Επιλογή Σελίδας
  • “Εκθέτονται ανεπανόρθωτα και προσβάλλουν την νοημοσύνη των συμπολιτών τους όσοι διαστρεβλώνουν την πραγματική εικόνα”
  • “Κάποιοι ονειρεύονται και προσπαθούν για την  ακύρωση της δημοπράτησης του έργου διαχείρισης απορριμμάτων Κεφαλονιάς”

 

Προκλητική, καταστροφολογική και συστηματική είναι η προσπάθεια από συγκριμένους κύκλους, -ευτυχώς περιθωριακούς και μεμονωμένους- για να μην γίνει το έργο της επέκτασης ΧΥΤΥ – ΟΕΔΑ Κεφαλονιάς, όπως αποδεικνύεται και από πρόσφατο δημοσίευμα.

Πολλά και ποικίλα ερωτηματικά γεννά αυτή η εμμονική και κακόβουλη συμπεριφορά.

Ακόμη και τώρα που ο ΦΟΔΣΑ Ιονίων Νήσων έφερε εις πέρας όλες τις διαγωνιστικές διαδικασίες δεν μπορούν να παραδεχτούν και να αναγνωρίσουν τις θετικές εξελίξεις για τον τόπο τους.

Αντίθετα, το μόνο που ονειρεύονται και συνεχίζουν να προσπαθούν είναι η  ακύρωση (!) της δημοπράτησης του έργου διαχείρισης απορριμμάτων Κεφαλονιάς και η παραπληροφόρηση των συμπολιτών μας.

Και βέβαια δεν παραδέχονται ότι διαψεύσθηκαν στα πάντα. Κινδυνολογούσαν για την υπερχρέωση των Δήμων που θα έφερνε ο νέος ΦοΔΣΑ Ιονίων Νήσων. Ας ενημερωθούν και ας ενημερώσουν. Οι φετινές τιμές χρέωσης είναι σε σχέση με πέρυσι είναι: Δήμος Αργοστολίου 397.478,05 ευρώ (398.973,52 ευρώ το 2021), Δήμος Ληξουρίου 94.450 ευρώ (94.445 ευρώ το 2021), Δήμος Σάμης 83.900 ευρώ (83.870 ευρώ το 2021), Δήμος Ιθάκης 43.305,66 ευρώ (43.000 ευρώ το 2021).

Όσον αφορά στο τέλος για την ταφή απορριμμάτων το οποίο ανέρχεται στα 20 ευρώ ανά τόνο και αφορά στην Κεφαλονιά σύμφωνα με την νέα νομοθεσία δεν έχει πάρει σχετική απόφαση το ΔΣ του ΦοΔΣΑ.

Εκθέτονται οι ίδιοι ανεπανόρθωτα όσοι παραπληροφορούν, αλλά και προσβάλλουν την νοημοσύνη των συμπολιτών τους όπως και την εικόνα της Κεφαλονιάς.

Δεν πειράζει, ας μείνουν στην μιζέρια τους, αγχωμένοι και παγιδευμένοι στην κακοήθεια τους. 

Ο στόχος μας θα επιτευχθεί.

Η Κεφαλονιά θα προχωρήσει στον δρόμο της σύγχρονης διαχείρισης απορριμμάτων, της κυκλικής οικονομίας και της βιώσιμης ανάπτυξης.

Η σελίδα έχει γυρίσει. Μπήκαμε στην νέα εποχή.