετητές.
  • Για το έργο της αποκατάστασης της παραλίας Αργασίου, η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων θεωρεί ότι είναι μια μεγάλη ευκαιρία να το εντάξει ως Περιφέρεια στο Ταμείο Ανάκαμψης για την κατάλληλη χρηματοδότησή του και γρηγορότερη υλοποίηση του. Στο πλαίσιο αυτό και ανταποκρινόμενη στο ζωηρό αίτημα των κατοίκων και παραγωγικών φορέων προτείνει στον κ. Δήμαρχο να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.